Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Menstruatie zonder eitje

 • Auteur
  Berichten

 • Bientjuh
  Bijdrager
  #10125023

  Hallo,

  Sinds mei ben ik gestopt met slikken van de pil omdat er een kinderwens is. Ik heb de pil voor 5 jaar geslikt. Voorheen had ik altijd best een heftige menstruatie en vond ik tijdens mijn menstruatie netjes het eitje in het maandverband. Maar sinds dat ik gestopt ben met de pil, heb ik wel een menstruatie (niet zo heftig als vroeger) maar vind ik geen eitje. Nu maak ik me zorgen. Betekend dit dat ik dan geen ovulatie heb gehad? Ben ik nu nog in mijn ontpillingsperiode? Of ben ik nu te over bezorgd en moet ik nog even geduld hebben?


  Izzy
  Bijdrager
  #10125026 Quote

  Hoi,

  Het krijgen van een menstruatie betekend wel dat je meestal een eisprong hebt. Echter kan het voorkomen dat het niet zo erg veel is als voorheen, je hebt tenslotte 5 jaar de pil geslikt. Je lichaam kan ook nog bezig zijn met ontpillen, dat kan tot wel een jaar duren voordat alles is zoals voorheen. Als je het niet vertrouwd kan je ovulatietesten gebruiken, zo weet je het in ieder geval wel zeker! Ik zou me niet teveel zorgen maken, vertrouw op je lichaam. Menstruatie is het proces van het wegstoten van een onbevrucht eitje dus lijkt me sterk dat je geen ovulatie hebt maar wel elke maand bloedt. Oja, heb je wel een regelmatige cyclus elke maand of verschilt dit?

  Succes!


  Anoniemke
  Bijdrager
  #10125068 Quote

  Hoi

  Tijdens het gebruiken van de pil is er geen eisprong. Deze wordt onderdrukt door de pil. Als je stopt met de pil dan heb je bij de eerste menstruatie ernaar nog geen eisprong (ontrekkingsbloed). Als je daarna weer ongesteld wordt dan heb je een eisprong gehad. En die heb je alleen gehad als je ongesteld wordt. Want dan stoot het lichaam het eitje af. Een eicel is daarentegen niet met het blote oog te zien. Daar is deze veel te klein voor. 


  Bientjuh
  Bijdrager
  #10125285 Quote

  Oké ik dacht altijd dat het eitje groot genoeg is om te zien maar dan heb ik het met iets anders verward. Ik heb een nu een regelmatige cyclus wat ik voorheen nooit heb gehad. De menstruatie komt wel moeizaam opgang. Maar nu ik dit weet,  maak ik me al minder zorgen. We gaan er voor en hopelijk mag ik snel zwanger zijn. Dank je wel voor de geruststellende informatie.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct