Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Menstruatiecup Na Bevalling 2

 • Auteur
  Berichten

 • Dopje
  Bijdrager
  #10526776

  Dames die gebruik maken van een menstruatiecup ik heb jullie advies nodig om 1 uit te zoeken.

  Welke gebruik je en gebruikte je de cup al voor de bevalling en dan na de bevalling dezelfde? Is het de eerste cup die je uitprobeert of heb je meerdere geprobeerd? Welke is fijn en welke niet?


  Dpl
  Bijdrager
  #10526783 Quote

  Ik gebruikte voor mijn bevalling ook al heel lang een cup. Geen idee meer welke. Na de bevalling maatje groter gekocht zoals aangeraden, maar alleen maar gedoe. Lekkage, irritatie en pijn. 

  Toen heb ik via cupkiezer een andere gekozen, en daar ben ik heel tevreden over! Weet ook niet precies welke dat is, maar dat maakt ook niet echt uit omdat het heel persoonlijk is wat prettig is voor je. Ik ben inmiddels weer een tevreden cupgebruiker!


  CBeKor
  Bijdrager
  #10526789 Quote

  Hi! Toevallig deze is deze week m’n menstruatie ‘weer begonnen’ nadat ik afgelopen zomer ben bevallen van mn zoon.

  Voor mn zwangerschap/bevalling gebruikte ik maar A van de organicup. Omdat ik geen idee had dat mn menstruatie weer begon afgelopen week had ik nog geen grotere in huis gehaald. Dus de maat A gebruikt, deze was – zoals verwacht – te klein. Nu gebruik ik maat B en dat gaat echt prima! Op de eerste dag van gebruik (mn 2e dag van de menstruatie) heb ik hem wat vaker moeten legen vanwege de hevigheid van mn menstruatie, maar nu gebruik ik hem weer als vanouds (‘s ochtends en ‘s avonds legen).

  Ja het is even gevoelig de eerste keren in gebruik, maar het went ook gelijk weer. Vooralsnog weer erg blij met m’n keus voor de cup.


  LiesTH
  Bijdrager
  #10526792 Quote

  Na de bevalling begonnen met organicup, maar die vond ik te stug. Daarna gekozen voor die van Kruidvat, die bevalt prima. Meteen gekozen voor de grotere maat. Het is inderdaad even een paar keer wennen, maar daarna vind ik de cup echt zoveel fijner dan tampons of maandverband!


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10526810 Quote

  Voor m’n zwangerschap gebruikte ik de groene cup maat m. Deze was ook nog prima na de eerste en de tweede zwangerschap. Ben nu 2 weken geleden bevallen van de 3e dus hoop dat hij nu ook nog goed is.

  Verder geen ervaring met andere merken.


  maedsche
  Bijdrager
  #10526835 Quote

  Inderdaad de cupkiezer! Had er voor de bevalling ook al 1, die was na de bevalling te klein geworden. Toen opnieuw de kiezer doorlopen en nu happy met een nieuwe!


  Klijn
  Bijdrager
  #10526859 Quote

  Ik had voor mijn zwangerschappen al een organicup, en heb na 2 bevallingen nog steeds dezelfde maat!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct