Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Menstruatiecyclus na zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #10332088

  Goedemorgen,

  Ik was benieuwd hoe jullie menstruatiecyclus was na de zwangerschap? Voor mijn zwangerschap was ik altijd regelmatig ongesteld (dag 30/31). Mij menstruatie kwam 3 maanden na de bevalling weer op gang. De eerste keer zaten er 41 dagen tusen, daarna weer netjes 31 en 32 dagen dus ik dacht het zal nu weer normaal zijn zoals ervoor. Echter zit ik inmiddels alweer op dag 38 en de menstruatie nog nergens te bekennen (wel al 2 weken geborrel). Ik had wel tussen dag 16-20 positieve ovulatie testen (knipperende smiley, testen waren daarna op dus weet niet op welke dag de eisprong precies was). 

  Zwanger ben ik ook niet, al 3x negatief getest. 
  Vroeg me af hoe jullie cyclus was na de zwangerschap? Is het normaal dat het opeens weer veel langer is?

   

  Groetjes!

  #10332090 Quote

  Je hebt ook nog een vaste smiley dus je weet niet zeker of je toen een eisprong hebt gehad maar laten we maar even uitgaan van wel. Ik denk dat je lichaam zich nog moet herstellen na de zwangerschap ze zeggen niet voor niks 9 maanden zwanger en 9 maanden ontzwangeren 


  Nodes
  Bijdrager
  #10332113 Quote

  Ik werd na 5 maanden voor het eerst ongesteld en toen na 38 dagen voor de 2e keer. Daarna was ik weer zwanger, maar had wel pas op dag 42 een super lichte test.

  Ben je weer aan het proberen, dat je ovulatietesten doet? Ik zou over 2 dagen gewoon nog eens testen en anders nog even afwachten. Kan best zijn dat je eisprong of innesteling gewoon wat later is dan je verwacht. 


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10332121 Quote

  Bij mij was het ook heel vaag. Cyclus varierend tussen 26 en 40 dagen..

  nu na 1 jaar is t gemiddeld 32 dagen, voor de zwangerschap altijd maar 28…

  #10332140 Quote

  Ja je moet wachten tot de vaste smiley. Ik heb wel eens een week lang een knipperende smiley had voordat ik een vaste kreeg. Dan is pas je eisprong

  #10332147 Quote

  @gebruiker 384 dat bedoel ik

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10332151 Quote

  Ja willen graag voor een tweede gaan. Had ovulatietests gebruikt omdat ik die nog had liggen en was met name benieuwd of eisprong nu ook ongveeer op zelfde dag is als voor de zwangerschap. Maar had dus niet genoeg om tot aan de piek (vaste smiley) te testen dus weet nu niet wanneer precies de eisprong was.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct