Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Met De Pot Meeeten

 • Auteur
  Berichten

 • MaMie
  Bijdrager
  #10202533

  Mijn kind is ruim 9 maanden. Wij willen hem steeds wat meer met ons mee laten eten, maar hoe?

  Ik vraag me af in hoeverre ik hem mee kan laten eten. aardappelen en een pasta snap ik, maar stel ik zou nasi koken dan gebruik ik meestal een pakje voor de saus. Kan dat al?

  Hoe hebben jullie dit opgebouwd? 

  #10202552 Quote

  Dan kreeg ze van mij bijvoorbeeld rijst met groente en kip voordat ik het zakje erbij deed zeg maar. Of gewoon iets uit de vries of een potje vanaf 1 ben ik der bewust mee gaan laten eten van pakjes, ze eten toch kleine hoeveelheden en daarbij kan je niet eewig apart koken 


  Mali
  Bijdrager
  #10202555 Quote

  Onze zoon is 10 maanden en eet alles mee (alleen geen scherp eten of extreem gekruid) een beetje nasikruiden oid krijgt hij van mij gewoon. Zijn maar kleine beetjes

  #10202556 Quote

  Pakjes zitten vol met zout, dat zou ik echt nog niet doen. Dan inderdaad beter het eten apart houden en bij jullie deel het pakje doen. De niertjes kunnen tot 1 jaar echt nog weinig zout hebben.


  W83
  Bijdrager
  #10202586 Quote

  Ik zou geen vol bord nasi geven. Zit veel zout in de pakjes. Gewoon normale rijst met wel de nasigroente zou ik geven. Dan heeft hij toch voor een groot deel hetzelfde.

  #10202593 Quote

  Wij zijn zelf veel gezonder gaan koken. Er valt namelijk prima te koken zonder pakjes en zakjes. En dan kunnen ze gewoon alles mee eten. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen
  #10202594 Quote

  Ik doe altijd voor de smaak iets van tomatenpuree o.i.d. erbij zodat het eten toch wat smeuig wordt. Kruiden doe ik al zijn eten al vanaf 6 maanden (behalve zout en peper). Bij mij op het cb zeggen ze dat je dit gewoon mag geven, maar op moet passen met de hoeveelheid zout. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen