Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mijn Baby Van 5 Maanden Slaapt In De Nacht Niet In Zijn Eigen Bed

 • Auteur
  Berichten
 • #10264811

  Hoi allemaal!

  Ik heb een slaapprobleem met mijn baby van 5 maanden en ik wil graag jullie tips en adviezen.

  Mijn baby van 5 maanden is super relaxed, huilt bijna nooit en slaapt overdag prima in zijn eigen bed in zijn kamertje. Hij hoeft sinds 2 weken geen fles meer van 23:00 uur en sliep de eerste 2/3 dagen door tot half 7. Klinkt perfect he! Maar nu komt het.. ineens uit het niets werd hij in de nacht wakker en raakte heel erg overstuur. Ik heb hem geprobeerd te troosten in zijn bedje, speen er opnieuw in, aai over zijn bol.. werkte allemaal niet. Oppakken en troosten werkte ook niet.. Soms werd hij rustig en legde ik hem terug in zijn bed maar 1 stap uit zijn kamer en hij raakt opnieuw overstuur..  alleen als hij op me buik ligt of tussen ons in, in ons bed slaapt hij verder. Nu gebeurt het steeds vaker dat hij ineens uit het niets wakker wordt en zo overstuur raakt.. hij komt ook ineens weer voor een nacht voeding om 02:00 uur.. nu heb ik adviezen gekregen dat ik hem eerst 3 min moet laten huilen, dan 5 min, dan 7 min enz. Maar dat gaat tegen ons gevoel in omdat hij zo erg overstuur is.. mijn moederhart breekt maar ik wil hem wel leren slapen in zijn eigen bed.. hebben jullie hier ervaring mee en wat kan ik het beste doen om hem weer rustig in zijn bed te laten slapen?? 

  ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

   

  groetjes van een vermoeide mama🥱

  #10264845 Quote

  Ik zou dan toch weer die laatste fles om 23 u weer proberen en checken of hij het wellicht niet koud heeft ‘s nachts? 

  Jullie mogen het natuurlijk zelf weten maar ik zou er niet aan beginnen, baby in bed. Het is vaak te warm en niet veilig. Ik kan zelf nooit slapen met kinderen in bed. 

  Onze kinderen worden ook wakker ‘s nachts, wel een paar keer, we troosten ze en ze slapen dan weer door. 

  #10264848 Quote

  & we halen ze niet uit hun kamer want onze ervaring is, zodra je dat doet kan je weer helemaal opnieuw beginnen met het bedgaanritueel. 


  KT
  Bijdrager
  #10264861 Quote

  Hier ook gehad was slaapregressie. Was geen land mee te bezeilen. 3 weken lang gestart in eigen bed geëindigd bij ons (zie veilig slapen website) en na die drie weken ging het langzaam aan weer beter. Ik ben het dus zelf niet eens met laten huilen etc. Kindje van 5 maanden is nog zo klein heeft je gewoon nodig. Bij ons is het daarna nooit weer een probleem geweest om haar in eigen bed te laten slapen. 1e jaar wel vaker gebeurd als ze niet lekker was oid, onze dochter gaf heel duidelijk aan wat ze nodig had. Oftewel hier prima om naar kindje te luisteren en die sliep daarna ook gewoon weer in eigen bed. 

   

  Doen waar je je goed bij voelt, ik denk altijd maar deze tijd komt nooit terug en ze zullen niet tot hun 18e bij je in bed liggen.. ieder zijn eigen en hou daar vooral aan vast! Succes mama je doet het goed.


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10264939 Quote

  Hier precies hetzelfde…. Begint in z’n eigen bed. Maar gaat in de nacht zo vaak huilen dat ik denk ik wel 10 keer naast hem zit voor een speentje/sussen/aai over z’n bol. Op een gegeven moment lukt dat niet meer en kan ik ook niet meer en leg ik hem tussenin. Wij kunnen prima slapen met z’n alle, maar ik wil dat eigenlijk niet. Merk ook dat het een gewoonte wordt voor m, want hij komt steeds vroeger en dit gaat al 2 maanden zo… Dus ik heb besloten dat we het niet meer gaan doen. Dus dan maar wat langer aan z’n bedje en doorzetten of anders er maar uit. Dit lukt nu 2 nachten aardig. Als hij wakker is mag hij wel nog even komen knuffelen in bed voor we eruit gaan. Mama vind 5 uur wel een beetje vroeg om op te staan namelijk.

  Aan de ene kant denk ik ahh je bent ook nog zo klein en ik kan er ook echt wel van genieten om hem zo lekker te zien slapen tegen papa of mama aan. Aan de andere kant is die plek tegen papa aan voor mij, dus lekker in je eigen bedje 😉 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct