Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mijn Eerste Zijn 3e Ingewikkelde Relatie Met De Ex

 • Auteur
  Berichten
 • #10589247

  Goedemiddag!

  Ik ben benieuwd of er meer dames in een soortgelijke situatie zitten als ik. Ik zou graag ervaringen uitwisselen.

  Ik, 39, na meerdere miskramen inmiddels 5+6 weken zwanger. Over 1,5 week mogen we naar de gynaecoloog voor een vroege echo. Heel spannend!

  De kinderen hebben regelmatig last van een loyaliteitsconflict omdat hun moeder het lastig vindt als ze het bij ons leuk hebben. We voorzien daarom ook de nodige moeilijkheden/weerstand aan de ‘andere kant’ op het moment dat wij aankondigen een kindje te verwachten.

  Graag kom ik in contact met dames in een soortgelijke situatie, misschien kunnen we van elkaar leren 🙂


  Essil
  Bijdrager
  #10589401 Quote

  Van harte gefeliciteerd!

  Wat ontzettend jammer voor die kinderen dat hun moeder niet gewoon blij voor ze kan zijn.

  Misschien kans dat haar jaloezie minder wordt, wanneer je een eigen kind hebt? Ze dan minder het gevoel heeft, dat je de hare steelt?

  #10592665 Quote

  Hi, ik heb mijn (onze) eerste dochter gekregen terwijl mijn man al een zoon had. Ik vond het soms wel lastig als ik eraan dacht dat hij al die speciale momenten al eens had meegemaakt maar mijn man vertelde dat hij het nooit zo heeft ervaren omdat het niet met de juiste persoon was. Hele fijne woorden als je zwanger bent en daar hou ik me aan vast. Nu is ze inmiddels 2 jaar en zie ik hem elke dag glunderen naar haar. Ook naar zijn andere kinderen natuurlijk, maar toch is zijn blik anders (of zie ik dat zo). Mijn beste tip aan jou is om niet te veel bezig te zijn met de moeder van de andere kinderen. Jullie zijn bezig met jullie gezin. Dat staar voorop. Breng het geweldige nieuws van jullie zwangerschap met de trots die je voelt. Waarom zou jullie zwangerschap voorzichtig gebracht moeten worden? Het is haar pakkie an om haar emoties te leren beheersen bij de kinderen. De drie oudere kinderen zijn vast dol op hun nieuwe broertje en zusje en krijgen een fantastische rol. Zorg dat niemand onrust kan brengen in jullie nieuwe gezin en geniet van die mooie baby in je buik!!

  #10593291 Quote

  Van harte gefeliciteerd, wat een geluk! 

  Zelfde situatie hier. ‘Onze ex’ heeft de behoefte om zich o-ver-al mee te bemoeien en afspraken te maken/opdrachten te geven voor onze tijd met de kinderen. 
  Mijn advies; focus op je eigen gezin en geluk (niet altijd makkelijk!) 
  De kinderen vonden het fantastisch dat ze een zusje kregen. We hebben haar geappt dat we het leuke nieuws aan de kinderen hadden verteld vóór dat we ze terug brachten.
  Op die manier kan ze er even aan wennen voor ze er door de kinderen mee geconfronteerd wordt, en kan ze dus ook even tot 10 tellen en kiezen voor een volwassen reactie. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct