Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mijn (ex)schoonmoeder…

 • Auteur
  Berichten
 • #10235744

  Mommy’s en mommy’s 2be,

   

  Van de week kwam mijn exschoonmoeder mij op mijn werk ophalen om baby kleren te gaan shoppen. Ik keek er al de heledag naar uit. Vind het ook erg fijn dat ze haar best er zo voor doet. 

   

  Toen ze bij mij op het werk aan kwam wilde ze meteen aan mijn buik “voelen” omdat mijn buik “zooo gegroeid” was. Ik was toen nog geen 22 weken en veel zag je nog niet, het kindje van buiten voelen al helemaal niet.

  Ze zei: “laat me eens even voelen!”. Waarop ik “nee”: zei. Ze liep op me af en bleef zeggen: “jawel kom”. Waarop ik me omdraaide en mijn armen voor mijn buik hield. Ze liep nogsteeds op me af om het te proberen maar gaf me uiteindelijk een knuffel wat ik ook niet fijn vind. Ik heb over het algemeen moeite met aanrakingen en zeker op deze manier.

   

  Ik ben nu al bang voor wat er zal gebeuren voor als mijn buik echt gaat groeien en je van buitenaf leven gaat voelen.

   

  Mijn ex en ik hebben een relatie van 4 jaar gehad waarvan de laatste 3 jaar met heel veel ruzie. Hij is vaak vreemd gegaan, loog over alles, heeft me in mijn gezicht geslagen, me bij mijn nek gepakt op de trap, is met een grote stoel voor de deur gaan zitten zodat ik niet naar buiten kon en ga zo maar door. Uiteindelijk met veel moeite heb ik het uit gemaakt omdat het zo niet door kon. Dat was net 1 week voordat ik erachter kwam dat ik zwanger ben.

   

  Ik probeer hem nu nogsteeds bij alles te betrekken omdat hij wel de vader is van ons kindje. Vraag hem mee naar de vk stuur hem foto’s van echo’s en als er iets is laat ik het hem weten. Maar als het even niet gaat zoals hij het wil word hij kwaad en gaat hij vanalles roepen wat er ook niks mee te maken heeft. Ik kies er dan voor om hem voor een paar dagen te blokkeren omdat ik een rustige zwangerschap wil. 

  We hebben afspraken gemaakt waaronder 1 dat hij naar de huisarts gaat om medicatie te vragen voor zijn gedrag en woede aanvallen.

   

  Toen mijn exschoonmoeder en ik in de stad liepen probeerde ze me uit te horen. 

  Ze vond dat ik hem er meer bij moest betrekken en dat zegt ze elke keer. Ik heb haar al vaak gezegt dat ik dat ook doe maar dat hij het elke keer zelf verpest. 

  Uiteindelijk heb ik haar app gesprekken tussen mij en mijn ex laten lezen en gaf ze me gelijk omdat hij haar andere dingen verteld.

   

  Toch vind ze het zielig voor hem. Omdat hij er zo veel moeite mee heeft dat we uit elkaar zijn.

  Hij wil er op het moment van bevallen bij zijn maar dat wil ik zeker niet. Ik voel me daar totaal niet fijn bij. Heb uiteindelijk maar afgesproken dat hij op het ziekenhuis mag zijn en na de geboorte binnen mag komen. Nu vond zijn moeder dat zei ook op het ziekhuis mag zijn omdat mijn ex anders met mijn vader zit de heletijd en die twee geen goede band hebben. Daar heeft mijn ex zelf voor gezorgt.

  Ik heb er maar mee ingestemd maar zie het al gebeuren. Die gaan echt niet zitten wachten totdat ons kindje er is. Ik snap dat ze er graag bij zijn maar ik vind na alles wat er gebeurt is ze respect moeten hebben voor mijn keuze en mijn gevoel hierin.

   

  Ik heb totaal geen idee wat ik hiermee moet doen. Iemand ervaring hiermee of tips? 

   

   

  Met vriendelijke groet!!


  poezelig
  Bijdrager
  #10235893 Quote

  Mens, grow up! Ga lekker je eigen leven leiden zonder je ex-schoonmoeder en je ex-partner. Zo’n man wil je toch niet in het leven van je kind? Breek de banden en leef!!


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10235931 Quote

  Wauw wat een verhaal.

  Die reactie van hierboven  vind ik nogal grof eerlijk gezegd.

  Wel moet je je afvragen  doordat die zo agressief  is of je je kindje daar alleen zal laten  of dat je er misschien  altijd bij bent als hij jullie kindje ziet. En zich zo gaat bewijzen

  Aangezien jullie geen stel meer zijn vind ik wel dat jij je eigen fijn moet voelen bij de bevalling en dat jij daar een keus in mag maken vind ik dan. Jij moet het tenslotte doen

  Als jij ze pas naar de geboorte bij het kindje wil hebben dan moeten ze dar accepteren.

  Het is niet dat je ze weg houd  van je kindje toch? 

  Denk dat je daar het beste met hun over moet praten en evt als het zover is en je gaat bevallen je het tegen de verloskundige enz zegt dat hun ook een beetje mee opletten  dat ze niet ongevraagd binne komen.

  Wel een vervelende situatie maar kom voorjezelf op. Je houd al rekening met ze dus 😊

  Succes

  #10235998 Quote

  Dankjewel voor je reactie. Ik vind het ook nogal een heftige reactie. we hebben de afspraak gemaakt dat ik altijd bij ons kindje zal zijn als hij hem wil zien. Waarbij er altijd nog iemand aanwezig zal zijn zijn die ik ook vertrouw.

  ik wil hem graag een kans geven om er te zijn voor ons kindje. Ik vind dat dat niet zo veel met “grow up” te maken heeft.

  #10236202 Quote

  Hoi

  Grow up haha dat is volgens mij het gene wat je juist doet het is niet makkelijk om met je ex en zijn ouders de rest van je leven te moeten dealen en laat vooral niet over je heen lopen  

  En voor de bevalling maak een geboorte plan en vertel je verloskundige van te voren dat je m er niet bij wil hebben  

   


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10236420 Quote

  Daarom ik vind het heel goed dat je hem erbij betrekt. Het kindje  kan er niks aan doen en hoe fijn is het als die zn vader en moeder heeft.

  Goed dat je die afspraak gemaakt hebt hem voorlopig nog niet alleen te laten met de kleine en wie weet ooit .

  Hopelijk kom je eruit en ook met je ex schoonmoeder. 

  Doe niks waar jij je niet fijn bij voelt 😊

  Succes en fijne zwangerschap  nog 

  Lees ook: Relatie na de geboorte van je kind

  Nicolle B
  Bijdrager
  #10236422 Quote

  Daarom ik vind het heel goed dat je hem erbij betrekt. Het kindje  kan er niks aan doen en hoe fijn is het als die zn vader en moeder heeft.

  Goed dat je die afspraak gemaakt hebt hem voorlopig nog niet alleen te laten met de kleine en wie weet ooit .

  Hopelijk kom je eruit en ook met je ex schoonmoeder. 

  Doe niks waar jij je niet fijn bij voelt 😊

  Succes en fijne zwangerschap  nog 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct