Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mijn kind (7) lijkt niet te wennen op de nieuwe basisschool.

 • Auteur
  Berichten

 • AAABBBCCC
  Bijdrager
  #10041997

  Hallo,
  Wij hebben onze zoon van 7 jaar 2 maanden geleden van regulier over gedaan naar de vrijeschool.
  Op de vorige school had hij een groot netwerk van vriendjes en was er veel prettige interactie onder de kinderen en de ouders.

  Toch hebben wij voor de vrijeschool gekozen, omdat het reguliere onderwijs niet passend was voor ons kind.
  Hij zit nu sinds 2 maanden op de vrijeschool en qua onderwijs past het als een jas! Hij is enthousiast en komt vol verhalen thuis over de lesstof.

  Het is een vrij nieuwe vrijeschool en de sfeer is een grote teleurstelling. Er wordt veel gepest, geslagen en gevochten en er is een negatieve dynamiek onder de kinderen in deze klas.
  Wat wij kennen van ons kind is dat het sociaal erg vaardig is; op de vorige school, bso, sportclubjes en in de straat maakt hij gemakkelijk vriendjes en speelt heel graag samen. Wij hadden dus gedacht dat het sociale op een nieuwe school geen probleem zou zijn en ook ons kind had zin in de nieuwe school en ” nieuwe vrienden maken”
  mijn zoontje is dan ook al een paar keer heel har gaan huilen, zo ook vandaag ; hij wil terug naar zijn oude school en mist zijn oude vriendjes.
  Ik merk op de nieuwe school dat ook de sfeer onder de ouders niet heel hartelijk is en kinderen weinig spelen met elkaar buiten school.
  Het contrast met de vorige school is dan ook groot.

  Omdat het vrijeschool onderwijs wel erg bij hem past zitten wij met een enorm dilemma : terug naar de vorige school en een sociaal blij kind, of blijven op de vrijeschool en kiezen voor de vorm van het onderwijs en hopen dat de nieuwe situatie went .
  Hij zit er nu 2 maanden en ik vraag mij af : had er nu allang acceptatie en een nieuw groepsproces moeten zijn, of heeft dit gewoon meer tijd nodig?
  Iemand hier ervaring mee?


  WendyJason
  Bijdrager
  #10042013 Quote

  Jeetje wat lastig zeg.

  Misschien kan je met je zoon overleggen of hij misschien eens met iemand wil spelen buiten school?? Gewoon om te kijken of dit misschien werkt.

  En hoe is de school hier onder?? Over het geweld enz.

  Lastig is dat he dat je kind kwa onderwijs op de juiste plek zit maar dat de rest er om heen niet mee zit.


  Marj1982
  Bijdrager
  #10042082 Quote

  Wat een nare situatie! Ik kan er over meepraten.

  wij zijn vorig jaar verhuisd van de stad naar een dorp.

  onze oudste zoon nu 9,5 toen 8 heeft ecjt wel lang moeten wennen.

  ook hij miste zijn vrienden en worstelde met de verandering en zijn eigen loyaliteit naar zijn “oude vrienden” toe

  niet heel raar want hij heeft vanaf de crèche tot eind groep 4 vrienden kunnen maken. En ook ik was daar als een vis in het water want die ouders kende ik immers ook al jaren.

  rond de december maand leek er een verandering te ontstaan en na de kerstvakantie ontdooide hij op zijn nieuwe school.

  ik heb me veel verdiept in de veranderingen in een groep van deze leeftijd en iedereen moet opnieuw wennen en jongens zijn net leeuwen die moeten vechten of ruzie maken om te onderzoeken wie welke plek pakt in de groep.

  echt niet leuk maar hier zijn we inmiddels 1,5 jaar verder en mijn zoon heeft zijn plek in de groep en is weer zichzelf.

  veel met hem praten en ook gesprekken aangaan op school.

  succes in deze moeilijke tijd ik vond het echt verschrikkelijk en voelde mezelf een slechte moeder en was verdrietig om het verdriet van mijn zoon zo te zien!


  ValerieNagy
  Bijdrager
  #10178959 Quote

  Beste AAABBBCCC,

   

  Wij hebben een paar weken geleden dezelfde keuze gemaakt als jullie. Wij hebben onze dochter van 7 van een montessoorischool naar de vrije school verplaatst. Het is ongelooflijk maar alles en ECHT ALLES wat je schrijft is hetzelfde bij deze vrije school. Op de andere school had mijn dochter het heeldruk met sociale contacten. Als ze er behoefte aan had ging ze met de juf knuffelen of met de grote meiden uit de bovenbouw. De ouders onderling hadden een warme, vriendschappelijke open contact en na school spontaan afspreken was aan de orde van de dag.Op deze school moet alles weken van tevoren gepland zijn via de groepsapp en er zijn maar weinig mogelijkheden om af te spreken. Ik als nieuwe ouder word zeer zeker niet met open armen ontvangen en word eerder genegeerd. En dat in tegenstelling tot de oude school waar elke nieuwe ouder met evenveel enthousisme en liefde wordt ontvangen. Mijn dochter wilt ook terug naar haar oude school is niet gelukkig op haar nieuwe school. Er is veel onrust in de klas en wordt vooral onder de jongens gepest, geshopt en geslage.Ze hebben een jonge (24 jaar) onervaren juf. School heeft nu een plan van aanpak opgesteld om de situatie te verbeteren. In dat plan hebben ze veel over strafmaatregelen. Dat is nieuw voor mij. Op de andere school was daar nooit sprake van. Het grootste pbobeem is dat mijn dochter op cognitief gebied veel verder is dan de rest van de kinderen in haar klas. Zij schrijft al met schrijfletters (en is daar heel trots op) en zij leest boeken. De cito in groep 3 maakte ze op A plus niveau.Maar hier houden ze haar tegen. Zij mag de schrijfletters niet gebruiken, zij krijgt geen moeilijkere werkjes en het gevolg is dat ze zich verveelt in de klas. Dat zorgt bij haar voor grote frustraties. Het is een kind dat gemakkelijk en graag leert, maar hier is ze genoodzaakt om stil te zitten, letterlijk en figuurlijk. Wij hebben het al een paar lkeer aangegeven bij haar leerkracht maar zij staat er niet voor open. Volgens haar is dat iets wat de vrije school niet doet. Dat is tegen hun filosofie.Om gek van te worden!

  Wij hebben de keuze gemaakt voor de vrije school omdat wij op de andere school de creatieve vakken misten en ook omdat daar de prestatiedruk vrij hoog is. Maar dit is iets waar we geen rekening mee hadden genomen omdat wij dit niet wisten.

  Het liefst zou ik haar morgen al naar haar oude school brengen. Ik weet niet wat ik moet doen. Toch nog wachten en hopen dat de juf van mening verandert? Maar wat als dat niet gebeurt? Dan moeten we alsnog terug en wordt het dan niet extra moeilijk voor mijn dochter? 

   

  Ik ben heel benieuwd hoe het met jullie is gegaan. 


  Galileo
  Bijdrager
  #10179261 Quote

  Als juf ken ik deze verhalen van de andere kant, helaas. Naast de ouders die een sociaal, goed functionerend kind toch net wat meer ruimte gunnen of meer op het creatieve vlak willen en daarom voor een overstap naar de vrije school kiezen, zijn er ook ouders die op een andere school te horen hebben gekregen dat hun kind wellicht ongepast gedrag vertoont, het niet eens zijn met geboden hulp en kiezen voor een nieuwe school. Zeker ook een ‘nieuwere’ vrije school trekt dit helaas vaak aan. Als je pech hebt, komt je kind dan terecht in een klas voor ‘probleemkinderen’ en daar valt slecht tegenop te boxen. Bespreek het probleem met leerkracht en directie. Wellicht dat ze iemand van SMW kunnn inschakelen om mee te kijken in de klas en de gehele klas handvatten kan geven om leuker met elkaar te spelen. 

   

  Sterkte! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct