Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mijn Man Rookt E Sigaret Thuis

 • Auteur
  Berichten
 • #10274686

  Hoi Dames, 

  Mijn man rookt thuis gewoon de e-sigaret en heb al vaker gezegd dat hij dat niet moet doen. Wat hij wel eens doet is in de douche met de ventilatie aan roken en weigert om naar buiten te gaan omdat het koud is. Ik kan hier best boos om worden en weet niet zo goed wat te doen. Ik heb vaker gezegd en opgenoemd wat het met het ongeboren kind kan doen en heel schadelijk is. Hij vindt het op dat moment erg maar later vergeet hij het en gaat er toch gewoon mee door alsof het hem niets scheelt. ik bespreek het morgen met de VK en vraag of ze hem eventueel zelf benaderd en vriendelijk vraagt om het niet te doen omdat hij het van een ander eerder aanneemt dan van mij. Zucht…Ik moest ook men ei kwijt dames…😞

   

  groeten


  Ninaapie
  Bijdrager
  #10274696 Quote

  Pfff dat is wel behoorlijk rot van hem (licht uitgedrukt). Ik snap dat je daar behoorlijk mee zit. Ben je echt al eens goed met hem ervoor gaan zitten om te vragen hoe het nu komt dat hij dit toch gewoon blijft doen? Het is wel apart dat hij het steeds toch erg lijkt te vinden en het daarna “vergeet” en gewoon doorgaat. Heb je hem al wat artikelen onder zijn neus geduwd over roken en meeroken?

  Hopelijk kan je verloskundige inderdaad iets voor je betekenen en tot hem doordringen. Gaat hij mee met elke afspraak? Misschien wel goed om hem van geboren in te lichten dat je het daar bespreekbaar gaat maken, zodat hij niet een soort overvallen wordt erdoor en zich in het nauw gedreven voelt. 

  Ik ken je man natuurlijk niet en kan niet over hem oordelen, maar misschien is hij zich oprecht van geen kwaad bewust en denkt hij dat het allemaal wel meevalt of iets in die richting. Maar frustrerend voor jou is het zeker.


  Ninaapie
  Bijdrager
  #10274697 Quote

  Geboren = tevoren


  Ma Belle
  Bijdrager
  #10274704 Quote

  Het is echt heel terecht dat jij dat niet wilt accepteren. Ik zou hem inderdaad vragen naar de “waarom” achter het roken waar jij bij bent, binnen. Misschien is hij zich idd niet van kwaad bewust. 

  Ik zou zelf waarschijnlijk heel kinderachtig en demonstratief zelf op het balkon gaan staan als hij een e sigaret opsteekt binnen. 

  #10274711 Quote

  Dan vindt hij het ook niet echt erg als je hem op dat moment vertelt dat het schadelijk is…. kan echt niet zo zijn dat ie dat de keer erna weer kwijt is. VK hem laten aanspreken of de huisarts mss eerder. 


  Mammavantwa
  Bijdrager
  #10274725 Quote

  Wat raar, als hij dit niet van jou wil aannemen moet hij zelf maar eens gaan googlen toch. 

  En als iemand anders hem er daar op moet aanspreken omdat hij niet naar jouw luisterd lijkt me wel erg vreemd. Dan zou ik me echt een beetje schamen… 

  Misschien moet je wat bozer worden? Als hij het niet eens voor jou en zijn kind over heeft om even buiten of in garage te gaan roken … Dan zit iets niet goed zou ik denken? 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Melliem
  Bijdrager
  #10274731 Quote

  Misschien heb of zie ik het verkeerd maar de damp van een e sigaret is niet schadelijk toch? Is in principe waterdamp dacht ik


  Mamasindsfeb
  Bijdrager
  #10274742 Quote

  Melliem, klopt. E sigaretten leveren alleen waterdamp. Mijn mam deed het ook binnen tijdens de zwangerschap. Sinds de babies er zijn doet hij het alleen in de douche of op het balkon. En als de kids op bed leggen zetten we de ventilatie aan en doen het ook binnen. Als ze zelf zou doen KAN het schadelijk zijm, maar daat is te weinig over bekend. “Meeroken met esigaretten” is voor niemand schadelijk, ook niet voor zwangeren.


  Ma Belle
  Bijdrager
  #10274806 Quote

  Behalve dat er nu onderzoek uit Amerika komt dat de e sigaret mogelijk nog s heerlijker en dodelijker is dan normale sigaretten…

  Vergeet niet dat er nog nauwelijks goed onderzoek is omdat het relatief nieuw is he. Het lijkt echt niet zo onschuldig als.men denkt en daar komen ze nu langzaam achter. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct