Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mijn man weet niet of hij nog een kindje wil…

 • Auteur
  Berichten
 • #10193091

  Hallo allemaal 

  Sinds kort zit ik heel erg met een dingetje in mijn hoofd, maar eerst even een stukje uitleg zodat jullie weten wat de situatie is:

  Ik ben een mama van een dochtertje van bijna 4 jaar. Nadat mijn relatie een tijd terug is beëindigd heb ik eindelijk weer het geluk gevonden met een super lieve man, één die ontzettend goed voor ons is en voor zijn (ons) gezin. Zelf heeft hij een dochter van 10 uit een eerdere relatie. Nu we al een tijd een relatie hebben en om mij heen ontzettend veel vrienden een kindje krijgen of inmiddels hebben, begint het bij mij ook enorm te kriebelen. Al helemaal als ik zie wat voor goede vader mijn vriend is voor zowel zijn dochter als de mijne.. Maar nu komt het punt waar ik toch ontzettend mee zit: hij weet niet of hij nog wel een baby wil, hij is er meer op tegen dan dat hij er voor is. In zijn vorige relatie heeft hij ook voor twee kinderen (1daarvan zijn dochter) gezorgd, hij is daardoor 1 kind ‘kwijtgeraakt’ en met zijn dochter heeft dat ontzettend veel strijd geleverd met zijn ex. We hebben er over gepraat en hij heeft de angst dat het weer zo zal gaan, dat hij weer een kind gescheiden op moet voeden (al gaat hij daar niet vanuit, maar stel dat ) hij wil niet weer door dezelfde ellende gaan, die hij 4 jaar geleden heeft gehad, dit heeft hem ontzettend veel pijn gedaan hoe zijn ex hem door allerlei ellende heeft geen getrokken. Kort gezegd: het is zijn angst die hem tegenhoud.

  BTW:Inmiddels heeft hij de strijd al een tijdje gewonnen en woont zijn dochter bij hem in huis.

  Wat kan ik hier nog mee? Hoe kan ik hem helpen en overtuigen dat ik niet dezelfde persoon ben en dat dingen niet altijd zo lopen? Alvast bedankt 

  #10193176 Quote

  Wat een lastige situatie.

  Ik zou er een tijd niet over praten maar eerst wel duidelijk aangeven dat je die wens (nog steeds) hebt. En dan een tijdje later vragen hoe hij er over denkt. 

  En als hij het echt niet meer wil, dan zou ik of m’n droom vaarwel zeggen of ermee kappen en hopen dat je een lieve leuke man treft die wel kinderen wil. Je weet zelf het beste wat je voor hem en jullie gezin voelt en of je ermee zou kunnen leven dat er geen gezinsuitbreiding komt. Ik snap ook dat je veel van hem houdt enhem niet kwijt wil, dat maakt het ook zo lastig. 

  Verder snap ik zijn angst, maar niet helemaal fair naar jou toe. Ik hoop echt dat jullie er samen uitkomen! 

  #10193431 Quote

  Ik heb ooit geleerd dat leven vanuit angst geen leven is. Leef vanuit Passie, dan ga je ook met tegenslagen op je weg anders om.

  Hij heeft duidelijk het hele gebeuren met zijn ex nog niet verwerkt. Dat is enorm lastig voor jou. Probeer dat eens bespreekbaar te maken. Niet vanuit de wens dat je nog een kindje wil. Vanuit de zorg om hem. Een stap terug is soms nodig om daarna weer vooruit te komen.

  Als daarin geen opening komt, kun je jezelf afvragen wat het waard is om deze relatie te behouden of je verlangen naar een kindje te verwezelijken.

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct