Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mijn verhaal kwijt

 • Auteur
  Berichten

 • Minimama
  Bijdrager
  #10400257

  Ik weet niet goed waar ik dit moet plaatsen. Ik wil graag even mijn verhaal kwijt. Vorige week dinsdag hebben wij ons kindje ter wereld moeten laten komen. Met 17 weken waren mijn vliezen gebroken en er kon niks aan gedaan worden. We kregen de keuze om de zwangerschap af te breken of om te proberen tot het kindje levensvatbaar zou zijn. Maar dan werd de kans op complicaties of doodgeboorte groot. Ik ben met 18 weken geleden bevallen van een prachtige zoon. In het ziekenhuis werden we goed begeleid en we hebben op een rustige manier afscheid kunnen nemen. 

  Het blijft zwaar om te dragen want niemand weet wat de oorzaak is van gebroken vliezen op die termijn. Maar de gynaecologen zeggen dat mezelf  niks te verwijten valt. Het is de natuur die erover heeft beslist.


  Creamamma
  Bijdrager
  #10400263 Quote

  Wat heftig! Gecondoleerd met het verlies van jullie zoontje. Lijkt me zó moeilijk! Heel veel sterkte en ik hoop dat jullie er goed over kunnen praten met mensen om jullie heen en professionels.


  Silles
  Bijdrager
  #10400285 Quote

  Wat ontzettend verdrietig en moeilijk. Ik wens je heel veel kracht toe! Ik hoop dat je veel steun zal voelen de komende tijd.
  Veel sterkte en alle geluk zend ik jouw kant op.

  #10400308 Quote

  Wat een ontzettend groot verdriet. 😢 Ik wens jullie heel veel sterkte 


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10400318 Quote

  Jeetje wat een verdriet! Heel veel sterkte gewenst! 

   


  Christiana
  Bijdrager
  #10400456 Quote

  Wat vervelend zeg, heel veel sterkte toegewenst. Ik ken iemand die dit ook heeft meegemaakt en nu haar eigen stichting is begonnen. Neem anders even een kijkje op haar Instagram: Carientjex en haar stichting heet: Stichting het sterrenboekje. Het kan soms veel kracht geven om dit verdriet te delen met andere die dit ook hebben meegemaakt.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10401139 Quote

  Allereerst gecondoleerd met het verlies van jullie zoontje, ik begrijp hoe je je voelt en niet goed weet wat er gebeurd is en vooral de vraag waarom. Ik ben zelf moeder van een overleden kindje. Op de vraag waarom je vliezen zo vroeg in de zwangerschap zijn gebroken heb ik geen antwoord. Dit zou je misschien kunnen laten onderzoeken met obductie. Hebben wij destijds wel laten doen. Om toch misschien een antwoord te kunnen krijgen waarom ons kindje is overleden. Reken jezelf niks aan en probeer je niet schuldig te voelen. Nu zijn het woorden waar je misschien niks aan hebt omdat je een schuldgevoel hebt. Praat met mensen en professionals. Misschien kan je terecht bij een medische psycholoog in het ziekenhuis. Vraag daarna bij je gynaecoloog. Dit heeft mij toen heel erg geholpen. Soms gebeuren dingen zonder reden. En dat is moeilijk om te accepteren. Ik wens jullie enorm veel liefde, steun en kracht om dit verlies te dragen. Als je je hart wil luchten of alleen een luisterend oor wil. Je bent niet alleen.


  Chanha
  Bijdrager
  #10401148 Quote

  Allereerst: Sterkte!
  Ik weet hoe je je voelt, afgelopen juli ook mijn zoontje bij 32 weken zwangerschap verloren.
  Bij mij weten ze ook niet met 100% zekerheid te zeggen wat een oorzaak kan zijn.

  Het is een verlies wat je je leven lang bij je draagt, maar zeker draagzaam kan worden! Neem vooral je tijd! Als je wil praten, mag je mij altijd een berichtje sturen!


  SanneAB
  Bijdrager
  #10401154 Quote

  Allereerst gecondoleerd. Mijn vliezen braken met 34 weken. Ook hier weten ze niet hoe het kon gebeuren..

  Gekukkig is hij gezond en inmiddels bijna 2jaar. Ik ben nu weer zwanger en dat was natuurlijk een onzekere tijd omdat ze met al hadden gewaarschuwd dat ook deze te vroeg kan komen. Nu 37 weken en 2 dagen zwanger 🙏🤲 

  Er wordt naar mijn idee te wei ig onderzoeken naar gedaan. Wel lees ik de laatste tijd veel terug dat rust heel belangrijk is en dat de vroeggeboortes zijn afgenomen sinds de corona uitbraak. Vrouwen kunnen rustiger aan doen. Ik geloof hier dan ook zeker in en hbe flink rust genomen de afgelopen tijd. Ik mocht hormonen slikken om het kindje zolang mogelijk in mijn buik te houden. Dit heb ik niet gedaan en alles over gelaten aan de natuur. Zo zie je maar.. 

  Ik hoop dat je het goed kan verwerken en het beste voor in de toekomst heeeel veel sterkte! 

  Mvg sanne 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct