Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Mijn Vriend Is Een Moederskindje Wat Te Doen

 • Auteur
  Berichten
 • #10615471

  Ik zit met het volgende.
  
Sorry voor de lap tekst maar ik moet het even kwijt. Adviezen zijn zeer welkom.

  Na 3 jaar een relatie te hebben met mijn vriend realiseer ik me ineens dat hij een moederskindje is. Ik begin me aan steeds meer dingen te ergeren. Ik heb hieronder wat punten opgeschreven.

  – Haar wens is zijn bevel. Als hij bijvoorbeeld ’s avonds bij mij thuis wilt slapen, maar zij wilt dat hij ’s ochtends hààr honden uitlaat, dan gebeurt dat en slaapt hij maar een andere keer bij mij.
  – Als we dan eindelijk een keer samen bij mij thuis sliepen, moest hij vaak al ’s ochtends naar huis om zijn moeder te helpen in het bedrijf.
  – Hij noemt haar ‘mams’ of ‘mammie’.
  – Als we met z’n drieën op pad gaan met de auto, zit zij altijd naast mijn vriend voorin. Ik moet achterin zitten. Ik voel me op zo’n moment echt een derde wiel aan de wagen, aangezien ze mij nooit echt bij een gesprek betrekken.
  – Toen ik nog voor haar oude bedrijf werkte (geitenhouderij), hoorde ik haar wel eens klagen over mij tegen hem. Het ergste vond ik dat hij er gewoon in mee ging. Geen idee of dit nu nog gebeurt aangezien ik ben gestopt met werken voor het bedrijf, maar dat was wel pijnlijk.
  – Ze gaan samen in maatschap om een camping te kunnen kopen en runnen, terwijl hij weet dat ik absoluut niet met zijn moeder onder èèn dak wil wonen. Om dit punt maak ik me wel het meeste zorgen, ook omdat dit gaat over mijn toekomst met hem.

  Zo kan ik nog wel een aantal dingen opnoemen. Het zijn er inmiddels zoveel dat ik er even niet op kan komen.

  Ondanks dit alles heb ik wel het gevoel dat hij van mij houdt. We hebben vorige maand samen een ontzettend toffe vakantie gehad op de Canarische Eilanden, maar ook daar moest hij zowat iedere dag natuurlijk even met zijn moeder bellen. Het begint in ieder geval steeds meer mensen in onze kring op te vallen dat de relatie die hij heeft met zijn moeder nogal ongezond is.

  Wat te doen?


  Essil
  Bijdrager
  #10615477 Quote

  Tja, de meeste punten los van elkaar klinken redelijk normaal. maar gezamenlijk ziet het er toch echt naar uit dat je een probleem hebt.

  Het feit dat ze samen een bedrijf hebben, lijkt me een hindernis voor de oplossing.

  Mijn man was in het begin ook veel bij zijn moeder, hij woonde wel op zichzelf. Maar zijn moeder en zusjes hadden minimaal 1x per week een probleem. In het begin leek het heel lief dat hij zo goed voor hun zorgde. Maar hun problemen kwamen voor de mijnen.

  Uiteindelijk kwam ik erachter dat het nog grotendeels manipulatie was ook. Daar heb ik uiteindelijk de ogen van mijn man voor kunnen openen, en zo is het toch min of meer goed gekomen. Weet natuurlijk niet of het bij jullie ook om manipulatie gaat.

  Wel is duidelijk dat zijn moeder op nummer 1 staat, en dat dat niet genoeg ruimte laat voor jullie, om samen iets op te bouwen.

  Kaart dat probleem aan bij hun beide. Misschien werkt het, misschien niet. Dan kan je beter verder zoeken.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen