Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mijn vriend wil abortus en ik wil dat niet.

 • Auteur
  Berichten

 • Hertjdkdb
  Bijdrager
  #10025028

  Beste lezers,

  Een week of 6 geleden zijn mijn vriend en ik erachter gekomen dat ik in verwachting ben. Dit is niet gepland en wilde we beide niet.
  We zijn nu ongeveer anderhalf jaar samen en hij heeft twee kinderen, een jongen van 8 en een meisje van 5. Dit gaat allemaal goed onderling en we wonen samen. Samen hebben we co-ouderschap.
  Vorig jaar toen we elkaar net kenden was ik ook ongewenst zwanger, toen hebben wij samen besloten voor abortus, maar daar heb ik achteraf veel moeite mee gehad en gezegd/gezworen dat ik nooit weer een kindje zou weg laten halen.

  Op dit moment ben ik 10,5 week zwanger en hebben we vorige week de eerste echo gehad. Mijn vriend wil dit kindje absoluut niet en gaat mij nu “ontwijken” en ik ben bang dat het eropuit draait dat we uit elkaar gaan. Dit wil ik uiteraard niet, maar hij verwijt mij dat ik het kindje wil houden en hij daar totaal geen zeggenschap over heeft of het kindje komt of niet.

  Ik ben ten einde raad en weet niet goed wat ik moet doen..
  ik wil hem niet kwijt, maar het doet me ook verdriet dat hij dit kindje niet wil.
  Voor mij is het ongepland, maar niet ongewenst!

  Help help help!

  #10025029 Quote

  Wat een heftige beslissing moet je nemen. Heb je al op de website van het Film gekeken? Daar zijn veel ideeen/ vragen om je te helpen een keuze te maken. 

  Het is trouwens wel bijzonder dat je twee keer in een jaar ongepland zwanger bent. Welke anticonceptie gebruiken jullie?

  Ik denk dat je voor jezelf moet beslissen of je de zwangerschap afbreekt. Ben je bereid alleenstaand moeder te zijn? Kan je steun verwachten vanuit je omgeving? 

  Veel sterkte met het nemen van een beslissing.

   


  Tamara Moes
  Bijdrager
  #10025109 Quote

  Heftig verhaal!

  De definitieve keuze ligt bij jou.

  Het is jouw lichaam.

  Ben je inderdaad bereid om een alleenstaande moeder te worden en heb je veel steun in je omgeving? 

  Sterkte/succes met je keuze.

  Groetjes!


  Ooonbekend
  Bijdrager
  #10025130 Quote

  Heftig zeg.. 

  De keuze ligt inderdaad bij jou, jij draagt de baby. Iemand anders vroeg al hoe het je heeft kunnen gebeuren om 2x in een jaar ongewenst zwanger te raken.. de babys vragen daar niet om. 

  Maar, buiten dat blijft het een erg lastige situatie. Wat je keuze ook zal zijn, maak een keus waar jij verder mee kan leven. 

  Het feit dat je vriend je al begint te ontwijken etc, lijkt mij geen erg sterke relatie, of zie ik dat verkeerd? Maarja, je vraag was ook niet of je relatie wel goed zit of niet. 

  Heel veel succes in het maken van je keuze. 


  Hertjdkdb
  Bijdrager
  #10025131 Quote

  Welke website bedoel je precies? 

  Ik heb gegoogled op het film,

  maar dan kan ik geen website vinden..

  Aborstus is echt geen optie voor mij, ik hoop dat er een uitweg is voor mijn vriend en mij samen.. samen het kindje krijgen, maar het lijkt er steeds minder op dat dat gaat gebeuren. 

   

  In mijn omgeving weet verder niemand het nog, omdat ik het eigenlijk niet wil vertellen totdat wij er samen uit zijn. 

  Toch zal ik binnenkort moeten, omdat ik a.s. Zaterdag al 11 weken ben en het binnenkort goed zichtbaar zal worden. 

   

  Ik heb mijn verhaal hierboven kort gedaan, omdat ik er op dit moment dus nog met niemand over praat. 

  Hopende op “adviezen”.. lotgenoten die hetzelfde ervaren hebben.

   

  dank voor jullie reacties 

  #10025148 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Pardon, het is een spelfout. Het Fiom. Ik denk dat je ervan uit moet gaan dat je het kind alleen gaat opvoeden en de zwangerschap alleen doet. Het is de vraag of je dat kan en wilt. Ik vraag me nog wel steeds af hoe het kan dat je binnen korte tijd twee keer zwanger bent geraakt, terwijl dat niet de bedoeling was. Niet als verwijt oid, maar de manier van anticonceptie die je gebruikt is blijkbaar niet de juiste voor jou.


  Amandarhhh
  Bijdrager
  #10025242 Quote

  Ik zou nooit voor een man me kind weghalen en als het straks uitgaat alsnog ga je alleen maar meer spijt hebben. Je ziet hoeveel spijt je hebt van de eerste laat staan als je het weer zoudoen! Zolang jij er niet 100% achterstaat zou ik het zeker niet doen en je bent al 10.5 week het kindje is al bijna helemaal ontwikkeld.. denk er goed overna!! 


  Hertjdkdb
  Bijdrager
  #10025260 Quote

  Vorig jaar toen het gebeurde kende we elkaar net een maand of 2, toen we erachter kwamen. We gebruikte destijds condooms, omdat ik daarvoor 3 jaar vrijgezel was, was ik gestopt met de pil en omdat wij elkaar net kenden vrijden we met condoom. 

  Het condoom is dus gescheurd zonder dat wij daar erg in gehad hebben en dus zwanger ben geraakt. 

  Na de abortus heb ik gelijk een spiraal laten zetten, die vervolgens niet goed zat, dus eruit laten halen en weer aan de pil begonnen. 

  Ik heb een nacht alleen maar liggen overgeven, waardoor hij denk ik niet goed werkte. 

  Thanks voor de website, ik zal hier even op gaan kijken. 

   

  Ja, wat betreft de relatie is het lastig.. we kunnen lezen en schrijven met elkaar, maar nu lijkt het wel of er bergen tussen ons zitten.

  ik denk dat je indd gelijk hebt, met de vraag of onze relatie wel zo sterk is, want ik denk dat als je echt van elkaar houdt je alles samen kan doorstaan en niet wegloopt of de rug toekeert naar een kindje van je eigen vlees en bloed… 

   

  al doet het wel veel pijn… straks praten met elkaar.. en ik denk dat ik het wel kan invullen welke keuze hij gemaakt heeft.. 

   

   


  JomieJW
  Bijdrager
  #10025306 Quote

  Wat een heftig verhaal zeg. En een moeilijke keuze waar je voor staat! Behalve het feit dat je lijf nu vol met hormonen zit, moet je nu ook zo’n emotioneel traject door. 

  Als abortus voor jou geen optie is, wat ik zeer goed begrijp gezien je spijt van de eerste keer, dan weet jij al hoe je erin staat. Het bericht hierboven over dat het kindje al bijna helemaal ontwikkeld is nu, klopt trouwens niet. Abortus mag in Nederland tot week 24, omdat het kindje dan nog niet levensvatbaar is. Maar voor jou is dat zo te lezen niet het geval dat zich gaat afspelen. Mocht je partner besluiten niet bij je te willen blijven, dan zijn er gelukkig in Nederland genoeg mogelijkheden om je kindje alleen op te voeden. Niet de situatie die je voor ogen had, maar ik bedoel meer dat het niet uitzichtloos is!

  Ik denk dat een andere grote vraag ook is, waaróm je partner het kindje niet wil. Hebben jullie het daar over kunnen hebben? Het is een keuze die je in principe samen moet maken, maar als de een wel wil en de ander niet, dan is dat een zeer lastige situatie. Het feit dat hij het je nu verwijt vind ik niet netjes, maar dat zal een emotionele reactie van zijn kant zijn. En natuurlijk is er voor jou nog de vraag, nu je deze kant van hem gezien hebt en hier weet van hebt hoe dat hij omgaat met moeilijke situaties, of jij nog wel een toekomst met hem ziet. Jij hebt hier net zo goed keuze in als hij. Hopelijk kun je de sterke kant in jezelf vinden en de keuze maken die voor jou én je kindje goed is. Veel succes en sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct