Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

mijzelf even kwijt

 • Auteur
  Berichten

 • Koffie-leut
  Bijdrager
  #10231433

  Ik ben full-time moeder (niet helemaal vrijwillig) en mag daarbij dankbaar zijn dat ik twee dagen in de week min of meer voor mijzelf heb. Echter loop ik al weken tegen het fenomeen aan dat ik niet kan voelen waar mijn behoeftes op dat moment zijn en kan ik totaal niet van deze vrije tijd genieten.

  Zijn er meer ouders die dit ervaren?

  #10232704 Quote

  Wat vervelend zeg! Je zult er zelf ook wel van balen, anders maakte je dit topic niet. 

  Hoe oud is je kindje? Ik vond het in ’t begin ook heel lastig om te genieten van mijn vrije tijd als onze zoon er niet was. Dan moest ik een hele hoop doen van mezelf en voelde constant een soort onrust. Mede doordat onze zoon een slechte slaper was. Enerzijds zat ik me dan zorgen te maken of het bij zijn opvang/oma wel goed ging, anderzijds lag er dus nog een hele berg huishoudelijk werk waar ik niet aan toe kwam. 

  Nu hij ouder is, heb ik daar minder last van. Hij slaapt beter en ook als hij dit niet doet, is hij prima in z’n doen. Daardoor ervaar ik thuis meer rust plus ik heb geleerd dat het met een kleine (slecht slapende) baby gewoon niet te doen is om je huis perfect bij te houden.

  Zou het helpen als je echt iets plant op de dagen dat je kindje er niet is? Een afspraak buiten de deur met een goede vriendin, kapper.. Zoiets? Dan heb je afleiding. Ook denk ik dat ’t een kwestie van tijd is. Onze zoon is nu bijna 10 maanden en als ik vrije tijd heb terwijl hij er niet is, kan ik daar toch wel van genieten nu. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct