Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

miskraam

 • Auteur
  Berichten

 • Mariska Louter-1
  Bijdrager
  #5693739

  Ik heb sinds kort gehoord dat ik een miskraam heb van het eerste kindje.

  Het zit nog in mijn lichaam, ik moet afwachten eerst of dat door de natuur eruit gaat. Zijn er meer vrouwen die dit hebben meegemaakt ?, hoe gaan jullie om met de gevoelens? , want voor mij is het zo dubbel.

  Ik ken niemand in mijn omgeving die weet hoe het is op deze manier vandaar zit ik met vraag tekens.

  #5693741 Quote

  ik maak nu een beetje het zelfde mee heb bijna 1 maand lang gebloed maar als nog is er niet alles van zelf er uitgekomen heb medicijnen er voor gekregen maar moest toch uit eindelijke een curettage ondergaan afgelopen donderdag. de eerste week was ik erg van slag kon alleen maar huilen was verdrietig maar ook ontzettend boos ter gelijke tijd

  ook voor de mensen om je heen is het lastig om je te troosten ook al bedoelen ze het goed maar je wilt niet horen teminste ik dan ooo je bent zo jong je kan nog meer kinderen krijgen, naa miss is het beter zo of het is god wil. iedereen kijkt er natuurlijk ander naar en voelt het anders aan

  wat ik wel heb geleerd is dat het mijn pijn is dat ik best verdrietig en boos mag zijn en niemand iets te zegen heeft over hoe ik me voel ik moet het een plek geven ben toch een kindje kwijt.

  ik heb al eerder een miskraam gehad maar nooit echt een bevestiging gehad ben niet naar een arts gegaan ofzo dus ik zat met die vraagteken of het nou wel of niet zo was volgens me moeder wel maar nu weet ik het met zekerheid ik ben teminste vruchtbaar het neemd me pijn niet weg naar weet wel dat ik te minste kinderen kan krijgen


  Sanne1979
  Bijdrager
  #5693751 Quote

  Beste Mariska,

  Ik maak momenteel hetzelfde mee. Op de vertrekdatum van onze vakantie (4 weken geleden) kwamen we erachter dat ik zwanger was. De hele vakantie is dit uiteraard een onderwerp geweest al waren we wel zo reeel dat er nog van alles mis kon gaan en durfden niet al te blij te zijn. Het was een vermoeiende rondreis van 3 weken, maar ik voelde mij niet moe/misselijk.

  Afgelopen vrijdag hadden wij een 8-wekenecho waarop helaas alleen een dooierzakje te zien was en mijn lichaam bezig is met afstoten. Toen was ik heel rationeel, maar merk dat ik er nu steeds emotioneler onder word. Ik heb er ook voor gekozen om via de natuurlijke weg af te stoten, maar merk dat het wachten me nu al gaat opbreken. Vrijdag heb ik weer een afspraak voor een echo staan. Mocht het dan nog niet op gang gekomen zijn, dan kies ik voor medicatie. Het moet eruit en hoop dat mijn cyclus zsm weer normaal is.

  Heel veel sterkte en hopelijk is dit deel snel voor je achter de rug en kan je het een plekje geven.


  gebruiker788782
  Bijdrager
  #5693764 Quote

  Hoi, ik maak op dit moment hetzelfde mee. Maandag 27 juni hadden we een echo bij 8 weken. Op zondag was ik al een klein beetje bloed verloren, toen dacht ik dat het er gewoon bij hoorde. Maar op maandag ochtend had ik al wat meer bloedverlies. Bij de echo zagen wel een lege vruchtzak.  Een zg windei. Zo rond de 4e week was het waarschijnlijk al misgegaan. Ondanks dat dit mijn 3e zwangerschap was (we hebben 1 dochtertje, mijn 2e zwangerschap -ook een meisje- eindigde bij 16 weken) verheug je er toch weer op. Je wilt tenslotte meer kinderen.  Desondanks hebben we er ook rekening mee gehouden dat het mis kan gaan. We zijn wel reëel maar ook verdrietig. Heel eerlijk: ik heb het liever zo, daar kan ik ook goed mee leven, dan de manier waarop we ons 2e meisje verloren hebben.

  Uiteindelijk is na de echo de miskraam echt losgekomen. De controle na 1 week liet zien dat alles schoon was. Gelukkig.

  1 tip: laat jegevoelens toe.  Niemand kan jou verdriet voor de volle 100% begrijpen ook al hebben ze het meegemaakt. Jouw verdriet is van jou en moet en mag er zijn.

  Sterkte meiden!

  Karin


  Sanne1979
  Bijdrager
  #5693765 Quote

  Heftig Karin om bij 16 weken een miskraam te krijgen. Verstandelijk weet je dat dit het beste is en je probeert er rekening mee te houden dat het mis kan gaan, maar emotioneel is het een ander verhaal. Gelukkig dat het bij jou snel is losgekomen en dat alles schoon was. Hopelijk mag je snel weer zwanger raken met een succesvolle afloop.

  Veel sterkte!


  Roos Derooy
  Bijdrager
  #5693903 Quote

  mn vriendin zit met belangrijke vraag

  ze is door de pil heen zwanger geraakt en ze moest er dus meteen mee stoppen ze is nog niet heel ver paar weekjes maar nu ze gestopt is met de pil heeft ze een ontpil bloeding dat gebeurt na stoppen met de pil en is ze bang het vruchtje daardoor kan weggaan is dat zo ?

  mss kunnen jullie haar helpen

  ik weet er niet veel van


  Linda 1983
  Bijdrager
  #5693949 Quote

  Hoi allemaal,

  Ook ik had vorige week een mk. Ik was echt nog maar heel kort zwanger, 5wk en ik wist het ook nog maar net, maar toch doet het je veel: in mijn hoofd was ik de babykamer al aan het inrichten en we waren namen aan het bedenken. Ook al weet je dat het risico in het begin nog hoog is, je bent al moeder op de dag dat je weet dat je zwanger bent en ik heb dus nu ook het gevoel dat ik inderdaad een kindje heb verloren, ook al was het nog maar 1 mm en nog lang niet ´af´.

  Het is dan inderdaad lastig om te dealen met je omgeving die allerlei goedbedoelde reacties heeft waar je niets mee kunt. Ik zeg dat dan ook gewoon. Mijn moeder had ook zo´n goedbedoelde lompe reactie. Ik werd ontzettend boos op d´r en toen ze er ff iets meer over nadacht begreep ze ook wel dat ik niet zat te wachten op de ´joh wees blij dat je nu weet dat je zwanger kunt worden´ of ´weet je zeker dat je wel echt zwanger was?´. Het ene moment heb ik behoefte om erover te praten – zoals nu, daarom ben ik ook mede hier – en soms wil ik gewoon leuke dingen doen. Hoe dan ook is het belangrijk dat je positief blijft en vol goede moed de toekomst tegemoet gaat!

  Bij mij kwam de mk spontaan opzetten, ik kreeg flinke buikpijn en heb een aantal dagen helderrood gebloed. Daarna werd tijdens een echo bevestigd dat er echt niks meer zat – ook al kun je soms bij 5 wkn sowieso niets zien, de echoscopist zag ook dat mijn baarmoederholte alweer geslonken was wat een duidelijk teken is dat ik niet meer zwanger kon zijn. De dagen erna namen mijn symptomen – moeheid, lichte buikpijntjes, pijnlijke borsten, misselijkheid in de ochtend – al snel af.  Inmiddels is mijn test ook alweer negatief. Volgens de verhalen is dit verschillend, bij mij was deze 4 dagen na de eerste bloeding negatief.

  MARISKA LOUTER-1

  Het lijkt me heel verdrietig wat jij doormaakt: je weet dat je kindje niet leeft, maar het zit nog wel in je lichaam. Daarbij was je dus vast al wat langer gewend aan het idee vanzwanger zijn dan ik. Je vertelt niet hoe ver je was, maar ik ga er vanuit dat je er bij je 8 weken echo achterkwam dat het hartje niet klopte…? Heel veel sterkte de komende periode. Jij bepaalt je grens en wat je voelt mag je allemaal voelen!

  Als jij begint te vloeien is dat het moment dat je vruchtje eruit komt. De bloeding zal daarna verder afnemen, ik heb inderdaad vaker gehoord dat het wel langer kan duren dan een week, bij mij duurde het kort omdat ik nog maar heel kort zwanger was, daar zit ook wel een verschil in. Het duidelijkste teken wat ik van de vk begreep dat je krijgt als het voorbij is, is dat de buikpijn die je zal voelen wanneer het vruchtje naar buiten komt weg is. Als je blijft bloeden maar de buikpijn is weg of andersom: je houdt aanzienlijke buikpijn terwijl je bloeding is gestopt, dan moet je echt naar de HA of VK. Dan kan het zijn dat je een curettage moet omdat er nog wat in je lichaam zit wat niet ´afgestoten´ is. Maar ik hoop dat dat niet nodig zal zijn: herstel van een natuurlijke miskraam is vaak sneller!

  ROOS DEROOY als jouw vriendin écht een ontpil-bloeding heeft, staat dit volgens mij wel los van de zwangerschap. Ik vraag me echter af hoe je zo zeker weet dat dit een ontpil-bloeding is? Niet iedereen krijgt die hoor. Ik heb ze ook niet gehad toen ik met de pil stopte.

  Bloeden betekent niet altijd een miskraam. Sterker nog: vaker niet dan wel! Ik hoopte dan ook dat ik geen mk had bij de eerste bloeding, helaas bleek het tegendeel waar. Je kan echter ook te maken hebben met een innestelingsbloeding (heel in het begin van de zwangerschap) of gewoon een kleine bloeding omdat je baarmoedermond erg goed doorbloed is tijdens de zwangerschap.

  Iedereen heel veel sterkte! Blijf positief en kijk vooruit ipv achteruit.


  Roos Derooy
  Bijdrager
  #5693954 Quote

  Ik weet zeker het van ontpillen dat vertelde ze me  ze word namelijk altijd ongesteld 3 dagen na de laatste pil slikken maar nu is ze door de pil heen zwanger geraakt en moest ze stoppen en ze heeft ze nu dus die bloeding en best veel helder bloed alleen het ruikt anders dan als ze ongesteld is zegt ze het is haar eerst keer zwanger en dat ze stopt met de  pil dus veel onzekerheid ik wil haar graag helpen maar weet er niet zoveel van

  zou ze zwanger blijven nu ze al dat bloed heeft ze heeft namelijk niet echt buikkramp

  dus vraag het aan jullie zodat ze wat meer rust heeft ermee en weet waar ze aan toe is


  Linda 1983
  Bijdrager
  #5694106 Quote

  Roos,

  Wij zijn geen dokters natuurlijk. Als je vriendin – weet je trouwens zeker dat het niet over jezelf gaat? 😉 – onzeker is dan moet ze gewoon de huisarts of vk bellen! Niemand hier kan de onzekerheid wegnemen, totdat er een echo is geweest of ze een negatieve zwangerschapstest krijgt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct