Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Miskraam?

 • Auteur
  Berichten
 • #10459089

  Dag allemaal, ik ben nu 5 weken zwanger. Afgelopen dinsdag wat kramp met wat bruin verlies. Verloskundige contact gehad en nog niet te veel zorgen maken als het geen helderrood is. Woensdag niet veel bloedingen meer gehad maar donderdag wel meer bloedingen echt zoals een menstruatie maar meer zoals op een dag 3 of 4 van een menstruatie soms wat bloed in een inlegkruisje maar meestal met afvegen. Ook wat meer kramp gehad. Nu weer bijna niet. Ik vermoed zelf dat het een miskraam is of het begin ervan ik bel maandag de verloskundige weer maar zijn er meer die dit hebben gehad en dat het dus een miskraam werd? En hoe begon het anders bij jullie?


  DikkertjeDap
  Bijdrager
  #10459183 Quote

  Hey!

  Wat ontzettend vervelend als het zo onzeker is. Nu schijnt iedere zwangerschap en miskraam anders te zijn natuurlijk, maar bij mij had ik s avonds roze bloedstipjes en de volgende dag buikpijn. In de loop van de ochtend werd deze heftiger en begin middag een miskraam. Ik was iets van 8 weken toen… En dat was wel wat intenser dan gewoon alleen bloeden, het was een mini bloedbad op het toilet dus dat was voor mij lastig te verwarren met iets anders.

  Ik hoop dat het gewoon allemaal goed is bij jou. Bel anders je VK

  #10459199 Quote

  Geen ervaring mee. Maar ik had een paagliggende placenta die iedere x bloedingen veroorzaakte. Inmiddels gezonde zoon van bijna 2.5 jaar. Wel te vroeg geboren met 35 weken. Kan ook gewoon innesteling zijn. Als je heel veel zorgen maakt ff je vk bellen maar ben bang dat die ook nog niet veel.voor je kan doen.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10459232 Quote

  Bij een van mijn miskramen leek het gewoon op een menstruatie, maar dan een paar dagen te laat en met een positieve test voorafgaand. Dat was met 4 dagen overtijd. Een andere miskraam begon nadat een lege echo met vocht in de eileider was geconstateerd. Toen was ik bang voor super heftig bloedverlies, maar dat viel wel mee, 2-3 dagen alsof het de eerste menstruatiedag was en daarna niets meer, maar dat bleek een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te zijn, dus is misschien niet helemaal representatief.

  Mijn laatste miskraam begon met af en toe een beetje bloedverlies (minder dan een menstruatie), en daarna weken met af en toe een paar drupjes, in de tussentijd een echo waarop bleek dat het hartje gestopt was met kloppen en vervolgens begon het met eerst een paar dagen een beetje bruin, wat in de loop van de dag van de miskraam zelf langzaamaan steeds meer helder rood bloedverlies werd, toen op gegeven moment krampen waardoor ik naar het toilet ging, en toen kwam het er in een grote stortvloed uit (die nacht 1,5 tot 2 liter bloed kwijtgeraakt, maar wel herkenbaar het vruchtje gezien en allerlei flinke stolsels (formaat hand zegmaar) en meteen ook een spoedcurettage erna). 

  Maar bij mijn zoontje had ik ook af en toe wat bloedverlies, wat wel leek op hoe het was bij mijn laatste miskraam. Dat hield alleen op gegeven moment op (na ongeveer 3 weken van af en toe een beetje bloedverlies) en mijn zoontje groeide gewoon door. Ik mocht er wel extra voor op controle komen kort nadat het bloedverlies begon, maar dat was bij mij pas met 6+4, nadat ik een week eerder (ivm eerdere bbz) al een echo met kloppend hartje had gehad. Voor 6 weken is de kans vrij groot dat ze op een echo niets zien of te weinig om iets te kunnen zeggen over vitaliteit. En daarna zegt het uiteraard ook nog niet of het goed blijft gaan, bij mijn laatste miskraam is het kindje ook nog een week doorgegroeid na het eerste bloedverlies, maar daarna alsnog gestopt.

  Hopelijk mag jouw zwangerschap alsnog goed gaan en kun je snel terecht voor een echo! <3


  Taps
  Bijdrager
  #10459248 Quote

  Iedere zwangerschap en miskraam is anders, dus zekerheid heb je pas met een echo.

  Met 8 weken hadden wij de eerste goede echo. Vlak daarna wat waterig bloed met afvegen, kon geen kwaad dacht de verloskundige. Dit herhaalde zich nog een keertje na een week. Toen ik 11 weken was zou ik mijn termijnecho krijgen. In de ochtend helder bloed. Op de echo was te zien dat dit inderdaad een miskraam is geweest net na de 8 weken echo.

  Ik hoop dat je snel een echo hebt en je uit de onzekerheid bent.

  #10459320 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! De onzekerheid is inderdaad vervelend. Als het zo is, dan is het zo maar je hoopt toch elke keer dat het niet zo is en dan komt er toch weer wat bloed. Ik wacht even het weekend af en dan bel ik de verloskundige daarna even.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct