Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Miskraam Maar Embryo Groeit Toch

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker919065
  Bijdrager
  #10215517

  Hoi,

  15 dagen geleden is er bij mij een miskraam vastgesteld. Er was alleen een dooierzakje te zien op de echo zonder kindsdelen. Ik twijfelde erg of we niet veel te vroeg waren met de echo dus heb gevraagd even af te wachten. Nu 15 dagen later is er wel degelijk een kindje zichtbaar van bijna 8 mm. Omdat er “nog” geen hartje zichtbaar is veranderd de verloskundige niet van haar conclusie en zegt nu zeker vast te kunnen stellen dat ik een miskraam heb. Echter voelt dit heel raar, hoe kan het dat groeien? Zijn we niet gewoon nog steeds te vroeg om het hartje te zien? Gebeurd dit vaker, dat een embryo gewoon doorgroeid ondanks een miskraam?


  jannekevs
  Bijdrager
  #10215524 Quote

  Hm dat is wel raar ja. Lijkt mij dat er dan niets groeit als het echt mis is. Hoeveel weken zou je nu dan ongeveer zijn? 


  SMOBE
  Bijdrager
  #10215526 Quote

  Ik wil je hoop niet wegnemen, maar begin dit jaar had een vriendin van mij hetzelfde..

  Helaas heeft ze denk ik nog wel ruim 6 weken hoop gehad doordat ’t wel bleef groeien. Maar dit ging gewoon niet goed. De gynaecoloog had bij haar gelijk gehad. Het was’ gewoon’ een klomp cellen dat doorgroeide en niet een kindje..

  Miskraam is wel uiteindelijk uit zichzelf gekomen, maar wel een pijnlijk proces doordat ze steeds hoop bleef houden. Ik hoop echt van harte dat ’t goed komt maar de gynaecoloog zit vaak goed.. 

  BTW is ze nu wel opnieuw weer zwanger van een nieuw wondertje! Dus ’t komt hoe dan ook uiteindelijk wel goed..

  Sterkte en ik hoop voor je! 


  gebruiker919065
  Bijdrager
  #10215527 Quote

  Ja gek hè! Volgens de verloskundige ruim 7 weken maar ik voel pas zwangerschapsverschijnselen sinds 4 weken dus vandaar dat wij denken dat het veel vroeger is. Menstruatie is heel onregelmatig en blijft soms een paar maanden uit en toch gaan zij uit van die datum. Bij mijn eerste 2 zwangerschappen voelde ik de verschijnselen ook direct vanaf het begin.


  jannekevs
  Bijdrager
  #10215528 Quote

  Ja lastig. Ik heb er nog niet eerder van gehoord. Als je echt 7 weken zou zijn dan zou er wel een hartje horen te kloppen. Wanneer heb je weer een afspraak? 


  gebruiker919065
  Bijdrager
  #10215534 Quote

  Ik heb volgende week een afspraak bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. Daar hebben ze vanzelfsprekend veel betere apparatuur en als het verhaal bevestigd wordt dan leg ik me er bij neer. Al blijft het raar om iets weg te laten halen dat gewoon ‘normaal’ groeit… 

   

  @SMOBE wat vervelend voor je vriendin dat ze zo lang in onzekerheid heeft gezeten maar fijn dat nu alles goef gaat!

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  jannekevs
  Bijdrager
  #10215537 Quote

  Ik duim voor je dat ze volgende week het goed kunnen zien en er misschien toch een hartje knippert! Ik vind het inderdaad ook nog steeds een gek verhaal. Sterkte!! 


  gebruiker919065
  Bijdrager
  #10215539 Quote

  dank je!


  Veerveer
  Bijdrager
  #10215573 Quote

  Wat een onzekerheid, heel naar voor jullie. Heel veel sterkte! Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik zie dat je zegt dat je pas 4 weken symptomen hebt dus zelf korter dan 7 weken zwanger denkt te zijn. Ik kan je alleen meegeven dat ik nu 15 weken zwanger ben en pas vanaf week 8/9 de eerste echte symptomen ging merken…. aan je symptomen afgaan op hoe ver je bent is dus niet heel betrouwbaar.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct