Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Miskraam met misoprostol en curretage

 • Auteur
  Berichten

 • Sarah en A
  Bijdrager
  #10142854

  Hallo allemaal, 

  Bij deze deel ik mijn ervaring even hier, omdat ik heb gemerkt dat ik heel veel aan verschillende fora heb gehad gedurende mijn miskraam periode en misschien is het ook wel een opluchting om het op te schrijven. Ik hoop ook dat er wat meer open gesproken gaat worden over het krijgen van een miskraam, aangezien het een hele onzekere periode is voor een vrouw. 

  Aan het einde van mijn 11e zwangerschapsweek, kwamen wij er tijdens een echo controle achter dat het hartje van ons vruchtje helaas niet meer klopte. Aangezien we het tijdens de 9e zwangerschapsweek al levend hadden gezien viel het erg zwaar. We werden vrijwel direct gevraagd hoe nu verder en ik besloot misoprostol te gaan nemen in het opvolgende weekend. Dit was erg spannend, want je weet niet wat je kunt verwachten. Ik begon er snel aan en er kwam erg veel weefsel uit, zelfs ook iets dat leek op een vruchtje in een zakje, dus wij waren erg opgelucht. Na 2 weken kreeg ik een echo ter controle en de hele vrucht bleek nog in mijn baarmoeder te zitten. Opnieuw kwam ik voor de vraag, pillen of curretage? Al snel besloot ik om een curretage te laten doen, al had het ook nadelen, ik wilde nu echt zeker weten dat mijn baarmoeder leeg en schoon zou zijn. Na 6 dagen erg opzien tegen de ingreep werd de curretage uitgevoerd en kwam ik er goed uit. De narcose vond ik eigenlijk het meest heftig, omdat ik nog een week lang heel licht in mijn hoofd was. Ik was opgelucht maar ook heel verdrietig tegelijk. Ik had 3 weken met een dood vruchtje rondgelopen en het voelde bijna als een verlossing, terwijl dat natuurlijk niet zo was. Het herstellen was begonnen, maar helaas bleef ik bloed verliezen. Gelukkig had ik goed contact met de gynaecoloog die mijn ingreep had uitgevoerd en ze zei dat ik langs mocht komen voor een echo (dit was na 10 dagen wachten). Helaas zat mijn baarmoeder vol met bloedstolsels. Ik kreeg dus weer misoprostol mee naar huis en dit heb ik ingenomen, een paar dagen weer controle en helaas nog wat rest weefsel. Na een laatste sessie pillen was de boel schoon. Op dit moment is het wachten op een regelmatige cyclus en ik moet zeggen dat ik nog even niet klaar ben voor een zwangerschap. Het is een onzekere periode geweest met veel emotie.

  Deze ervaring valt wel echt in de 10% categorie, maar ik wilde het wel met jullie delen. Voor degene die misschien ook pech hebben, of juist om te weten dat haar situatie mee valt 😊

   

  Groetjes vanuit hier!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct