Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Miskraam of niet?

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker622192
  Bijdrager
  #5735590

  nou hier komt mijn lange verhaal….

  midden Mei (12/5)kreeg ik een positieve zwangerschaps test (cleurbleu). Wij natuurlijk heel blij en belde gelijk de verloskundige voor een afspraak en kreeg voor over 3 weken een afspraak (31/5). Volgens hun richtlijnen moest k ongeveer 7/8 weken zwanger zijn maar vruchtzakje bleek 5 weken groot te zijn, dus een miskraam volgens hun die met 5 weken stopte met groeien. Hele shok voor ons maar het negatief bericht werd zo ongemakkelijk overgebracht zo van”  ja mis,2 de van vandaag al” maargoed. Mijn zwangerschaps misselijkheid was wel gewoon het zelfde terwijl ze dat wel gedaalt hadden verwacht dus vonden ze wel een bloedtest waard. Er werd ook gezegt als k nu een test zou doen dat het negatief zou zijn, k natuurlijk gelijk testen kwam 3+ uit dus 5+ zwanger dus hoop begon op te komen voor mij stiekem. Uit de bloedtest bleek dus ook dat de hcg waarde niet wad gedaald maar gewoon als een 5 weken zwangerschap er uitzag. Dus verhaal werd wel vager maar ook meer hoopvoller voor ons maar theoretisch gezien kon het sllemaal niet want dan moest k 2 weken zwanger zijn toen k de test dee maar 2 weken zwangerschap bestaat niet. Nou werd dus doorverwezen naar een gyno. Die zij gelijk nee is een miskraam wat wil je doen wachten tot dat het op gang komt of medicatie nemen, de moed ging weer weg tot dat k zei dat k gister nog hoge hcg waarde had uit de bloedtest. Ze zei jaa vandaag is die vast gedaald dit is tog wel echt miskraam maar we zullen tog wel even testen nou veel sterkte bla bla en we gingen bloed laten afnemen ze zei als k niet bel ga maar van uit dat het miskraam gewoon ook uit je hcg waarde te zien is. En ja hoor na 3 uurtjes werd k gebeld van euhmm jaa de hcg waarde is gestegen dus miskraam is onmogelijk met dit waarde dus je kunt wel echt zwanger zijn maar heel pril.. k moet nu een week wachten op een definitief antwoord en dt maakt me echt gek paar dagen van de ene kant naar de andere negatief positieff k weet niet waarom k dit hele verhaal typ maar k voel me echt KLOTE letterlijk …


  gebruiker175707
  Bijdrager
  #5735595 Quote

  Hai,

  jou verhaal komt me erg bekend voor, ik snap dat je in super erge onzekerheid zit.

  Ik zelf heb net zoiets meegemaakt en het was helaas foute boel, als je twee weken terug gezet word in tijd is dat vaak geen goed teken (ik zeg niet dat dat bij jou ook het geval is!)

  ik hoop natuurlijk dat het goed komt voor je, ook ik werd meteen geconfronteerd met het feit dat ik wel meteen een miskraam pil kon nemen, heb hem toen zelf geweigerd, was daar emotioneel ook helemaal niet aan toe, en vond dit echt een botte reactie.

  ik denk aan jou verhaal te lezen dat het op dit moment ook voor jou de tijd nog niet is, probeer hoop te houden als je hoop hebt, en meer dan wachten kun je niet, mocht het vruchtje het niet redden dan grijpt de natuur in!

  Ik wens je veel kracht toe, heb zelf nu net je tweede miskraam (gister) gehad en weet hoe pijnlijk het is.

  #5735611 Quote

  Ik wens je veel sterkte toe. Hoe zwaar het ook is het enige wat je kunt doen is goef voor jezelf zorgen nu.


  w_p
  Bijdrager
  #5735729 Quote

  Sterkte, ik hoop voor je dat het toch goed is!

  ik heb zelf zoiets meegemaakt en het was toen helaas een missed abortion.

  Maar een vriendin had hetzelfde en zij was gewoon 2 wkn minder lang zwanger dan ze dacht..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct