Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Miskraam of toch niet?

 • Auteur
  Berichten

 • Alice Ee
  Bijdrager
  #10024381

  Hallo, ik heb een vraag..we zitten in een onzekere periode. We zijn zwanger van ons 1e kindje 30juni achter gekomen vrij vlot had ik mn 1e echo. Volgens mijn cyclus 6week precies. De gynecoloog zei dat t vruchtje nog wel aan de kleine kant was maar t zat goed. Kleine 4week later volgende echo schatten ze de kleine 7week en 1dag. Totaal niet wat overeenkomt met mijn cyclus van bijna 10week. Ook was er geen hartslag aanwezig. We moeten aankomende maandag weer langskomen voor een echo. Maar ons voorbereiden op een missed abortion. Ik heb nog geen drup bloed verloren en voel me op en top zwanger. Is er nog een klein sprankje hoop voor ons? We bereiden ons zelf al wel voor op curretage. Ik wil dit liever als pillen, heeft iemand hier evt ook ervaring mee? Graag hoor ik jullie verhaal.


  Chan1234B
  Bijdrager
  #10024383 Quote

  Als ik het zo lees is het vruchtje dus maar een week gegroeid tussen je echo’s? Lijkt mij niet goed. 

  Ik heb vorig jaar ook een miskraam gehad met 7 weken echo en was wel in orde wel klein nog maar wel een hartslag, week later kreeg ik bloedingen, is bij mij wel zelf op gang gekomen gelukkig. 

  Je lichaam kan je soms aardig voor de gek houden. 

   

   


  EmsieB
  Bijdrager
  #10024384 Quote

  Hey Alice,

  Wat een ongelooflijk nare periode waar jullie doorheen moeten, zeg! Zoveel onzekerheid.

  Gelukkig heb ik nooit in jullie situatie gezeten, maar ben met ruim 9 weken keihard van mijn roze wolk gevallen toen bleek dat ik een MA gehad had. Het vruchtje was 2,5 week daarvoor al gestopt met groeien. We mochten 2 dagen later naar de gynaecoloog en daar bleek dat de verloskundige het bij het juiste eind had (helaas). Ik verloor ook geen bloed en voelde me juist die laatste 2 weken behoorlijk zwanger (toen begon ik juist wat kwaaltjes te krijgen).

  Ik heb toentertijd ook gelijk gekozen voor een curettage, omdat ik heel erg op zag tegen een Cytotec kuur. Gelukkig kon ik een aantal dagen al terecht voor de ingreep. De ingreep zelf viel heel erg mee en daarna moest ik even herstellen.

  Overigens hoor ik van sommige mensen dat ze de Cytotec wel mee vonden vallen, al weet ik niet welke keuze ik zou maken mocht ik ooit weer voor zo’n keuze kom te staan.

  Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd, ik hoop dat het allemaal mee gaat vallen en dat je zwangerschap zich normaal gaat doorzetten. Blijf goed naar je lichaam luisteren, onafhankelijk van wat de uitslag gaat zijn. *knuffel*


  IDK
  Bijdrager
  #10024385 Quote

  alice ik heb te maken gehad afgelopen mei met een leeg vruchtzakje en heb toen voor de pillen gekozen op aanraden van mijn gyn. hij zei dat ze curetage als laatste middel zien.

  en al met al is het mij meegevallen! het was natuurlijk niet niks maar ik heb eigenlijk maar 1 ochtend echt gedoe er mee gehad en toen was alles al weg en was het meer als een menustruatie.

  ik hoop voor je dat er maandag nog een wondertje is op de echo! maar mocht het niet zo wezen heel veel sterkte en vraag goed naar je opties


  Sanne1979
  Bijdrager
  #10024395 Quote

  Vorig jaar heb ik een missed arbortion gehad. Wat een rot periode met onzekerheid. Na eerst af te wachten totdat het vanzelf door mijn lichaam zou worden afgestoten, heb ik voor Cytotec gekozen. Was door alle verhalen die ik daarover had gehoord/gelezen bang om ze in te nemen, maar uiteindelijk hebben de pillen niks gedaan. Uiteindelijk ben ik gecuretteerd en dat is mij enorm meegevallen. Hopelijk is het nooit meer aan de orde, maar ik zou dan gelijk voor curetteren kiezen.

  Hopelijk heb je toch een goede echo en is bovenstaande niet van toepassing.

  Zelf ben ik 2 weken terug bevallen van een gezonde zoon. 

  Veel succes!


  R N
  Bijdrager
  #10024396 Quote

  Beste Alice, 

  Het spijt me dat je nu zulk onzeker en mogelijk verdrietig nieuws hebt gekregen. Zelf bijna een jaar geleden bij de eerste echo keihard van de roze wolk gevallen ivm een MA. Ook ik voelde me enorm zwanger maar het vruchtje was al ruim twee weken gestopt met groeien. Extra check bij verloskundige /gynaecoloog in het ziekenhuis wordt altijd gedaan en bevestigde helaas het slechte nieuws. Heb toen gekozen voor de cytotec en hoewel dat heftig was – emotioneel gezien en het is echt even pittiger dan een gewone menstruatie, sloeg dat bij mij goed aan (combinatie van cytotec met een ander medicijn) en vond ik het heel prettig om gewoon thuis een verdrietig wrak te kunnen zijn. 

  Dat was mijn ervaring – andere vrouwen wachten tot de miskraam van nature op gang komt of kiezen voor curettage. Laat je goed adviseren en kies vooral voor datgene waar je jezelf fijn bij voelt. 

  Uiteraard hoop ik voor je (net als ik destijds zelf hoopte) dat het allemaal een naar misverstand is en je alsnog een goede zwangerschap hebt. Maar mocht het echt mis zijn, geef jezelf dan de ruimte om verdrietig/boos/alles te zijn! Het is niet niks om een kindje te verliezen, ook al is het nog zo vroeg in de zwangerschap. 

  Wat mij destijds troostte en hielp was erover praten en steeds meer weten/horen/lezen dat ik niet de enige was, dat die vaker gebeurde. En dat veel vrouwen dit meemaken (soms meer dan eens!) en uiteindelijk toch een kindje krijgen na een succesvolle zwangerschap. Het ligt ook op geen enkele manier aan jou als het misgaat! 

  Zelf ben ik inmiddels opnieuw zwanger geraakt (nu op ruim 24 weken) en hoewel ik dat nog altijd super spannend vind (je bent nooit meer zo onbezorgd als de eerste keer) gaat het tot nu toe allemaal goed. Daarmee wil ik je niet kwetsen of jaloers maken, maar vooral laten weten dat – ook al is het nu misschien mis, dat niet hoeft te betekenen dat het nooit meer goed kan gaan. 

  Hopelijk valt het allemaal mee, maar zo niet dan wens ik je enorm veel sterkte toe. En echt, geef jezelf de tijd en blijf vertrouwen houden in je eigen lijf – ook al voelt het nu misschien alsof je lijf je vooral voor de gek gehouden heeft. Liefs! 

   


  Alice Ee
  Bijdrager
  #10024515 Quote

  Bedankt voor de lieve woorden en reacties. Dat doet een mens altijd goed

  Natuurlijk hopen wij nog steeds ook op een wonder, en dan er morgen wel een hartslag te zien is. Gisteren nog lopen berekenen volgens wanneer ik zelf denk dat ik echt bevrucht ben. Dan kom ik maar 5dagen eerder uit als de echo aangaf. Maar goed er moet dan voor mn gevoel echt een wonder gebeuren wil ik morgen een hartslag zien. We gaan er vanuit dat het echt een MK word. Zelf wil ik t niet zitten afwachten, ben nu al op van zenuwen.. liever curretage. Voor mijn gevoel is t dan in 1x weg. Ik ben bang (aangezien ik dit veel lees) dat je met pillen alsnog gecurreteerd moet worden omdat alles niet altijd goed weg is. Liever ben ik er in 1x vanaf. Maar das nu een gevoel ik ga morgen afwachten wat de gynecoloog er ook van zegt, ik heb namelijk ookal een medisch dossier dus ik weet niet wat ze liever zien. Pff nu ik dit typ, merk ik dat ik graag wil dat t morgen is.. duidelijkheid. Aan de andere kant nee zolang er niks zeker is is het ook nog geen MK. Wat kan een gevoel wat met je doen.. ik hou jullie morgen op de hoogte.

  Liefs

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct