Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Miskraam of toch niet?

 • Auteur
  Berichten
 • #10099379

  Hopelijk kan ik via dit medium met anderen in contact komen. Ik ben nu 6,5 week zwanger van mijn eerste. Ik heb een erg drukke baan en merkte gisteren bij thuiskomst pas dat ik waarschijnlijk al een paar uur aan het vloeien was. Ik had al een inlegkruisje in omdat ik 2 dagen iets gelige uitvloei had. Dat heb ik normaal ook best vaak dus maakte mij daar geen zorgen om. Nu was het inlegkruisje doorweekt rood/bruin en heb ik wat steekjes. Er zat geen weefsel bij. Is dit een miskraam? Heb de verloskundige gebeld die zegt afwachten en volgende week opnieuw een zwangerschapstest doen. Heb over 2 weken mijn eerste echo. Ik verlies nu nog enkele druppels bruine afscheiding, maar geen helder bloed. Ik vind het allemaal zo spannend! Ben nog wel kotsmisselijk :p. Wie herkend dit en kan me evt geruststellen?


  Irmke
  Bijdrager
  #10099393 Quote

  Oei dat is lastig ja!

  Ik heb zelf 2 miskramen gehad dus weet hoe je je voelt. Wou dat ik je gerust kon stellen maar weet uit ervaring dat dat lastig is. 

  Wel een positief teken dat je nog misselijk bent. Bij mij namen de kwaaltjes af op het moment dat het vloeien begon en toen ging het ook snel. Maar meer als afwachten kun je niet doen helaas. 

  Heel veel sterkte ermee! Ik hoop voor je mee dat het goed blijft gaan, je hoort nml ook genoeg verhalen over bloedverlies en dat er niks aan de hand is! 😬


  Joosjeee
  Bijdrager
  #10099403 Quote

  Ja dit is heel lastig inderdaad.

  Mijn ervaring met een miskraam begon met een klein beetje bruin bloed bij afvegen  ‘s avonds en dat werd de volgende dag helder rood en veel meer. 

  Meer dan afwachten kan je denk ik niet doen helaas. En als je echt twijfeld of het zeker wil weten vragen voor een eerdere echo? 

   


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10099406 Quote

  Wat vervelend, en dan vooral de onzekerheid met wachten! Mag ik vragen waarom ze niet al eerder een echo maken? 

  Ik had wat bloedverlies met 5 weken + 5 dagen en met 6 weken. Ik stond toen nog onder controle in het ziekenhuis (ivm medicatie om zwanger te raken). Ik heb beide keren gebeld en mocht ook beide keren die dag nog langskomen voor een echo! Alles was gelukkig in orde. Bij 5 weken + 5 dagen zagen ze zelfs het hartje al kloppen, dus bij jou zouden ze nu toch ook een echo moeten kunnen maken lijkt mij. 

  Heel veel sterkte in ieder geval met wachten, hopelijk toch nog een gezond kindje voor je! 


  pippoo
  Bijdrager
  #10099410 Quote

  Het hoeft niet perse een miskraam te zijn.

  Het kan ook innesteling zijn.

  Zou nog even wachten… 

   


  xMILA
  Bijdrager
  #10099415 Quote

  Hey!

   

  ik heb bloedverlies gehad vanaf 6 weken tot aan week 8. Elke dag een klein beetje. Ik had geen behoefte aan maandverband, zo erg was het niet. Ik mocht wel even langskomen voor een echo, en alles was prima! Na week 8 is het opgehouden. Verloskundige kon het niet verklaren, ze zei dat mijn baarmoedermond gevoelig kon zijn, en dat de bloedingen daardoor komen. 

  Tot de dag van vandaag (17 weekjes zwanger) gaat alles goed gelukkig!

  bloedverlies betekent niet direct een mikraam. Ik hoop het beste voor jou, liefs😘😘

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10099453 Quote

  Hoi meiden, bedankt voor jullie woorden. Ik verlies nog steeds enkele druppels bruine uitvloei. Ben erg moe, nog steeds misselijk, brandend maagzuur, geen krampen meer, maar nu sinds 2 nachten nieuwe symptomen: slapende armen :s. Al deze kwaaltjes geven me nog een beetje hoop dat het goed zit. De verloskundige zei dat ze op een echo waarschijnlijk nog niks kan zien dus dat we het beter even af kunnen wachten. Ik heb besloten het vandaag vast aan mijn baas te vertellen zodat ze weet waarom ik me anders gedraag en ik evt wat vaker “even weg moet”. Ik wilde wachten tot na de eerste echo maar als dit mis gaat is het handiger dat ze het al weet. Alvast bedankt voor alles!

  #10099464 Quote

  Verstandig om het al te vertellen, had ik ook gedaan in die situatie.

  ik kon al met 4weken terecht bij de verloskundige voor een echo omdat ik heel veel pijn had. Achteraf niks aan de hand geweest.

  Maar wellicht kan je aandringen bij je verloskundige om nu een echo te krijgen? Of een andere verloskundige proberen?

  heel veel sterkte, hopelijk is alles in orde!


  Jennepenn
  Bijdrager
  #10099475 Quote

  Veel sterkte..

  Het is lastig te zeggen altijd, maar bij mij was het wel dat ik een tampon per uur/ twee uur nodig had, terwijl ik er normalitrr tijdens een ongesteldheid hoogstens twee op een dag zou kunnen gebruiken.. ook had ik enorme steken.. nu is ook elke miskraam anders.. maar wat iemand anders ook zei, daarna namen mijn klachten af, en echt binnen twee dagen bloedde ik niet meer en voelde ik niks.. 

  Zo een echo duurt sowieso te lang.. ik weet niet of je een klik met hen hebt, anders zou ik misschien gaan kijken voor een ander? Ik zat ook te twijfelen, de eerste keer had ik dat bloedverlies en steken in week 6 en zeiden zij dat ze echt pas met zekerheid in week 7 konden kijken omdat er anders weinig kans was dat het hartje klopt en ik dan ook onzeker zou zijn, omdat het de 1e keer is geloof je dat allemaal.. maar ze zeiden mocht je weer zwanger zijn dan mag je een vroege echo.. ben ik het weer, wilden ze me pas in week 8 inplannen, terwijl ik hier dus veel mensen zie die in week 6 hebben gepland.. ik moest bijna janken (leuk hormonen ;-)) en uiteindelijk toch in week 7 nu.. 

  Zou gewoon proberen te bellen en zeggen dat je nu onzeker bent door je kwalen en zeggen dat stress ook niet goed is voor de kleine!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct