Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Miskraam of toch nog zwanger?

 • Auteur
  Berichten

 • Mmech
  Bijdrager
  #10065622

  Hallo allemaal,

  Ik ben/was zwanger van ons 2de kindje maar heb nu sinds vorige week donderdag ligt bloed verlies (alleen bij het afvegen). Toen vrijdag meteen een echo gehad en bleek ik minder ver te zijn als ze in eerste instantie dachten. Dus er viel weinig te zien wel zag ze een vruchtzakje maar niet of er wat in zat. Zaterdag tot laat gewerkt en druk gehad dus s avonds meer bloed verlies met een stolsel erbij. Dus heb ik zondag het ziekenhuis gebelt met dat ik dacht een miskraam te hebben gehad. De verloskundige vroeg aan mij waarom ik dat dacht dus ik heb het toen uitgelegd en ze zei dat het idd als een miskraam klonk. Maandag zou ik terug gebeld worden over hoe en wat nu verder en zou er een afspraak gemaakt worden voor een echo als ik daar behoefte aan had. Vervolgens verloor ik vandaag weer een prop met bloed en werd ik misselijk als pf ik moest overgeven en had het idee dat ik flauw ging vallen. Toen heb ik de verloskundige weer gebeld die me met spoed wou zien. Weer een echo maar tot mijn grote verbazing was het vruchtzakje gegroeid van 4mm naar 5 bij 8mm. Ook was er een langzaam kloppnd hartje te zien. 

  Je raad het al volgens de verloskundige van vandaag ben ik nog “gewoon” zwanger en had de gene van zondag nooit zo snel wat mogen zeggen zonder me gezien te hebben. Nu heb ik woensdag nog een echo en die moet me duidelijkheid gaan geven pf het hartje nog klopt en alles goed is. Ik ben daar heel erg nerveus voor. 

  Heeft iemand van jullie dit ooit meegemaakt?? 

  Groetjes Simone 

  #10065628 Quote

  Jeetje heel raar dat iemand zo maar zonder je gezien te hebben dat concludeert.. kan me voorstellen dat je nu wat onzeker bent. De eerste weken zijn sowieso altijd wat onzeker, maar probeer er toch van uit te gaan dat het goed gaat komen. Stress kun je er nu natuurlijk niet bij hebben. Ik herken het zelf niet, heb zelf wel een miskraam gehad in een vroeg stadium, maar die ging ook gepaard met heftige krampen en lage rugpijn, en het bloeden stopte niet, alsof ik ongesteld was maar dan een  stuk erger, veel stolsels en dat bloeden stopte ook niet na 1 dag. Toen ik net begon met bloeden een echo gehad en geen kloppend hartje gezien. Dus als er bij jou een kloppend hartje te zien was zou ik dat zeker als positief ervaren en vertrouwen hebben in je lichaam! Heel veel succes. 


  Rbvh
  Bijdrager
  #10065649 Quote

  Hoi.

  Vervelend die onzekerheid.

  Heb dat zelf ook gehad bij mijn 3de kindje. 

  Ook meerdere keer bloed verlies de eerste 12 weken. Eerste echo was inderdaad ook niet zoveel te zien 2de echo wel. Had toen naar jet vruchtje in de baarmoeder een hele grote bloedstolsel zitten. Waarschijnlijk is er een ader gesproken bij het aanhechten van het vruchtje. Daar kwam dus telkens wat bloed vanaf volgens de verloskundige.  Liep wel risico. Want het kon zijn als het restant los zou komen in een keer dat het dan het vruchtje mee kon nemen. En dus een miskraam kon worden. Maar het kon ook gewoon door het lichaam zelf opgeruimd worden gaf ze aan. Dus moest afwachten. Bij de 12 weken echo was alles weg. En zagen we een mooi kindje groeien. Ondertussen is hij 9 maanden 😍

  Gr Renske 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct