Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Miskraam – onverwerkt verdriet

 • Auteur
  Berichten
 • #10148765

  Hoi allemaal,  ruim een jaar geleden heb ik een miskraam gehad en dat heeft me heel veel verdriet gedaan. Een paar weken later was ik meteen zwanger en dat is allemaal goed gegaan gelukkig. Nu dit kindje vijf maanden is begin ik steeds meer te denken aan de miskraam en aan het overleden kindje in mijn buik; de vreselijke curretage die volgde, al de dagen onzekerheid. In mijn omgeving zitten ze niet meer echt te wachten op mijn verdriet; ik heb twee gezonde kinderen, en een miskraam “hoort erbij”. Maar ik mis dat kindje wel. Heel erg. Heeft iemand dit meegemaakt? Hoe verwerk je zoiets?     


  Nicole Visscher
  Bijdrager
  #10148781 Quote

  Herkenbaar!! Wat mij geholpen heeft is een psycholoog gespecialiseerd in rouwverwerking/trauma in combinatie met emdr therapie, ik heb meerdere miskramen gehad en nu ook 2 gezonde kids maar dat verdriet blijft en word zo vaak onderschat! Het mag er zijn en je moet er wat mee doen vraag je huisarts om een doorverwijzing 


  Mama Dtje
  Bijdrager
  #10148797 Quote

  Zon verdriet blijft helaas je hele leven aanwezig denk ik. In juli Mn eerste kindje verloren, voel nog steeds veel verdriet, nu weer zwanger maar dat gevoel blijft. Misschien heb je toch een vriendin die er voor open staat om er over te praten, hier kom je alleen achter als je het vraagt. Ik merk zelf dat het een stuk makkelijker praten is met iemand die ook iemand dierbaars is verloren of helaas iets anders heftigs heeft meegemaakt. Als t niet lukt kun je altijd naar je huisarts zij kennen ook wegen. 

  #10149038 Quote

  Dankjulliewel meiden! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct