Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Miskraam Opwekken Met Cytotec

 • Auteur
  Berichten

 • Mama van Jace
  Bijdrager
  #10295554

  Ik hoop dat iemand me kan helpen.

  Woensdag 12 Februari hebben  we onze 8 weken echo gehad, helaas was hier op te zien dat het vruchtje waarschijnlijk met 5,5 week gestopt is. We moesten een week afwachten of het spontaan kwam en de woensdag erop weer terug voor nog een Echo. Hij gaf nu 6,2 weken aan , maar het vruchtzakje bleef leeg. 

  Nu ben ik afgelopen vrijdag bij de gynacoloog geweest en heb ik Cytotec gekregen om de miskraam op te wekken, ik moest deze tabletten innemen om 10 uur sochtends 2 stuks en om 2 uur smiddags weer 2 stuks en dit herhalen de volgende dag op zaterdag. 

  Het is nu zondag en er is niks gebeurd, ik heb geen buik pijn gehad en geen druppel bloed verloren. 

  Ik lees overal dat het binnen een paar uur op gang moet komen en dat het vaginaal moet worden ingebracht, maar ik moest het gewoon met water innemen.

  Ik ervaar dit echt als een grote kwelling, ik wil dit hoofdstuk afsluiten en niet meer wachten. Ik ben zo bang om alsnog gecurreteerd te moeten worden, ik wil dit absoluut niet.

  De gynacoloog had gezegd dat we nog een keer een kuur konden doen, maar als het nu al helemaal niks doet, zou het een volgende keer dan wel aanslaan? Ik heb gisteren nog met het ziekenhuis gebeld maar ze zei ja wacht maar af tot dinsdagmiddag en dan kan je bellen en dan kunnen we de afspraak 1 week eerder zetten, maar ik word helemaal gek van dit wachten, vooral omdat je zwangerschapssymptomen hebt en je helemaal niet zwanger bent, dit is echt een mind fuck. 

  Kan iemand me een beetje gerust stellen?:( 

  #10295589 Quote

  Aller eerst heel veel sterkte!

   

  Ik heb ze meerdere keren gehad. Moest ze vaginaal inbrengen. En het kwam alle keren inderdaad binnen een paar uur op gang. 

   

  Moest het echt met Water ingenomen worden? Dat ken ik niet.

   

  Hopelijk komt het alsnog snel op gang. 

   

  Sterkte

  #10295593 Quote

  Hè bah

  ik moest er 4 gelijk vaginaal inbrengen. En 24uur later nogmaals. 
  Ongeveer 6 uur na inbrengen was ik het vruchtje verloren. 

  sterkte 


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10295596 Quote

  Allereerst sterkte. Ik heb ze ook gebruikt en moest ze inderdaad vaginaal inbrengen. Eerst 2 en 24 uur later weer. Krampen en bloeding kwamen al na puur uur op gang. Cytotec is eigenlijk een middel tegen maagzweren en daarvoor moeten ze met water ingenomen worden.  Ik dacht dat ze voor het opwekken van een miskraam altijd vaginaal gebruikt moesten worden.


  mamon Kolk
  Bijdrager
  #10295627 Quote

  Sterkte!

   

  Bij het opwekken van een miskraam dient dit altijd vaginaal worden ingebracht. Anders gebeurt er mogelijk niks


  Mammavantwa
  Bijdrager
  #10295644 Quote

  Ja dit moet wel vaginaal ingebracht worden idd. 

  Lees ook: Miskraam: verlies van je zwangerschap

  Fleurol
  Bijdrager
  #10295680 Quote

  Ik kreeg ook 1 orale pil en dag erna een hele boel vaginaal. Het bloeden begon na een uur. Was echt een minibevalling. Alsnog 2 weken later met spoed gecurreteerd waar ik erg bang  voor was. Achteraf viel het 100% mee en zou ik nu eerder voor een curretage kiezen. Dat onder narcose is minder traumatisch dan die stomme cytotec  


  Mama van Jace
  Bijdrager
  #10295691 Quote

  Bedankt voor jullie reacties, heb vandaag mijn verloskundige nog gebeld, en ook inderdaad uitgelegd dat ik overal lees dat het vaginaal moest. Maar ze beweerde echt dat het met water ingenomen moest worden en dat dit dezelfde werking moest hebben. Zo verwarrend want je leest echt nergens dat iemand het oraal moest innemen. 

  Ze gaat morgen voor mij bellen voor een nieuwe kuur en ook alvast een operatie plannen deze week. Ik ben als de dood voor naalden dus het infuus staat me ook zo tegen…

  Het waren hele kleine pilletjes, 6 hoekig geloof ik, waren deze bij jullie ook zo? 

  Ik ben blij als alles achter de rug is en we dit een plekje kunnen gaan geven. 

   

   


  MarloesN
  Bijdrager
  #10295727 Quote

  Bel anders de gynaecoloog van het ziekenhuis, ik vind het echt zo raar dat je ze oraal in moet nemen. Ja dit staat in de bijsluiter als je het gebruikt voor maagzweren, maar ze moeten volgens mij toch echt (ik ben alleen ervaringsdeskundige, geen arts hoor!) vaginaal ingebracht worden om de miskraam op te wekken. 

  Ik kan me vaag herinneren dat ze niet rond waren maar welke vorm weet ik niet meer. Ik moest daarna toch nog een hysteroscopie ondergaan omdat er wat placenta achtergebleven was, klein genoeg gelukkig en was curettage niet nodig. Ik zou het zo weer doen mocht het ons weer overkomen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct