Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Miskraam Zwanger Of Bbz

 • Auteur
  Berichten

 • Junegirl
  Bijdrager
  #10214702

  Hoi allemaal,

  Ik ben nieuw hier en heb een vraag over mijn maffe lijf.

  Ik ben getrouwd en we gebruiken geen anticonceptie, maar we zijn ook niet gericht bezig om een kindje te krijgen. Als het komt dan komt het laten we maar zeggen 😉 Nu is er iets mafs aan de hand en ik hoop dat er hier iemand is die mij duidelijkheid kan geven. Mijn laatste menstruatie (start 27 mei) kwam 3 dagen te laat, duurde bijna twee weken en was heel heftig (veel bloed, krampen en rugpijn). Ik ben altijd heftig ongesteld, maar nooit zo lang (normaal maar een dag of 5). Toen mijn ongesteldheid eindelijk voorbij was hebben mijn man en ik voor het eerst in deze cyclus op 9 juni weer seks gehad. Nu voel ik mij sinds mijn ongesteldheid wat gek en heb ik af en toe nog steeds bruine afscheiding. Afgelopen zaterdag gewoon maar eens een zwangerschapstest gedaan en deze was heel licht positief. Gelet op mijn heftige lange menstruatie dacht ik dat ik wellicht een vroege miskraam had gehad, waardoor er nog HCG in mijn urine zat (thanks Google). Alleen heb ik vandaag weer een test gedaan en de roze streep is nu een stuk donkerder! Ik kan toch deze cyclus niet zwanger zijn geraakt (want maar een week tussen seks en positieve test)? Volgende week (25 juni) moet ik pas weer ongesteld worden. Kan het een BBZ zijn, ook omdat ik wel gewoon ongesteld ben geworden vorige maand? Of kan het nog iets anders zijn? Ik voel me niet zwanger..


  SFxx
  Bijdrager
  #10214719 Quote

  Het is misschien handig om even naar de huisarts te gaan en bloed te laten prikken en evt echo of door naar de gyn.

  Mijn traject was ook zo gek. zwanger, eerst dacht ik miskraam na kramp en bloedinkje daarna tijd niks, daarna flinke bloeding langer dan 2 weken ( wel afnemend) en blijvende positieve test. Ik had toen een bbm in mn eileider zitten. Geen enorme pijnen maar gek gevoel, echt onderbuik gevoel.

  Oplopende test is meer hcg = toch iets actiefs.

  Succes en ben benieuwd.


  Irisxo
  Bijdrager
  #10214724 Quote

  Klinkt inderdaad als een BBZ. Ik had tijdens mijn BBZ ook last van bruine afscheiding. Oplopende HCG laat in iedergeval zien dat er wel wat actief is dus zal het zeker even laten controleren en niet te lang mee wachten hoor! 


  Junegirl
  Bijdrager
  #10214733 Quote

  Thanks voor jullie reacties!

  Ik ga morgen direct even met huisarts bellen. Laat nog wel even wat de uitkomst is.


  PatriesN
  Bijdrager
  #10214791 Quote

  Ik heb een bbz en had bij 5.5 week beetje bruine afscheiding met daarna ondraaglijke pijn in m’n buik, niet in m’n baarmoeder en ook helder rood bloed. 

  Maar bruine afscheiding hoeft zeker niet altijd een miskraam of bbz te betekenen hoor. 

  Zou idd bloed laten testen en een vroege echo 


  Junegirl
  Bijdrager
  #10214977 Quote

  Ik moet straks naar de gyn voor echo en bloedprikken…

  @SFxx: hoe ben jij toen behandeld?

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  SFxx
  Bijdrager
  #10215049 Quote

  Hopelijk ben je wat wijzer!

  Ik had hcg van 6000 na 2 dagen weer hcg geprikt toen wel gedaald naar 5300 maar alsnog heel hoog. Met echo ook zichtbaar in mn eileider dus ik lag best snel op de OK en mijn eileider is verwijderd. Maar als het kleiner is op echo en hcg onder de 5000 is het weer een ander verhaal.

  Ik ben achteraf wel blij, redelijk vlot herstel en nu 3 maanden na mijn ok weer zwanger met morgen mn eerste echo om de locatie te checken.

  Spannend meid. Denk aan je! 


  Junegirl
  Bijdrager
  #10215053 Quote

  Gefeliciteerd! Hopelijk zit het bij jou nu goed 😉 Voelt het nu ook anders?

  Op mijn echo was niks (negatiefs of positiefs) te zien. Gyn hield alle opties open (zwanger/miskraam/BBZ). Begin volgende week moet ik bloedprikken. De poli was nu dicht en ik ga morgen een lang weekend naar het buitenland.

  Vanmorgen nog een ClearBlue zwangerschapstest gedaan en die gaf 1-2 weken zwanger aan.

  Blijft nog even spannend dus wat er aan de hand is. 


  Irisxo
  Bijdrager
  #10215058 Quote

  Lijkt erg op mijn verhaal. 

  Mijn BBZ was ook niet te vinden, zat waarschijnlijk ergens in me buik holte. HCG steeg wel langzaam, begon bij 250 maar paar dagen later was het al 310. Heb toen een methotrexaat injectie gekregen en vrij snel daarna een bloeding en zakte me HCG mooi.

  In iedergeval heel veel succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct