Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Miskramen

 • Auteur
  Berichten
 • #10128991

  In 2014 kreeg ik met 20 weken te horen dat ik mijn jongetje niet levend op de wereld kon zetten. Heb na 2 dagen terwijl ik hem hoorden trappen een verschrikkelijke bevalling gehad. Anencefalie. Hij werd dood geboren. 

  Na 3 maanden was ik weer zwanger. We waren positief en kregen in September 2015 een prachtig gezond zoontje. Die maakten alles voor ons goed. 

  In September dit jaar was er eindelijk weer een positieve test. Ben inmiddels 28. Maar ik voelden dat het niet goed zat. Heletijd bang en onzeker. Met 6+1 kreeg ik de eerste echo waar we een hartje zagen maar de baby was een beetje klein . Met 7+1 weer een echo de baba was nog altijd 4 mm maar het hartje klopten met 8 weken nog altijd hetzelfde afgelopen Dinsdag kregen we te horen dat het hartje niet meer klopten.  Geen bloedverlies niks dus missed abortion. Curretage niet geslaagd nu pillen EN maanden nog een tweede curretage.

   

  Ik ben heel positief en dankbaar in alles maar zie het nu echt niet meer zitten. Ik weet niet hoe ik deze periode door ga komen EN ben zo bang voor de volgende zwangerschap. 

   

  Heeft iemand ervaring?

  Dankjewel voor jullie verhaal


  Daantje piep
  Bijdrager
  #10129113 Quote

  Hallo… Sorry dat ik jullie hier stoor maar moet even ergens mijn verhaal kwijt…. 28november is het voor ons al een jaar geleden dat we erachter kwamen dat we zwanger waren we waren dol blij helaas bleek met 7 weken het hartje niet meer te kloppen… Na een paar weken nog af te wachten zonder resultaat toch besloten om een curretage te ondergaan .. ik was er kapot van…! Nu nog steeds maar denk wel dat ik het voor zo ver het kan een plekje heb kunnen geven….

  Maar ja inmiddels bijna een jaar later nog steeds niet zwanger…. En het komt zoo tussen ons in te staat ….😟 Hij wil heel graag dat het eindelijk zo ver is dat merk ik aan zijn belangstelling wanneer eisprong wanneer nod etc… Maar wat hij niet wil is sex…. Hij geeft of geen reactie of hij verteld me de stomste smoes ooit! Als we al sex hebben is het vaak alleen om de ‘ei dagen” en dan moet ik soms nog aandringen…. Of het is net op het moment dat het niet uitkomt…. En als het dan wel zo ver is wil hij biet 😞 het zit me zo dwars…. En ik ben er zo klaar mee…. Ik moet ook nog een zeer streng eiwitarm dieet volgen wanwege de zwangerschap (gezondheid van het kind) waar ik ook zo klaar mee ben…. Ik weet dat stressen niet goed is Maja….. 


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10129521 Quote

  Hoi Nina, 

  Het is zo gemeen hoe je van de ‘roze wolk’ gedrukt word op het moment dat je hoort dat de zwangerschap niet goed gaat. Ik kan me dan ook niet voorstellen hoe het is om te moeten bevallen en te weten dat je kindje het niet haalt. 

  De ervaring die ik wel heb is die van een miskraam met 8 en 4 weken. Bij beide zwangerschappen had ik het gevoel dat er iets niet klopte. En helaas had ik gelijk. 

  Ondertussen ben ik 23 weken zwanger en kan ik nu pas langzaam genieten van alles wat er gebeurt in mijn buik. 

  Je angst voor een volgende zwangerschap is heel normaal. Dat had ik ook toen de test weer positief was. Al voelde het deze keer wel anders. Ik heb mijn angsten besproken met mijn vriend, ouders en verloskundige. Zij gaven me positieve gedachten. En dat is het enige advies dat ik kan geven: uit je angsten en gedachten. Je doet het niet alleen! 

   

  Ik gun je het allerbeste!🍀


  GSigour
  Bijdrager
  #10130242 Quote

  Hallo iedereen,

  Ik kon net van de Gyn en er werd verteld dat mijn kindje niet meer leeft. Ik zou vandaag 10 weken zwanger zijn. Mijn Gyn was echt een heks. Ik kwam binnen en zij begon al meteen met: ´Ja, ik weet niet als we de baby gaan zien´. ik dacht ik van uhu hoe bedoel je? Naja ik moest toen op mijn rug liggen. even later vond zij dat zij het vaginaal wilde zien. Volgens haar was de baby dus gestorven. Ik was ontzettend verdrietig en mijn vriend begon mij te troosten. Mijn Gyn was zo een bitch en dit zeg ik omdat zij geen empathie toonde en zij alleen ja sterkte. Ik wilde haar eingelijk in elkaar slaan, maar op dat moment was ik zo in schok. Ik heb vanmiddag een afspraak bij mijn huisarts, zodat ik een verwijsbriefje kan krijgen om naar het ziekenhuis te gaan. Gelukkig ben ik wel sterk. dit was onze eerste baby. Voor iedereen die dit ooit heeft meegemaakt of op dit moment meemaakt, wens ik heel veel sterkte. dit gun je niemand.


  Floraa
  Bijdrager
  #10130316 Quote

  Beste (engel)mama’s,

  Ik vind het heftig om deze verhalen te lezen. Helaas herken ik mij gedeeltelijk in jouw verhaal Nina. 13 oktober is ons kindje in stilte geboren na 21 volle weken. Ons kindje had ernstige afwijkingen en daarom besloten we de zwangerschap voortijdig te beëindigen. Wat een pijn doet het, ook al voel ik me er wel vredig over. Ik mis hem ontzettend, ik besef me ook dat ons kindje het beste leven kon hebben wat voor hem mogelijk was.

  Ik ben net gestopt met vloeien. We wachten op een (hopelijk gunstige) uitslag van het verdere genetische onderzoek op 10 december. Als we ons goed voelen daarna, dan willen wij dolgraag zsm weer zwanger worden. Totaal niet ter vervanging van ons kindje, maar omdat onze kinderwens zo groot is. Een brusje voor Finn* zouden we fantastisch vinden! 

  Ik haal veel kracht uit een oud topic: https://www.oudersvannu.nl/forums/onderwerp/23766-zwanger-worden-na-een-afgebroken-zwangerschap/

  Deze heb ik al meerdere keren door gelezen. Ik besef mij dat ik geen vat heb of het volgend kindje wel gezond mag wezen, dus daardoor probeer ik die spanningen los te laten. Makkelijker gezegd dan gedaan, vind ik.. Maar het is voor mij wel een gedachte die mij helpt. Ik mag het gewoon laten gebeuren. 

  Het is zo logisch dat je je bang voelt in deze situatie. Dat herken ik. Dat gevoel mag er dus ook zijn! Dingen die mij helpen zijn: schrijven, lezen, (veel) over praten en sporten. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct