Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Misschien 5de ziekte op kdv waar ik werk.

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker412922
  Bijdrager
  #10050218

  Hallo iedereen,

  Ik wil even mijn ei kwijt en een beetje advies.
  Ik ben nu 19 weken zwanger.
  In mijn 18de week van mijn zwangerschap werd er geroepen op een andere groep dat een kindje miss de 5de ziekte heeft.
  Ik ben niet immuun voor de 5 de ziekte.
  De volgende dag heb ik mijn verloskundige gebeld en die gaf toch wel aan als er niets zeker is toch aangepast werk en liever niet op de groep.
  De volgende dag heb ik maar vrij genomen en afgesproken de andere dagen op een andere groep. Dat zat mij eigelijk ook niet lekker. Heb aangegeven aan mijn werkgever dat ik thuis wil blijven nu er niets uitgesloten is bij dat kindje of het 5de ziekte is. Zij heeft overlegt met de bedrijfsarts en die gaf aan zolang er geen dokter naar het kindje heeft gekeken en niet vastgesteld is dat het de 5de ziekte is, ik moet werken op een andere groep of locatie. Als ik thuis wil blijven kosten het mij vakantie dagen. Na veel nagedacht te hebben en van iedereen wel een menig te hebben gehad toch besloten tot de 20ste week na mijn echo thuis te blijven. Voelde voor mijn gevoel beter. Uiteindelijk kost dat me 50 uur.
  Kunnen ze mij daar tot verplichten om mijn vakantie dagen op te nemen?
  Groetjes K


  SanneSas
  Bijdrager
  #10122959 Quote

  Hallo! Ik zie dat er jammer genoeg niet op jouw bericht is gereageerd. Ik ben heel benieuwd hoe het is afgelopen aangezien ik precies in dezelfde situatie zit. Het kindje zit echter wel op mijn groep en is er alle dagen dus dikke kans dat als ze het heeft, ik het virus kan hebben opgepikt. Ook ik heb geen antistoffen en ben nu ruim 14 weken. Heb gisteren meteen bloed moeten laten prikken om te kijken of ik het heb.

  Jij bent inmiddels bevallen en hopelijk heeft alles gaan staartje gekregen voor je kindje. Wellicht zit je hier nog wel eens en zou je kunnen laten weten hoe het is afgelopen of is er inmiddels iemand anders die ook in hetzelfde schuitje zit of zat.  

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct