Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Misselijk En Fulltime Werken

 • Auteur
  Berichten

 • Liesjejoos
  Bijdrager
  #10204164

  Hallo iedereen,

  ik ben op dit moment 7.3 weken in verwachting van ons eerste kindje, helaas in januari een miskraam gehad met 10 weken maar het vruchtje was al gestopt met groeien bij 6.3 weken. Tijdens de vorige zwangerschap heb ik eigenlijk helemaal geen zwnagerschapskwaaltjes gehad, achteraf was dat wellicht een teken dat het niet goed zat. Deze zwangerschap heb ik alle cliché kwaaltjes, gevoelige en groeiende borsten (ontzettende) misselijkheid, gevoelig voor geurtjes en vermoeidheid. Ik werk 40 uur per week op kantoor en ik merk dat de misselijkheid mij aan het opbreken is… ik at nooit veel maar merk dat ik nu tegen mijn zin in veel eet op een dag omdat als ik even een paar uur niks eet de misselijkheid weer de kop op steekt en ik verder van huis ben. Vooral ‘s morgens is het een hel met opstaan en om iets te eten ik moet mezelf echt dwingen. Overgeven kan ik vaak nog net vermijden ook omdat ik echt een angst heb voor overgeven. Zijn er meer meiden die ontzettend last van misselijkheid hebben in week 8 al de huisarts gevraagd heeft voor medicatie? Aankomende maandag hebben wij de eerste echo en mocht alles dan in orde zijn ben ik van plan om om medicatie te vragen, ik weet anders niet hoe ik 40 uur werken vol ga houden..


  Fleurol
  Bijdrager
  #10204176 Quote

  Zelf tot week 18 misselijk geweest, lees onderweg naar werk 3 x stoppen op de vluchtstrook om te spugen. Kreeg als tip vanillevla. Heeft me er echt doorheen geholpen, mocht je iets willen proberen totdat je medicatie krijgt 

  #10204193 Quote

  Iets vloeibaars ontbijten zoals goedemorgen? Werkte bij mij heel goed! 


  JomieJW
  Bijdrager
  #10204229 Quote

  Ik heb met beide zwangerschappen al snel medicatie gehad omdat ik last van HG (extreme misselijkheid en veel overgeven). Ik viel te veel af, want ik kon werkelijk niks binnenhouden en ben ook moeten stoppen met werken voor een tijdje. Bij de tweede zwangerschap al met 7 weken in het ziekenhuis door uitdroging. Ik zou gewoon je huisarts om medicatie vragen, er zijn twee soorten die je met zwangerschap sowieso mag hebben: Emesafene en Primperan. Als het je functioneren beïnvloed, heb je een goede reden. Maar het eten is echt wel een goeie hoor! Als je lichaam dat nodig heeft, dan is dat gewoon zo.

  #10204283 Quote

  Hee, wat naar voor je dat je zo misselijk bent! Ik kan me voorstellen dat het je opbreekt. Het kost ook energie. 

  Ik ben nu 9.4. Sinds de zesde week erg misselijk. Vooral in de ochtend en ik moet het dan echt wegeten, hoe lastig ook. Ik heb er nu voor mezelf wel een redelijk ritme in gevonden. Een paar tips:

  * Probeer te eten vóór je misselijk wordt, ik eet om de drie kwartier een klein beetje.
  * Test wat voor jou fijn is om te eten, zoals crackers/ fruit/ yoghurt/ wrap met kipfilet lichtverteerbaar eten.
  * Pak je rust waar het kan.

  Heel veel succes en houd het goede doel voor ogen! Hopelijk neemt het snel wat af. Ik ben ook al een beetje aan het hopen op dat het binnenkort minder wordt. 😉

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen