Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Misselijkheid en overgeven bij pieken?

 • Auteur
  Berichten
 • #10250181

  Hoi allemaal,

  De afgelopen weken heb ik dit forum al tientallen keren af gestruind, maar toch nog niemand met dit verhaal gevonden. Ik ben komende week 13w zwanger (heel blij mee overigens :-)) en sinds week 6 flink ziek ervan. De hele dag misselijk, alle luchtjes vies vinden, bizar moe, en dus overgeven. Nu komt het gekke: ik heb steeds 3/4 dagen waarop ik moet overgeven (soms 2 keer, soms 7 keer of vaker) en dan weer een paar dagen niet. Dit gaat al zo vanaf week 8. Elke keer denk ik dat het dus over is, maar dan komt het net zo hard weer terug. Op de andere dagen nog wel zo misselijk dat ik weinig kan doen en eten een ware strijd blijft.

  Nu dachtik zelf dat het te maken had met steeds een nieuwe hcg-piek, maar kan dat met zoveel regelmaat zijn? Mensen in mijn omgeving beginnen zich al af te vragen of het met afleiding te maken heeft of tussen mijn oren zit. Maar ik ga toch niet voor mijn plezier boven een emmer hangen? Help, wie heeft ervaring en ging het bij jou over na 13/16/20..? weken of duurde het heel de zwangerschap? 

  Bedankt alvast! 


  CvdLB
  Bijdrager
  #10250185 Quote

  Ik herken het deels. Veel misselijk maar ik hoefde maar weinig echt over te geven, meestal bleef het bij kokhalzen. Dit kwam mede door mijn man die veel hielp en rekening met mij kon houden, door bijvoorbeeld ontbijt op bed te geven en lunch voor mij te maken zodat ik dat niet misselijk hoefde te doen. Ik had er in de avonden en ochtenden het meeste last van en in de weekenden merkte ik dat ik minder last had. De rust, het langere slapen en het gevoel dat niks hoefde hielpen mij. 

  Uiteindelijk was het met 20 weken over, nadat ik een goede 2 weken vrij had.

  Of het psychisch was? Geen idee, maar rust heeft bij mij geholpen. Bij een eventuele volgende zwangerschap zou ik eerder de rust inplannen om te kijken of dat helpt. 


  BenB
  Bijdrager
  #10250186 Quote

  Herkenbaar hoor. Vandaag 21 weken zwanger en nog steeds aan het overgeven. Ik denk idd soms ook dat het over is, maar dan komt het ineens weer opzetten. Tsja, niets aan te doen. Ben al blij dat het maar 1x per dag is

  #10250187 Quote

  Ik herken de pieken wel (begon met 4 weken). Ik heb alleen last van misselijkheid. Wel iedere dag standaard, de hele dag vlagen, maar de ene dag erger dan de andere. Soms weer meerdere dagen erger dat ik me idd ook afvroeg of mini en groeispurt was aan het maken ofzo. 

  Ik ben wel helaas nog steeds misselijk met bijna 25 weken, iedere dag een nog steeds de ene dag erger dan de andere. 


  Happybee
  Bijdrager
  #10250193 Quote

  Bij mij wordt de misselijkheid en het overgeven erg versterkt door vermoeidheid. Heb jij op je “slechte” dagen meer drukte en minder rust? Misschien dat dit ook bij jou van invloed is. 

  #10250199 Quote

  Bedankt voor de reacties al! Nee het lijkt juist of ik op rustigere dagen me ook slechter voel. Alsof het er dan uit komt ofzo.. misschien toch een verlate reactie op drukte!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10250200 Quote

  Bedankt voor de reacties al! Nee het lijkt juist of ik op rustigere dagen me ook slechter voel. Alsof het er dan uit komt ofzo.. misschien toch een verlate reactie op drukte!

  #10250210 Quote

  Dat had ik ook, vooral de eerste dag na 4/5 dagen werken (meestal de zaterdag) was ik zoooo beroerd alsof ik nog wat extra’s had opgespaard wat doordeweeks nog niet naar buiten was gekomen. Maar er was altijd genoeg misselijkheid ook doordeweeks aanwezig om me beroerd genoeg te voelen. De strijd met eten is echt 🤢.


  Nourii
  Bijdrager
  #10250222 Quote

  Hai. 

   

  Ik ben 40+4 weken zwanger en heb dit me hele zwangerschap gehad tot dag van vandaag. Kan dagen geen last hebben en dan ineens dagen misselijk en komt alles eruit. Probeer het rustig aan te doen en niet te zwaar eten. Wat ook nog weleens kan helpen is je eten is meerdere delen te eten ipv in 1 keer. Veel water drinken helpt ook. 

  Sterkte. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct