Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Misselijkheid Week 14

 • Auteur
  Berichten

 • Tamaraaaaa
  Bijdrager
  #10442771

  Hallo,

  Ik ben nu 14 weken zwanger en nog steeds geef ik meerdere keren per dag over. Ik heb primperan maar dit werk niet echt. Ik ben al 5 weken thuis omdat ik niet instaat ben om te werken. 

  Iemand die nog andere ideeën heeft of ervaringen? Ben al een keer ingestuurd omdat ik uitgedroogd was toen ik aan het infuus lag voelde ik me echt goed maar de volgende ochtend was ik weer terug bij af. 


  Spookie
  Bijdrager
  #10442774 Quote

  Helaas heb ik geen tips voor je. Zelf ook 14 weken zwanger inmiddels, en al 8 weken niet aan het werk… Zó misselijk. Het overgeven lijkt nu langzaamaan wel iets minder te worden. Wel ben ik heel slap en val ik flauw als ik te lang sta.. 🙁 Sterkte en hopelijk snel verbetering!


  Tamaraaaaa
  Bijdrager
  #10442776 Quote

  Helaas, dat flauw vallen heb ik ook last van als ik aan het douchen ben of inderdaad te lang sta. Ben der helemaal klaar mee. Het slaap het liefst want dan heb ik helmaal nergens last van. 


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10442777 Quote

  Jeetje heftig zeg ! Ik heb dit bij mijn eerste zwangerschap ook gehad tot week 16 dat ik heel veel moest spugen. Geen uitdroging en kon ook wel werken. Misselijk spugen en ik kon weer ff paar uur door. Alle tips van optijd eten , liggend eten , gember zal je ook al geprobeerd hebben. Salades kon ik toen goed eten en bleven ook binnen. Heel veel succes 


  Yildizz
  Bijdrager
  #10442806 Quote

  Ik had dit ook met mijn eerste zwangerschap, ik gaf wel meer dan 10 x per dag over. Ik at niks meer was kilos afgevallen. Gelukkig was er verder niks aan de hand met de baby. Tot 6 maanden ging het zo daarna was het over. En kwam ik dat 5 kilo weer aan. Verder kan je het beste liggen rusten wandellen, frisse lucht hielp mij goed. Of een parumgeur dat naar citroen ruikt hielp mij ook goed. Rennie gebruikte ik maar dat hielp niet nu wel.


  Manra
  Bijdrager
  #10442844 Quote

  Oh wat naar! Ik ben nu 13 weken zwanger en heb inmiddels ook al even primperpan. Ik zit op een randje van nog geen uitdroging, maar net niet helemaal top. Waar het eerst alleen kokhalzen was is het nu ook overgeven sinds gisteren en hou geen drinken of eten meer binnen… ik probeer nu doormiddel van waterijsjes wat vocht ook binnen te krijgen. Er is op fb een groep speciaal voor zgh vrouwen.

  Ik kreeg de tip van me verloskundige om eventueel ors te gebruiken om te zien of er op die manier wat binnen blijft. Ook is er eventueel nog een andere medicatie wat nog niet zo erg bekend is wat gegeven kan worden vanaf 13 weken…

  Veel sterkte!

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10442873 Quote

  Hey, ik ben ook echt veel misselijk. Primperan en litican helpen mij ook helemaal niet. Er is sinds 2019 een nieuwe middel op de markt en het noemt NAVALIT schijnt heel goed te helpen. Hier ben ik zelf ook mee begonnen en vandaag voel ik me veel beter.

   

  Het is proberen waard!

   

  succes!


  Tamaraaaaa
  Bijdrager
  #10442970 Quote

  Gebruiker10309210 woon jij in Nederland of België? Hier in Nederland is het medicijn niet wat ik zo lees, en wordt vooral voorgeschreven in België. 


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10442975 Quote

  Aah zo heftig en naar! Ik heb veel gehad aan het medicijn metoclopramide, misschien nog het proberen waard? En loslaten dat je niet kunt werken, je bent niet de enige. Ik heb toen ook een aantal weken thuis gezeten en daarna op 50% gewerkt. Veel sterkte want die misselijkheid is echt heel naar.. duim dat het snel beter wordt en je daarna heerlijk mag genieten van je kindje!

  Qua drinken had ik trouwens vaak isostar of Aquarius lemon, zitten ook mineralen in (isostar is net zo goed als ors begreep ik maar veel beter te drinken) en kreeg ik enigszins weg.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct