Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mn baby wordt GEK, help!

 • Auteur
  Berichten

 • Biekie
  Bijdrager
  #10505207

  Hoi dames,
  Mijn baby is nu 8 weken en 3 dagen oud. Ze heeft last van reflux maar groeit goed, is alert en meestal vrolijk. We geven haar nutrilon omneo, ongeveer 120cc per fles (dat is met alle toevoegingen: johannesbroodpitmeel en sab simplex). Dit alles op advies van de kinderarts en het consultatiebureau.
  Dit gaat al weken redelijk goed, natuurlijk blijft ze spugen maar ze houdt blijkbaar genoeg voeding binnen want ze doet het goed.
  Helaas is er sinds een week iets raars aan de hand….. Ongeveer 2x per dag, random tijdstippen, wordt ze halverwege de fles HELEMAAL GEK! Ze is woest! Gillen, krijsen, huilen….. Ze roept wel constant ‘NEH!’ dus ze heeft nog honger maar als ik de fles in dr mond doe wordt ze NOG bozer….. Dit duurt ongeveer een kwartier/20 min en dan is ze rustig… Als ik de fles dan weer aanbied drinkt ze deze gulzig op en is het weer goed….. Daarna valt ze vaak in slaap, zodra ze een boertje en kotsje heeft gedaan…..
  Help! Ik snap er niks van…. De fles is niet te warm, die warmen we standaard in een flessenwarmer (37 graden) en ze drinkt hem half leeg en gaat dan pas krijsen……

  #10505209 Quote

  Zit er dan geen boertje dwars? Ik moest ook altijd halverwege het drinken even laten boeren of soms ook een poosje wachten en daarna weer verder drinken. Ik zou haar niet frustreren en het flesje steeds in dr mond doen.. ookal weet je dat ze het wel wil. gewoon even knuffelen, rondlopen, omhoog houden, boertje etc en als ze wat kalmeert verder drinken?


  Biekie
  Bijdrager
  #10505212 Quote

  Ik probeer haar te laten boeren, met haar te lopen en knuffelen maar ze is echt hysterisch aan het krijsen… Geen boer… Op een gegeven moment is t weer goed en wilt ze de fles weer……


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10505216 Quote

  Probeer zelf eens halverwege het flesje te stoppen en haar te laten boeren. Ons (verborgen reflux) meisje deed dit ook en wij zijn op advies halverwege de fles een pauze gaan houden. Dan duurde het wel een paar minuten voor ze het boertje daadwerkelijk liet. 


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10505217 Quote

  Zelf= voordat ze overstuur raakt.


  Biekie
  Bijdrager
  #10505487 Quote

  In de 15 a 20 min dat ze zo aan het gillen is probeer ik alles… Ook boeren inderdaad maar er komt geen boer dus dat is blijkbaar niet wat dwars zit…. 🙁

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Maartje Tb
  Bijdrager
  #10505571 Quote

  Kan het zijn dat ze in een sprongetje zit? Mijn zoontje heeft dit ook een kleine week gehad, echt compleet hysterisch tijdens het voeden, en opeens was het ook weer over.


  Biekie
  Bijdrager
  #10505601 Quote

  Ik weet het niet… We dachten dat ze anderhalve week geleden ook al een sprongetje had omdat ze slecht sliep en een week alleen maar aan t huilen was… Behalve bij het voeden, haha 😅 nu is het andersom….


  LennyvO
  Bijdrager
  #10506213 Quote

  Misschien is er meer aan de hand? Is ze allergisch voor koemelk? Of heeft ze een kramp in de buik? Misschien door de Johannes brood pit meel. Mijn zoontje raakte daar ook overstuur van. Probeer verder even te stoppen voordat ze overstuur raakt. Even een korte pauze voordat ze weer verder gaat. Een flesje gaat maar door en door, terwijl dat niet altijd het beste is voor je buik.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct