Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Moe moe moe; 6 weken zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Lydia
  Bijdrager
  #10190833

  Goedemorgen allemaal,

   

  zijn jullie ook zo moe? Sinds een paar dagen niet voorruit te branden. Vannacht een nacht van 12 uur terwijl ik gisterenmiddag ook al heb geslapen. En nog steeds niet fit. 

  Begin me wat zorgen te maken, moet morgen wel gewoon weer aan het werk…

  hebben jullie dit ook? En hoe pakken jullie dit aan? 


  Mama D
  Bijdrager
  #10190834 Quote

  Dit had ik toen ook, zeker tot 15-16 weken..

  Mijn dag bestond uit moe opstaan, vermoeid werken, kapot thuis komen, eten en in slaap vallen op de bank.

  Enige wat je kunt doen is toegeven op de momenten dat het kan.. Vond dat toen heel lastig voor mijn vriend, maar had het echt nodig!

  succes en probeer toch te genieten! 


  Marlein
  Bijdrager
  #10190836 Quote

  Ik was ook zo moe, ik ben ondanks dat gewoon gaan werken, en pakte mijn ontspan momenten wanneer ik kon. Ik weet niet wat voor werk je doet, maar bij mijn werk houden de kids me aardig bezig! 

  Ben nu 16 weken zwanger, maar nog steeds best wel moe! 

  Succes komt vast goed! 

  #10190838 Quote

  Hooi lydia, ik ben even ver als jij en herken het compleet! Ik merk wel dat ik ook veel honger heb en dat spreiden van kleine maaltijden met langzame suikers wel wat helpt met beide klachten.  

  #10190858 Quote

  Maak je geen zorgen het is heel normaal en een teken dat je lichaam hard aan het werk is. Ik kon de eerste 14 weken wel staand slapen.. soms was t zo erg dat ik twijfelde even achterin mijn auto te gaan liggen voor ik naar huis reed. Het gaat weer over en komt het laatste trimester weer gezellig terug 


  Juffielies
  Bijdrager
  #10190863 Quote

  Ik had precies hetzelfde de eerste 13/14 weken. Geloof me het wordt beter 🙂 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Lydia
  Bijdrager
  #10191303 Quote

  Dank je wel! Dan hoef ik me geen zorgen te maken, en bereid ik me voor op nog een paar weken doorzetten! 


  NicolineL
  Bijdrager
  #10191320 Quote

  Ik was net van plan een zelfde soort topic aan te maken.. Nu zit ik op bijna 11 weken en de vermoeidheid breekt me inmiddels een beetje op. Concentratie is ver te zoeken en kan ieder moment van de dag slapen.. Ik heb een vrij stressvolle baan met veel verantwoordelijkheden, gelukkig geen lichamelijk zwaar werk maar moet de hele dag op scherp staan. 

  Op mijn werk weet niemand het nog dus ook dat vind ik enorm lastig. De enige manier waarop ik het een soort van gered heb de afgelopen weken is vroeg beginnen omdat ik slecht slaap dus ben toch al vroeg wakker en dan een uurtje eerder naar huis. Gelukkig is mijn werkgever daar vrij flexibel in maar ook dat uurtje is blijkbaar niet voldoende.. 

  Hoe doen jullie dit? Is het normaal om gewoon 5 dagen te blijven werken? Het is mijn eerste zwangerschap dus nogal onbekend op dit gebied en al helemaal niet gewend om zo moe te zijn dat ik er bijna scheel van kijk.. 

  #10191371 Quote

  Ik heb het met 7 weken al op mn werk aangegeven en ben iets minder gaan werken in overleg met mn leidinggevende. Rond 9 weken wisten de meeste collega’s het al, omdat ik zo moe was en iemand mij voor 10 dagen in het buitenland moest vervangen. 

  Vond het niet leuk om op deze manier te vertellen, maar denk echt dat het belangrijk is dat je naar je lichaam luistert. Er gebeurd zo veel in je lichaam! 

  Bij mij is er veel begrip vanuit mn collega’s en ze begrijpen dat ik een stapje terug moest doen. 

  Het wordt als het goed is in je 2e trimester weer beter, maar zo ver ben ik ook nog niet. Al begint mn energie langzamerhand weer een beetje terug te komen! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct