Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Moeders In Groningen

 • Auteur
  Berichten
 • #10538430

  Hoi allemaal!

  Ik ben voor het eerst moeder van een zoontje van 6 maanden. Niemand van mijn vrienden is zwanger of heeft kinderen. Ik merk dat ik het wel erg leuk zou vinden om met mensen over de zwangerschap en kinderen te praten.  Ik zou heel graag nieuwe mensen willen leren kennen om met ( en zonder) kinderen gezellig af te spreken! :)

   


  Dstv
  Bijdrager
  #10538449 Quote

  Hee,

  Hier een moeder (24 jaar) van een meisje van 16 maand. Uit Sappemeer. Ik herken je verhaal, onze vrienden denken nog lang niet aan kinderen. Daarnaast zijn wij al weer aan het proberen voor een 2de.
  Nou dat is al helemaal een gedoe, en kunnen we niet over praten. Dus ja…. Soms zou het wel fijn zijn om iemand te hebben om te praten.


  MXX
  Bijdrager
  #10539800 Quote

  Hey!

  Ik woon ook in Groningen. Mijn zoontje is woensdag 8 maanden 😉


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10539841 Quote

  Ik woon ook omgeving Groningen, dochtertje van 8.5 maand. Hoe is de eerste tijd jullie bevallen als ouders? Erg wennen geweest?

  #10558553 Quote

  Hoi!

  Mijn naam is Madelief en ik herken me hier absoluut in. Ik reageer in dit bericht even op meerdere reacties.

  Bewust gekozen voor kinderen op een jonge leeftijd, waardoor ik net tussen wal en schip val. Vrienden van mijn leeftijd hebben geen kinderen en de mensen om me heen met kinderen zijn gelijk al een stukje ouder. Volgende maand wordt ik 26 en ben op 8 maart bevallen van mijn tweede dochter (de oudste is 2,5 jaar). Voornamelijk bij de eerste zwangerschap heb ik ontzettend vaak de vraag gekregen of het gepland was en zelfs de opmerking of ik er misschien over na gedacht had om het weg te laten halen. Begrijpelijk natuurlijk, als je geen kind wilt. 

  Hoeveel ik ook van deze vrienden houdt, het kunnen praten over moeder worden en het hebben van kinderen mis ik wel. Het directe begrip en die vorm van connectie mist.

  De eerste periode van het worden van moeder vond ik intens en heb ik onderschat. Echt een keiharde ontgroening van het ouderschap. Alleen al dat ik soms moest switchen tussen moederrol en partnerrol en dan ook nog tussendoor moest uitvogelen wie ik zelf ook al weer was naast moeder. Of hoelang het ontzwangeren eigenlijk duurt. Wat voor mij ook niet meehielp was dat ik vond dat ik alle ballen maar omhoog moest houden en hoge eisen stelde voor mezelf.

  Het krijgen van een tweede kindje vind ik veel relaxter dan het krijgen van een eerste kindje. Je hebt de handigheid en weet een beetje wat er gaat gebeuren, omdat je al eerder in de gebroken nachten en de huiltjes hebt gezeten. 

  Hoe zijn jullie ervaringen met de ontgroening van ouderschap? Is het voor jullie makkelijker afgegaan? Hoe is het nu en hebben jullie nog de wens voor meerdere kinderen?

  Ik hoor het graag en contact houden lijkt me leuk! 

  Groetjes, Madelief


  VeertjeM
  Bijdrager
  #10558914 Quote

  Hee!

  Wat leuk, ik woon ook in Groningen en ik heb precies hetzelfde probleem. Ik ben net 24 geworden en heb een dochter van 7 weken. Al mijn vriendinnen zijn nog lang niet aan kinderen toe en ik zou graag in contact komen met andere moeders om ervaringen uit te wisselen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct