Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Moeilijk inslapen! (Herkenbaar?)

 • Auteur
  Berichten
 • #10337545

  Mijn dochtertje van bijna 9 maanden slaapt supermoeilijk in sinds 2 maanden (na de verhuis). Wij gaan eind van de maand terug verhuizen en ben er al bang voor. Wij zijn soms 2/3 uur bezig om haar te laten slapen. Zowel voor haar dutjes als savonds. Eerst hielp het om met de fles haar te laten slapen (ja, ik weet dat dit slecht is ivm slaapassociatie, maar slaap is heilig, dus dan doe je dat maar). Maar dit helpt ook echt niet meer. Ze draait constant op haar buik en begint dan te huilen, snap dit niet zo goed. Ze kan supergoed rollen, maar in haar bed doet ze dit niet. Haar kamer is alles behalve donker, maar kunnen hier helaas nu niet veel aan doen, afplakken helpt ook niet, omdat we in een huurappartement zitten en niks op de ramen mogen plakken, tips zijn welkom! 


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10337554 Quote

  Probeer de estivill methode eens. Er staat best veel over op het internet. Werkt hier echt super. Dochter van 8 maanden valt nu meestal binnen 15 min zelf in slaap én slaapt bijna altijd door


  Happybee
  Bijdrager
  #10337576 Quote

  Ik hoor ook nog wel eens dat het kan helpen om het bedje op een andere plek in de kamer te zetten. Lijkt me het proberen waard! 


  Eefvie
  Bijdrager
  #10337581 Quote

  Gewoon vuilniszakken op de ramen plakken met plakband? Haal je er zo weer af, ziet niemand wat van. 


  Niekje-
  Bijdrager
  #10337587 Quote

  Wij hebben een muziekmobiel wat we aanzetten als ons zoontje naar bed toe gaat. Deze hebben wij vanaf het begin af aan op z’n eigen kamertje gebruikt. Dat was overigens pas na 6 maanden, daarvoor sliep hij nog bij ons op de kamer.

  We hebben iedere avond hetzelfde ritueel, wat we onlangs hebben uitgebreid met z’n enige tand poetsen. Hij gaat overigens ’s avonds nog met een fles naar bed toe. Overdag eigenlijk altijd zonder. Misschien helpt dat, een vast slaapritueel introduceren (als je dat nog niet hebt).

  Succes iig!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct