Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Moeilijk inslapen, wat doe je dan?

 • Auteur
  Berichten

 • BecenDavid
  Bijdrager
  #10288876

  Mijn kindje slaapt al (nu 4 maanden) vanaf de geboorte moeilijk in. Word ook nog wel 3 keer wakker snachts, prima. Maar het inslapen is vaak echt een drama, een poosje heeft de welterusten en weglopen methode gewerkt maar dat werkt nu ook niet goed meer. Ieder kindje is natuurlijk anders maar ik was benieuwd wat bij jullie werkte? Ik ben soms wel anderhalf uur per avond bezig en de dag slaapjes ook erg lang! 

  #10288881 Quote

  Lastig hè! 
  heb je inbakeren al geprobeerd? Hielp bij ons heel goed, een doek van meyco hadden we (van de prenatal).

  we zijn daar met 3,5-4 maanden alsnog mee begonnen, heeft een tijd goed geholpen icm speentje.

  #10288896 Quote

  Heel vervelend!

  Een vast bedritueel helpt. Bij ons hielp: inbakenen, in schemer laatste voeding geven met hartslag geluid erbij. Ze dommelt dan half slapend al weg en kan haar dan zo in bed leggen. Dat hartslag apparaatje duurt 10 min, maar wanneer ze huilt slaat ie automatisch weer aan.

  Inslapen gaat inmiddels echt super, maar begin erg moeizaam. We hebben haar toen ‘gecontroleerd laten huilen’. Steeds naar wieg gegaan, aaitje geven, tegen haar praten etc en dan weer weg. Begin kon het wel een uur duren voordat ze eindelijk sliep, nu duurt het hooguit 10 minuten. Succes!


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10288899 Quote

  Hoi! 

  ja wij bakeren ook in de pacco doek! 😌 dit helpt zeker wel iets maar hij begint om te rollen terwijl hij er echt nog niet aan toe is om zonder doek te slapen dus dat is helaas wel een beetje een probleem ☹️


  With love
  Bijdrager
  #10288918 Quote

  Ik heb precies het tegenovergestelde! Inbakeren helpt bij ons totaal niet, daar wordt hij onrustig van. Dan kunnen zn handjes niet bij zn hoofd. Bij ons helpt juist als hij moe is een paar slokjes melk en dan slaapt hij. Of als hij erg overstuur is tegen me aan houden en dan valt hij ook vaak in slaap.


  Niempje
  Bijdrager
  #10288919 Quote

  Je kindje zit nu ook in een sprong/regressie.

  Gebruik je een slaapzakje? Ik zou niet meer gaan bakeren, dat moet je dan weer afleren omdat hij/zij straks begint te rollen.

  Misschien werkt het wel om je kindje op zijn of haar buik te laten slapen? Heb je dit als eens geprobeerd overdag terwijl je er bij bent?

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Sanduraakje
  Bijdrager
  #10288935 Quote

  Inderdaad, kijken of hij liever op de buik slaapt? Dat bleek bij onze dame ook het probleem te zijnZodra ze sterk genoeg was om met slaapzak aan om te rollen, durfden wij het aan om haar zo te laten slapen. En sindsdien slaapt ze veel makkelijker in en door.


  BecenDavid
  Bijdrager
  #10288939 Quote

  Ja dat heb ik inderdaad wel eens geprobeerd maar hij wilt zijn hoofd niet neerleggen als hij op zijn buik ligt 😅


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10288950 Quote

  Hier geen moeite met ’s avonds laten slapen maar overdag daarentegen…

  Wat bij ons helpt is hem overdag in zijn slaapzak laten slapen en vooral niet te warm aankleden (zomerslaapzak zonder broek/sokken maar alleen romper en shirtje). Ik laat hem in een donkere kamer slapen en leg dan nog wel een dekentje strak over hem heen want anders komen continu die benen omhoog. Speentje in, zo’n knuffelpopje erbij en dan loop ik weg. Ik moet dan sowieso altijd één keer terug en dan leg ik hem op zijn zij (hoofd richting de muur) met een grote knuffel in zijn rug. Muziekje van de babyfoon aan en hij slaapt. Ik ben zo van een 30-40 minuten ritueel overdag zo naar hooguit 5 minuten gegaan. Maar het heeft wel een tijd geduurd voordat ik doorhad wat voor hem goed werkte. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct