Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Moeilijk om baby naar opvang te brengen

 • Auteur
  Berichten
 • #10272833

  Help! Er wordt mij verteld dat IK het probleem ben en nu voel ik me voor het eerst onzeker sinds ik moeder ben! 

  onze dochter is 5 maanden en wij hebben een lastige start gehad omdat zij de stempel huilbaby kreeg. Vanaf week twee huilde ze soms tot wel 8 uur achter elkaar… dit hield aan tot 3 maanden en vanaf die tijd zit alles in de lift. 
  ze blijft echter temperamentvol en is het liefste bij mij. 
  zo krijg ik haar vrijwel direct in slaap en moest mijn man in het begin veel meer moeite doen om haar slapend te krijgen. 

  ik ben een bewuste thuisblijf moeder. Dit hebben wij zo besloten en wilde het eerste jaar gewoon lekker bij mijn kind zijn en die mogelijkheid hebben we gewoon.

  ik ben totaal geen plakmoeder of een paniekmoeder. Ik ga 2 keer per week savonds de deur uit om te sporten en dan  heeft mijn man de zorg over onze dochter. 
  min het begin liet ze merken dat ze dit niet fijn vond… ze is mijn ritueeltjes gewend en kon dus zo een uur een keeltje opzetten voor ze in slaap viel.

  Dit gaat steeds beter en ze huilt bijna niet meer bij papa. 
  ook gaat ze soms bij mijn broer logeren en dat ging tot voor kort heel goed.. alleen de laatste keer heeft ze heel veel gehuild en dat werd de volgende dag pas minder… ze had dus tijd nodig om te wennen. 
  ze heeft ook gewoon temperament..ze jammert veel en wil vaak opgepakt worden maar ik ben dat gewend… er wordt echt wel op haar opgepast en hou haar helemaal niet helemaal voor mezelf maar ze is gewoon het liefst bij mij. Moet ik van haar verwachten dat ze al gelijk zich bij iedereen op haar gemak voelt?

  nu zeggen zij en een paar anderen dus dat ze echt naar de opvang moet omdat ze anders heel eenkennig wordt en blijft… dus ik ben eigenlijk gelijk gaan rondzoeken maar overal is een wachtlijst.. en vannacht lag ik in mijn bed en dacht..: hallo.. eigenlijk wil ik gewoon voor haar zorgen het eerste jaar maar ik wil niet dat ze niet socialiseert. 
  ze is 5 maanden en we staan nu op een wachtlijst en waarschijnlijk is er pas eind april plek. 

  verpest ik mijn kind door haar thuis te houden? Ik heb ons nu aangemeld op een site voor gast ouders en zit er over te denken om haar daar dan een dag in de week naar toe te brengen? 

  Ik ben echt nooit onzeker maar ik wil van mijn dochter geen moeilijk kind maken.. het staat me alleen tegen om haar maar een opvang te brengen als dit nog niet nodig is. Tenminste zo voel ik dat. 

  zijn er moeders die mij advies kunnen geven? 

  liefs 


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #10272838 Quote

  Haha, mijn dochter is nog nooit naar de opvang geweest. Wel naar haar oma een dagje. Maar toen ze een was ging de in de kerk naar de crèche, nooit een probleem mee gehad. Vond ze meteen helemaal leuk. En ze is nu bijna 3 en nog steeds spreekt ze iedereen aan en geeft ze kinderen graag knuffels. en ik was ook echt gewoon thuis met haar, weinig kindjes in de buurt van haar leeftijd waar ik haar mee kon laten spelen en zo. Nee. Ik ben blij dat ze nooit naar de kinderopvang heeft gehoeven toen ze een baby was. 


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #10272844 Quote

  En nee, je verpest haar niet. Voor een kind is het gewoon heerlijk om bij Dr morder te kunnen zijn. Als dat kan en lukt, gewoon doen! Mijn zoon van 6 maanden is ook het liefst bij mij en gaat ook niet naar de opvang en ook nog niet naar de crèche. En zo lang ik er ben is het het vrolijkste mannetje van de wereld en maakt hij ook graag contact. Hij is net als mijn dochter ook altijd bij mij (en mijn dochter) en een dagje bij oma. En als hij bij oma is is het inderdaad wat lastiger maar dat is logisch en niet erg. Sommige kinderen blijven een kinderdagverblijf ook erg vinden ondanks dat ze daar wekelijks zijn 


  IC J
  Bijdrager
  #10272856 Quote

  Denk niet dat je haar verpest maar denk ook niet dat een dagje opvang slecht is voor haar/andere kinderen. Je moet het in ieder geval niet doen omdat anderen er een mening over hebben maar omdat je er zelf achter staat en de voordelen van een opvang kan inzien. 


  Klijn
  Bijdrager
  #10272865 Quote

  Laat je niet gek maken! Natuurlijk went je kindje sneller aan andere mensen als ze naar de opvang gaat. Maar dat betekent niet dat dat de enige manier is om een sociaal gezond kind te krijgen! Sterker nog, ik denk dat als je er zelf niet achter staat, ze het misschien alleen maar als stressvol ervaart en het juist averechts werkt.

  Zeker in het begin zijn baby’s gewoon graag bij mama. Jullie baby heeft dit heel sterk, en dat is helemaal niet erg. Zolang jij tevreden bent met hoe het gaat, zou ik me niet te druk maken om het sociale gedeelte. Je zit neem ik aan niet 7 dagen in de week alleen met haar thuis, toch? Ze ziet heus andere mensen, en dat kan ook prima met mama erbij, in plaats van zonder.

  Dat neemt trouwens niet weg dat een dagje gastouder of opvang echt heel leuk kan zijn voor je kind hoor! Ons zoontje gaat sinds hij 5,5 maand was naar de opvang, 2 keer per week. Hij kan daar zijn ogen uitkijken naar alle kindjes die om hem heen spelen, en alle activiteiten die gedaan worden. Ook vindt hij het volgens mij gewoon lekker om dan even een hele dag ergens anders te zijn dan thuis.


  Nodes
  Bijdrager
  #10272918 Quote

  Ik moet eerlijk gezegt een beetje lachen om het verhaal. Waar halen die mensen het lef vandaan om daar een mening over te geven. Jullie kiezen er toch voor om thuis te blijven zodat ze lekker bij jullie is. Zolang jullie het best vinden zoals het gaat, zou ik het gewoon zo houden. Eenkennig worden ze allemaal en gesocialiseerd… Het is geen hond, haha!

  Ga bij vriendinnen met kindjes langs, bezoek een mamacafe, ga bij oma langs, baby zwemmen. Genoeg opties 

  Mijn zoon is ook altijd bij mij en ja hij wilt het liefst alleen mij. Hij wil ook niet altijd bij andere op schoot als we ergens zijn. Dan niet, komt vanzelf wel weer. Hij gaat ook zelden logeren of komt er iemand oppassen. Maar als dat wel moet is dat geen probleem. Ik werk zelf in de kinderopvang, maar ik moet er niet aan denken om hem weg te brengen.

  Buiten dat… Heb je al uitgerekend wat het kost, die ene dag? Super zonde als je thuis bent en dus geen toeslag krijgt. 

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

  CvB
  Bijdrager
  #10273027 Quote

  Ik werk op een kinderdagverblijf en vind het zo raar dat mensen jou vertellen dat je je kindje naar de opvang MOET brengen. Dat is toch je eigen keuze. 

  Denk ik dat het goed is voor je kindje? jazeker, maar pas op een leeftijd van 1-1.5 jaar, als ze wat meer behoefte hebben aan uitdaging en contact met andere kindjes.  Het is wel zo, dat als je je kindje pas naar de opvang breng op die leeftijd, ze waarschijnlijk flink moeite zal hebben om te wennen omdat ze het simpelweg echt niet gewend is. Wat dat betreft is het beter om ze eerder naar de opvang te brengen, maar ik zou persoonlijk nooit mijn kindje wegbrengen terwijl ik zelf thuis ben. Zeker geen hele dag.

  Bijna alle kindjes zijn eenkennig en hebben moeilijke periodes. De jouwe misschien wat meer, maar ach.. jammer dan. Zo te lezen ga je er goed mee om. Je vindt het geen punt en neemt ook tijd voor jezelf en laat je kindje prima bij iemand anders achter als het even moet.

  Met een leeftijd van 2 jaar is een ochtendje peuterspeelzaal wel heel erg leuk, dat raad ik je echt aan. Mijn oudste dochter gaat 1 ochtendje naar de peuterspeelzaal en dat doet haar echt goed. Daarnaast gaat zij en haar zusje van 4 maanden 1 dag naar de gastouder. 

  Ik zou je ook eerder een gastouder adviseren dan een kinderdagverblijf, mocht je je kindje echt weg willen brengen. Op een kinderdagverblijf heerst echt veel drukte en hectiek, dat is gewoon zo. Veel kindjes doen het bij een gastouder veel beter. Ook al werk ik zelf op een kinderdagverblijf, mijn kindjes gaan mooi naar een gastouder! Daar slapen ze tenminste lekker rustig en is er veel meet tijd voor ze. 

  Succes met je keuze, en laat je niks opleggen door een ander!


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10273142 Quote

  Wat een onzin, je kindje hoeft echt niet naar de opvang hoor. Alledrie mijn kids zijn tot hun 2e jaar alleen bij opa en oma geweest en vanaf toen 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal. Precies zoals “vroeger” toen alle mama’s gewoon nog thuis waren. Is allemaal goedgekomen hoor.


  gebruiker637434
  Bijdrager
  #10274707 Quote

  Ik heb drie kinderen en ben ook bewust thuisblijfmoeder. Geen van drie is naar de opvang geweest. Vanaf ongeveer 2.5 wel naar de peuterschool. Het zijn alle drie sociale kinderen en ja ze zijn het liefst bij mama maar is dat erg? Gewoon je hart volgen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct