Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Moeilijke situatie

This topic has been reported for inappropriate content

 • Auteur
  Berichten
 • #10488622

  Hey allemaal, 

  Ik zit met een situatie wat ik best heel moeilijk vind, ik ben momenteel zwanger van de eerste 30 weken bijna zover 😉 heb een zusje van 2 een hele late nakomeling maar heel erg geliefd door ons, men broertjes en zusjes en de rest van de fam. Nu blijkt mijn moeder weer zwanger te zijn, vind het aan de ene kant leuk andere kant ook heel dubbel, een moeilijke situatie. Men moeder is op leeftijd en na mijn zusje werd er gezegd dit is de laatste, nu ik bijna uitgeteld ben krijg ik dit voor men kiezen en krijg ik het gevoel dat mijn kleintje niet vanuit hun kant geaccepteerd word of dat het een soort jaloezie is… Dit besproken natuurlijk maar krijg er weinig reactie op terug. Ik vind het een moeilijke situatie omdat ik het gevoel heb van een mes die in men rug gestoken word, wil afstand nemen van de hele situatie maar ook weer niet, this en blijft toch je moeder. Het is ook natuurlijk hun keus en hun leven wil en kan daar ook weinig over zeggen voor mijn gevoel. 

  Hebben meerdere mensen in zoon situatie gezeten en wat en hoe ben je hiermee omgegaan? 

   


  Hopsakee
  Bijdrager
  #10488632 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Vanwaar komt het gevoel dat door je moeder haar zwangerschap, jou kindje niet word geaccepteerd of je moeder jaloers is?
  Laten ze dit dan op andere manieren ook merken?

  Als ik je verhaal zo lees, klinken jullie als een hechte familie. Gezien je jongste zusje ook nog niet zo oud is, is een zwangerschap van je moeder nog niet zo lang geleden. Zijn ze bewust zwanger geworden?

  Weet niet hoe het gesprek gegaan is, wat je hebt verteld. Maar als er, naast de zwangerschap, nog meer zaken spelen waardoor je dat gevoel krijgt, zal ik kijken of je het gesprek dan meer op die zaken kan leggen en welk gevoel die dingen je geven.

  Het is niet dat je moeder nog veel aan de zwangerschap kan doen, dus daarover praten brengt jullie niet verder denk ik.


  Mommytobeez
  Bijdrager
  #10488688 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Wat bijzonder om samen met je moeder zwanger te zijn! Dat kwam in mij op maar jij voet dat helaas anders. Vervelend dat je je zo voelt! Waar komt het gevoel vandaan dat je je ‘ in je rug gestoken’ voelt door de zwangerschap van je moeder? Probeer toch je eigen blijdschap om jouw eigen zwangerschap niet teniet te doen hierdoor! Ik heb geen advies voor je maar ik hoop dat jullie een manier vinden om blij te zijn met deze bijzondere situatie.


  Moradora
  Bijdrager
  #10488872 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Uit je verhaal krijg ik eerder het gevoel dat jij wat jaloers bent omdat je nu niet de enige bent die zwanger is. Alsof jij bang bent nu aandacht te missen voor jou en/of je kindje.
  Zou je dit gevoel ook hebben als het je (schoon)zus zou zijn die zwanger zou zijn? Iedereen heeft beschikking over zijn eigen leven en je kunt niet van mensen verwachten dat ze iets niet doen omdat jij het niet wilt.

  Ik zou er zeker niet het contact over verbreken maar eerst eens bij mezelf kijken waarom ik dit zo voel en wat ik daaraan kan veranderen.
  De situatie verander je niet en iedereen maakt zijn eigen keuzes. Hoe je er mee omgaat heb je zelf in de hand. Probeer met wat minder zelfmedelijden de situatie te benaderen zou ik je als advies meegeven.

  #10488977 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  Ik sluit me aan bij de anderen en vooral bij wat MoraDora zegt. Waarom zou iemand bijv express zwanger worden en jou dit vervelende gevoel willen geven? Besef dat als je nu het contact verbreekt je straks weinig vanuit jouw kan van de familie om je heen hebt. Is dat wat je wilt? Wellicht begrijp ik je verhaal niet goed. Geniet van je 3e trimester en je baby die je “snel” gaat ontmoeten

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct