Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Moeite Met Ontlasting 4

 • Auteur
  Berichten

 • Laura Bondt
  Bijdrager
  #10469222

  Ons zoontje van bijna 2.5 heeft al enige tijd moeite met ontlasting hij perst en huilt maar lukt dan niet. Heb al zakjes van de huisarts en hij krijgt gevarieerd te eten. Heb hem nu 2 x een klisma gegeven. Vandaag is het de derde dag dat hij niet heeft gepoept hebben jullie hier ervaring mee?


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10469243 Quote

  Het is wel een herkenbare leeftijd waarop dit voorkomt. Mijn zoontje had het ook, in mindere mate. Al heeft hij ook wel eens 3 dagen niet gepoept. Ik geef hem regelmatig gedroogde abrikozen en in de lastigere periode (toen hield hij het volgens mij ook een beetje op uit spanning) gaf ik hem af en toe een klein beetje lactulose. Dan poepte hij vaak binnen een half uur. Hij vond dat dan wel heel spannend, dus ik steunde hem dan. Dat was om te voorkomen dat het vast zou komen te zitten, hard zou worden en dan een nare ervaring zou zijn, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt. Misschien nog iets om te proberen.. het gaat letterlijk om durven loslaten, dus het is ook goed om te kijken of er nog spanningsvolle dingen zijn in het leven van je zoontje en of je hem dan kunt helpen aan meer ontspanning (lekker lang spelen in bad of douche, samen op schoot even tv kijken etc). Probeer in elk geval niet in een strijd te komen of in paniek te schieten, dat geeft extra druk.


  Famkeh
  Bijdrager
  #10469322 Quote

  Heel herkenbaar. Als mijn zoon een dag niet gepoept heeft, krijgt hij ontbijtkoek, rozijnen, veel water en wat sinaasappelsap. Meestal kan hij dan savonds wel poepen. 

  Wij wonen niet in NL, maar mijn nichtje krijgt Roosvicee Laxo, dit werkt voor haar heel goed.

  Wij zetten ons zoontje (sinds hij 2.5jaar is) iedere avond met een boekje op de wc, meestal lukt het dan wel in alle rust. 

  Wellicht kan je een stickerkaartje maken, iedere keer als hij poept, mag hij een sticker uitzoeken en op de kaart plakken. Als de kaart vol is, kan hij dan bijvoorbeeld een mooie ballon uitzoeken (ik had destijds dino-ballonnen in diverse kleuren)


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10469454 Quote

  Mijn dochter heeft dit ook gehad toen ze 3 was. Ze was al zindelijk en zat krijsend op de wc van de pijn maar er kwam niks. Het was zo erg dat ik met mijn vinger de ontlasting eruit moest halen van haar. Inderdaad zakjes en klisma’s adviseerde de huisarts. Het heeft ongeveer 3 weken geduurd, daarna was het opeens over en nooit meer last van gehad.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct