Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Moeizame stoelgang/uitwendige aambeien

 • Auteur
  Berichten

 • MamiZennie
  Bijdrager
  #10486580

  Hoi mama’s,

  Hierbij een onderwerp wat wellicht wat taboe is, maar toch maak ik t bespreekbaar.

  gezien mijn moeizame stoelgang tijdens mijn zwangerschap heb ik sinds gister uitwendige aambeiden ontwikkelt. Dit gaat gepaard met veel jeuk en pijn. 

  Nu las ik dat curanol voor zwangere dames gebruikt kan worden. Iemand ervaring hiermee en wat te doen? Ik ben nu 39.2 en wil nog geen behandeling plannen, ik heb de hoop dat ze vanzelf weggaan en ga het niet riskeren dat ze tijdens de bevalling weer terug komen 🙂 

  ik hoor graag jullie adviezen!

  #10486584 Quote

  Ik heb na mijn bevalling curanol zalf en tabletten gebruikt en een paar keer per dag neusspray met xylometazoline erop gesprayd. Tip van de kraamzorg. Binnen een week geen klachten meer!


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10486591 Quote

  Poeh, had er ook zo’n last van! Ik gebruikte de tabletten van curanol en de zalf van theranal. Inderdaad ook af en toe neusspray erop. Ze slonken altijd snel. Heb er helaas wel losse flapjes aan over gehouden 🙁 maarja… het is wat het is haha


  KarenvV
  Bijdrager
  #10486731 Quote

  Hier helaas ook maar al te bekent met aambeien… Via de huisarts lidocaine vaseline crème. Net zoiets als curanol zalf, maar dit verdoofd ook. En je mag het gebruiken tijdens de zwangerschap.

  Ook heb ik om de ontlasting soepel te houden via de huisarts macrogol en electrolyten gekregen. Dit zijn zakjes die je in water op moet lossen om je ontlasting soepel te houden. (Ook dit mag je gewoon tijdens de zwangerschap gebruiken)

  Deze combinatie werkt bij mij heel goed. Al hoop ik dat ik zonder al te veel gedoe de bevalling doorsta.


  Lewis
  Bijdrager
  #10486732 Quote

  Ik heb er in mn laatste trimester ook last van gekregen. De moeilijke stoelgang vab de eerdere weken was juist veel minder. Maar door de druk van de zware baarmoeder en het indalen kun je ze ook krijgen. Bij mij hielp de curanolzalf in combinatie met de pillen niet. Ook neusspray niet. En na de bevalling waren ze binnen een week weg. Wel flapjes als resultaat. 


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10486955 Quote

  Idd curanol tabletten en zalf! Mag ook na de bevalling gebruikt worden…

  Glas lauwwarm water en kiwi’s op de nuchtere maag helpt voor soepele ontlasting… 

  Mijn ervaring is dat het met curanol snel weg trekt

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Suussske
  Bijdrager
  #10486996 Quote

  Ik heb na mijn bevalling ook wekenlang curanol zalf en tabletten gebruikt. Echt vervelend, die aambeien. Ik heb er nog steeds soms last van, maar niet meer constant

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct