Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

morning after pil en borstvoeding? wat is handig?

 • Auteur
  Berichten

 • Izzy
  Bijdrager
  #10181214

  Hi,

  Ik ben 2,5 maanden geleden bevallen en heb gisteren onveilige seks gehad met mij man, waarbij alles na afloop in mij is terechtgekomen… ik gebruik geen pil ivm borstvoeding. Ik was wel begonnen met de pil maar omdat ik bv geef is er maar 1 soort die ik mocht en ben gewoon na een maand ongesteld geworden dus dat werkte niet goed. heeft er iemand iets soortgelijks meegemaakt? je kan de morning after pil innemen en dan gedurende 8 u geen bv geven heb ik gelezen. het melk moet je kolven en weggooien, maar ik ben dan bang dat mn productie omlaag gaat omdat het een hormonenbom is. Of is er iets anders wat ik kan doen? een 2e is zeer welkom maar nu nog niet..


  StephW
  Bijdrager
  #10181222 Quote

  Oh dat van de morningafterpil zou ik ff aan je huisarts vragen maar dat je ongesteld werd betekende niet dat je cerazette minipil niet werkte hoor! Ik slik m ook bij bv en je menstruatie kan uitblijven maar dat hoeft niet! Snel weer gaan slikken dus..


  JomieJW
  Bijdrager
  #10181232 Quote

  Ik vind het raar dat je meteen zegt “ik werd ongesteld, dus de pil werkte niet” (zonder te weten of dit werkelijk zo werkt)… en dan vervolgens wel gewoon onveilig seks hebben met je partner terwijl je niet zwanger wilt worden. Naar wat ik heb gehoord, komt het bij de minipil sneller voor dat je doorbraakbloedingen krijgt, omdat het hormoonniveau anders is. Maar dan werkt hij dus wel gewoon. Dus ik zou ook even met je huisarts hierover overleggen én even goed nadenken wat voor anticonceptie je dan wilt gebruiken om niet zwanger te worden. Wat betreft de hormonenbom weet ik niet wat voor effect het heeft op je borstvoeding, maar je borstvoeding loopt niet zomaar na 1 dag drastisch terug. Zeker niet als je wel gewoon blijft kolven, omdat je dan de productie blijft stimuleren. Dus dat zou ik qua borstvoeding in ieder geval gewoon doorzetten!


  Izzy
  Bijdrager
  #10181239 Quote

  Hoi,

  Ik zeg het helaas niet zomaar maar dit is precies wat de vk en ha zei.. doorbraakbloedingen zijn echt korter bij mij ik heb gewoon al 2x een menstruatie gehad van een week lang. En om erop terug te komen dat het niet werkt, er zit maar 1 hormoon in en voor sommige vrouwen werkt dit helaas onvoldoende.


  DanaH
  Bijdrager
  #10181249 Quote

  Je zou een koperspiraal kunnen laten zetten, die werkt nog 5 dagen na onbeschermde sex en heeft geen invloed op de borstvoeding. De vraag is natuurlijk of je snel ergens terecht kan en of je überhaupt een koperspiraal zou willen.


  Izzy
  Bijdrager
  #10181424 Quote

  @DanaH

  Bedankt voor je reactie, wordt morgenmiddag geplaatst door een gyn. De huisarts heeft gebeld omdat het spoed had.

  #10181547 Quote

  Dat heeft wel even wat zorgen geven lijkt mij. Sterkte morgen…

  Kan mij alleen niet inhouden, want in mijn kraamweek heb ik twee keer een preek van de kraamzorg over anti-conceptie gehad, bovenop die van de verloskundige dat het voor je lijf echt niet goed is om snel weer zwanger te worden. De gyn. heeft mij na vijf weken nog eens heel streng aangekeken. Ik vond het hylarisch eerlijk gezegd al deze zorgen voor iets wat voor ons toch heel logisch is. Je kunt toch ook condooms gebruiken? Ik kan niet meer tegen al die extra hormonen en iets in mijn lijf wil ik voorlopig ook niet. Mijn vriend heeft voor de verandering nu de verantwoording op zich genomen. En daar hebben we een feestje van gemaakt. In een vd lade in de comode staat een hele grote doos vol 😉 Zorgeloos weer heerlijk vrijen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct