Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Morning After Pil Toch Zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • #10561761

  Hi meiden, ik heb een dillema en hoop dat jullie mij wat info kunnen geven. 

  Ik heb met mijn vriend onveilig seks gehad. Binnen 48 uur morning after pil geslikt. Precies 7 dagen later een bloeding gehad. Dat duurde 4 dagen en was ook best veel, net menstruatie. Ik kreeg ook last van pijnlijke borsten. Dacht dat het misschien een bijwerking is door de pil. Alleen die pijn is tot nu toe nog niet weg. Ik ben op dit moment 1 dag voor nod en sinds 2 dagen met vlaggen misselijk. Vandaag een test gedaan, en eerst leek het negatief, maar 10 min later zag ik wel een wazig streepje. Kan dit een indroogstreep zijn of is er kans dat ik toch zwanger ben? Die streep was uur later veel duidelijker.


  Dpl
  Bijdrager
  #10561763 Quote

  De morning-afterpil is geen garantie dat je niet zwanger wordt. Maar het kan ook je hele cyclus in de war schoppen. Ik n bij twijfel kan je lijf rare dingen met je doen, waardoor je kunt denken dat je zwanger bent. 

  Een streep na de afleestijd is geen betrouwbaar resultaat en kun je dus eigenlijk niks over zeggen. Ik ben bang dat het enige wat erop zit is om over 2 dagen opnieuw te testen met ochtend urine. 


  Ivh
  Bijdrager
  #10561842 Quote

  Helemaal eens met wat hierboven wordt genoemd. Aflezen na de aangeven afleestijd geeft geen betrouwbare resultaat. Inderdaad na een paar dagen weer even proberen, je kan wellicht dan een digitale test proberen.
  Je kan ook altijd even je huisarts raadplegen.
  Volgens mij zitten er behoorlijk wat hormonen in de morning afterpil en die kunnen voor verschillende symptomen zorgen, dus pijnlijke borsten en late menstruatie hoeft nog niks te zeggen in dit geval.

  Succes!


  BCW
  Bijdrager
  #10561979 Quote

  Maar als je al een menstruatie hebt gehad hoe kan het dan dat je nu 1 dag voor je weer verwachte menstruatie zit? Of ben je nu alweer een cyclus verder?

  #10561983 Quote

  BCW die 4 dagen bloeding kreeg ik 7 dagen na innemen morning after pil. 1,5 week voor verwachte menstruatie. Menstruatie hoor ik vandaag te krijgen. Even een vraagje. Kan iemand me vertellen of zo pil de eisprong alleen paar dagen uitstelt of de rest van je cyclus? 


  ProudMama
  Bijdrager
  #10561985 Quote

  De morning after pil stelt de eisprong enkele dagen uit. Dus je bent niet de rest van je cyclus beschermd. Heb je nog een nieuwe test gedaan? (Early test met ochtend urine)

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10561997 Quote

  Als mijn menstruatie vandaag niet doorzet, doe ik morgen nog een testje. Dankjewel voor de info 😊

  #10561999 Quote

  Als je eisprong uitgesteld wordt, verandert dus ook de rest van je cyclus. Aangezien je menstruatie afhangt van je eisprong.


  ProudMama
  Bijdrager
  #10562078 Quote

  Hou ons maar op de hoogte 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct