Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Moslimse kindjes en denkwijzes

This topic has been reported for inappropriate content

 • Auteur
  Berichten

 • roosi
  Bijdrager
  #10454899

  Lieve ouders,

  Ik zit behoorlijk in mijn maag met het volgende. Ik woon in een wijk die voorgaand vrij Nederlands was. Thans is dat geheel veranderd. Er wonen nu veelal turkse mensen met veel kindjes die geheel anders opgevoed worden als wat ik gewend ben. Ze spelen makkelijk tot 22u nog buiten en dat heb ik het echt over kleine kindjes van een jaar of 4 a 5. De volgende dag gaan ze gewoon naar school om vervolgens weer tot laat buiten te spelen. Dit is veelal erg wild en ontzettend luideruchtig, lees schreeuwerig. En het zijn er wel een stuk of 30 die dit in de straat doen.Ook het taalgebruik staat me niet aan. Als ik zou turven hoevaak ik het woord k..kr h..r of alleen k..kr zou horen voor mijn deur wat ze overigens gewoon naar elkaar door de straat schreeuwen of hoe ze continue wallah schreeuwen zou je schrikken. Ik heb familie die nu batteld tegen k dus dat doet extra pijn. Voor de duidelijkheid ik heb echt persoonlijk niets tegen deze mensen sterker nog toen ik klein was heb ik ook in een buurt gewoond die veel Turkse en Marokkaanse kindjes had. Maar in mijn optiek was dat een andere tijd. We speelden vaker met elkaar, je zag geen onderscheidt. Het valt mij op dat ze omdat ze met velen zijn zich ook daartoe beperken. Ik heb een zoontje van bijna 3 en dochter van 1 en maak me onwijs zorgen dat zij worden uitgesloten met spelen omdat ze niet islamitisch zijn. Of dat ze daardoor gepest zullen worden en niet bij de groep zullen horen. Mbt regels zit daar al een groot verschil. Mijn kindjes zouden nooit tot 22u buiten mogen spelen. Ook schreeuwen wordt niet getolereerd. De ouders werken dusdanig voor eigen uitzendbureaus of familie. Dus ook daar gaat het verder. Ik zie in mijn omgeving ook niet stimulans van de ouders naar hen toe om het ver te schoppen of iets dergelijks. Dat zie ik ook terug bij de tieners.

  Ik was van de week naar een pretpark in Wassenaar en ook daar had je hele groepen van deze achtergrond mensen. De vrouwen liepen afzonderlijk van elkaar in lange jurken net boven de voeten en gesluierd. Het was 25 graden dus ik voelde me behoorlijk uit de toom ook wel met lange broek met blouse met 3 kwart mouw. Het lijkt wel zoveel meer 1heid te zijn waardoor dit ook intimiderend is. Ze schreeuwen veel harder en ze spelen echt alleen met elkaar. De mannen liepen gezellig in korte broek en tshirt. En dan heb ik het over meerdere gezinnen. Dit is natuurlijk een eigen keus en gaat mij ook niet aan maar wordt dat langzaam de standaard vraag ik me soms af.

  Veel raar gedrag wordt ook getolereerd door bijv de wijkagent. Dat je een andere achtergrond hebt betekend toch niet dat ander denkend of uitziende mensen moeten worden uitgesloten? Mijn zoontje ziet helemaal geen verschil gelukkig en spreekt heel vaak turkse en marokkaanse kindjes aan. Maar bij ons speelveldje spelen ze echt alleen met elkaar. Mijn kindjes durf ik daar niet tussen te zetten. Je ziet nooit een Nederlands kindje of een donker kindje met ze spelen. En die wonen er ook. Ik vind dat heel jammer. Ook de ouders beperken zich tot elkaar. Turkse vrouwen die de hele dag alleen met elkaar buiten turks kletsen. Ik ga met mijn turkse buurvrouw normaal om, goede dag goede weg. Ik heb haar wel een aantal keer beleefd aangesproken op het gedrag van haar kinderen. Elke keer kreeg ik terug ach het zijn kinderen ik kan niets doen. Maar het zijn toch haar kinderen. Als ouder moet je die toch dingen bijleren?

  In korte tijd is de wijk veranderd maar dit is ook echt het geval op meerdere plekken lijkt het wel als ik naar Nederland kijk. Het gaat mij gewoon om hoe wij de verschillen mbt denkwijze en opvoeding kleiner kunnen maken. En hoe moet ik ervoor zorgen dat mijn zoon en dochter ook gewoon met iedereen spelen maar ook dat er met hen gespeeld wordt?

  Ik wil niemand kwetsen of beledigen met deze topic, echt niet maar wil het wel bespreken met ouders onder elkaar. En heb echt respect voor elke geloof.

  Maar ik wil niet dat mijn kinderen ooit gebrainwashed worden mbt geloof. Ik heb 2 familieleden die zich bekeerd hebben en nu moslim zijn. Dit waren 2 familieleden waarvan je het nooit had gedacht. En ook dat is een eigen keus maar het maakt mij angstig dat als je er niet toe behoort er niet bij hoort. Dit is namelijk met beide gebeurd.

  Wellicht dat ook alle media aandacht erbij meedraagt dat ik bang ben voor dit soort dingen maar je leest ook de meest rare dingen. 1 kindje van 13 die beroofd is in Gouda door 6 jongens op een scooter las ik gisteren. Een vrouw in Naaldwijk die met een vuurwapen is bedreigt en de opsporing verzocht beelden dragen ook niet mee aan het gevoel van veiligheid.

  Ff verhuizen zie ik niet zitten. Meerdere hebben dat gedaan. Toen ik hier kwam boven stonden binnen 3 maanden 7 huizen te koop! Dit waren Nederlandse gezinnen. Al deze huizen zijn gekocht door mensen van islamitische kom af. Maar ik vind dat niet de manier. Zoals ik eerder zei op meerdere plekken zie ik dit soort dingen en wil ermee leren omgaan ipv het uit de weg te gaan.

  #10454901 Quote

  Begrijp je helemaal. Het wordt steeds meer buitenlands in ons eige kleine landje. Ik heb ook niks tegen een ander soort mensen hoor maar ik begrijo je helemaal kwa opvoeding. Bij ons in de straat wonen geen buitenlandse gezinnen maar met de corona hebben mensen uit de andere wijken zich bij ons veroorloofd om te verzamelen in ons rustige wijkje. Met gevolg idd ook de woorden die over straat worden geslingers alsof ze elkaar roepen voor een snackje. Gelukkig zijn die van mij nog erg jong maar begrijp je. Verhuizen lijkt me idd geen optie want ook daar komen ze wel een x te wonen. Het is ook gewoon jammer dat de kids niet wordt aangeleerd om buitenshuis alleen nederlands te praten. Geldt ook voor de ouders en andere afkomsten. Zou ook graag de mening willen horen van de andere afkomst.


  Elisabethadriana
  Bijdrager
  #10454936 Quote

  Alle punten die jij benoemt zijn dus exact de reden dat mijn ouders 24 jaar geleden(ja toen speelde het dus ook al) wél zijn verhuisd. Ook zijn zagen geen andere oplossing meer dan het probleem uit de weg te gaan. Ik ging naar de basisschool en werd als een van de enige blankje kindjes in de klas toch echt buitengesloten en ook op straat was een heel duidelijk onderscheid te zien in de omgang tussen de nederlandse kindjes en de kindjes met een andere achtergrond.Mijn ouders hebben toen besloten, niet perse om de buitenlanders te ontwijken maar meer om de mentaliteit die in de wijk gaande was te ontwijken.
  Ze zijn toen verhuisd naar een wijk waar ook nog wel mensen met een andere komaf woonden, maar waar zij niet zo overheersten en waar dus die kindjes ook ‘verplicht’ werden met de Nederlandse kindjes om te gaan, en zo ook de ouders.
  Ondertussen ben ik zelf opgegroeid en zwanger en woon ik nogsteeds met veel liefde en plezier en deze wijk. Ik heb mijn man ook meteen duidelijk gemaakt dat ik niet zomaar ergens anders heen wil verhuizen en het liefst hier zal blijven (hij komt zelf uit een dorp waar toch weer veel achtergronden wonen, en is zelf overigens ook van buitenlandse komaf) en hij kon mijn gedachtes alleen maar beamen toen hij zag hoe het er bij ons aan toe ging.
  De mensen van een andere achtergrond die hier wonen, zijn ook mensen die dezelfde banen hebben als de nederlandse buurtgenoten. Gewoon opgeleid zijn en hun kinderen ook motiveren om het hoogst haalbare te bereiken. Dat dit niet altijd lukt dat is dan jammer maar het wordt in ieder geval gestimuleerd, ook bij de Nederlandse gezinnen zit er ‘tuig’ tussen, die niet willen leren/werken. Ik ben nu dus ook niet bang om mijn kindje zometeen hier op straat te laten spelen of naar school te laten gaan. Genoeg diversiteit, echter hebben zij zich aan ons aangepast en niet andersom, en zo hoort het volgens mij ook als je gaat emigreren naar een ander land…
  Als ik morgen zou besluiten om te verhuizen naar een ander land dan wil ik me ook goed verstaanbaar kunnen maken en me aanpassen aan hoe de mensen daar leven ongeacht welk geloof ik zelf uitoefen. Gedrag heeft niet altijd met geloof te maken, het irriteert me dan ook dat de mensen van een andere komaf zo sterk blijven hangen in hoe zij de gewoontes 100 jaar geleden uit hun thuisland hebben meegenomen. Als je bijv. naar Turkije op vakantie gaat zie je dat ze daar al veel meer gemoderniseerd zijn in hun doen het laten als de Turken (ik realiseer me nu dat dit misschien verkeerd overkomt maar weet niet hoe ik het anders moet zeggen) die in Nederland wonen.

  Over een Nederlander die zich misdraagt t.o.v. de ‘normale’ bevolking denk ik exact hetzelfde.


  Sumi
  Bijdrager
  #10454953 Quote

  Wat een onzin. Brainwash mbt geloof? Serieus?
  Jij voedt je kinderen op. Jij hebt verder niks te maken met hoe de opvoeding is van andere ouders.

  Dat alle andere kinderen zo opgevoed worden, betekend niet dat je kind zo ook wordt. Als dat gebeurt ligt dat aan de ouder. Als jouw kind niet met kanker mag schelden, dan is dat jouw regel waaraan gehouden moet worden. Dat de andere kinderen dat doen, haalt niet weg dat JOUW KIND dat niet mag.

  Dat familieleden van jou bekeerd zijn, dat is hun keuze. Of jij het nou zag aankomen of niet. Ik ben zelf ook bekeerd en men had het ook niet verwacht van mij. Ik was seksueel actief, ik dronk alcohol, ging elk weekend stappen, totdat ik mij via studie moest verdiepen in geloven. Ik ben toen moslim geworden.

  Ik ken niemand (ik ben met een turkse man) die mij ooit zou buitensluiten. Ik ben opgegroeit in een achterstandswijk en ik ben half nederland en half surinaams. Ik ben nooit (nu 24 jaar) buitengesloten.

  Iedereen kan wel zeggen; oh wil niemand kwetsen etc. Maar de dingen die jij noemt slaan ronduit nergens op en zijn wel degelijk kwetsend!

  Het feit dat jij zegt; ja als je kijkt naar hun toekomst, de kinderen van die leeftijd zijn ook nergens.
  JA DAG! Jou kind is misschien wel goed opgevoed maar kan misschien ook alleen maar vmbo aan. Of die kan ook gaan puberen en van de een op andere dag zeggen: ik kap met school.

  Zelf ben ik afgestuurd aan de universiteit en mogen mensen mij nu meester noemen. Ik ben uit een achterstandswijk, ik heb een dochtertje en ben getrouwd EN BEN MOSLIM. En ik ben opgegroeid in een buurt waar er schietpartijen waren, drugspanden, steekpartijen en veel drugsdealers. Maar ik ben nu meester in het recht. Ik mocht ook tot laat buiten blijven want mijn ouders lette gewoon op mij. Schelden deed ik niet want dat mocht ik niet doen en als ik het deed kreeg ik straf of mocht ik niet meer buitenspelen twee dagen lang.

  Dus waag het niet, alsjeblieft, om dit soort dingen zo te verwoorden alsof mensen gebrainwasht worden om moslim te worden, alsof jou kinderen slecht gedrag vertonen straks door hun. En bemoei gewoon niet in de opvoeding van anderen.

  Je mag nu boos zijn etc. Maar ik hoop dat je je denkwijze veranderd. Want ondanks dat jij dit niet ziet als kwetsend, kan ik jou vertellen dat dit kwetsend is. De personen die op jou reageren met positiviteit hebben ook nog wel wat te leren.


  Sumi
  Bijdrager
  #10454957 Quote

  En je kan wel zeggen; respect voor het geloof, maar als je kan zeggen: is dit de nieuwe standaard dan heb je geen respect en gaat het richting racisme.

  De vrouwen kiezen zelf ervoor wat ze dragen. Zij kiezen voor een boerka of hoofddoek. Een man mag van het geloof niks opleggen. De vrouw moet ervoor kiezen. Ik ken genoeg vrouwen die jaren een hoofddoek hebben gedragen en daarna niet meer.

  #10454974 Quote

  Heeft niets met de Islaam te maken. Ben het zat om zulke vooroordelen te lezen. We zijn allemaal hetzelfde. Geen onderscheid.

  Lees ook: Naar de basisschool

  AAY
  Bijdrager
  #10454990 Quote

  Ik ben mee eens met sumi!!!


  roosi
  Bijdrager
  #10454993 Quote

  Heel jammer dat je je beledigd voelt. Zo bedoelde ik het allerminst.  Je vraagt mij niet te wagen om bepaalde uitlatingen te doen. Ik had opgerecht gehoopt als ouders onder elkaar inzicht te krijgen hoe we deze onderscheidt kleiner kunnen maken. En dat je spreekt over racisme is natuurlijk erg buitensporig. Ik heb geen slecht woord gezegd over jullie geloof. Wel heb ik het over dingen die mij opvallen mbt gedrag.

  Hoe verklaar jij dat andere soort kindjes niet bij elkaar spelen? Als ik maar dan ook iets tegen ‘jullie’ had he, waarom wil ik dan dat onze kindjes met elkaar kunnen spelen?

   

  Ik denk zeker dat bepaalde ouders ook vanuit school uit wat meer vaardigheid zouden moeten krijgen en dat is niets om voor te schamen want ouder wordt je ook ineens maar…

  We weten allemaal niet wat ons te wachten staat. Het enige wat ik beoogd heb is tips te krijgen hoe dit aan te pakken.


  With love
  Bijdrager
  #10454998 Quote

  Fijn Sumi dat je zo gereageerd hebt! Ik was nog naar woorden aan het zoeken.
  Heb wel een aantal vragen: ben je met hen in contact geweest? Ben je bij de ouders gaan zitten? Heb je geprobeerd kinderen uit te nodigen?

  Mijn man heeft een Afrikaanse achtergrond. Is dus ook anders opgevoed dan ik. Maar door het gesprek aan te gaan, ga je anderen begrijpen! Ik loop nog steeds tegen dingen aan. Ook met mn schoonfamilie waar het grootste gedeelte inmiddels hier woont, maar wel door het hele land. Het is super belangrijk om een open mindset te hebben en het gesprek aan te gaan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct