Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Musthaves

 • Auteur
  Berichten

 • Teenmomma
  Bijdrager
  #10533373

  Hey!
  Wat zijn echt belangrijke dingen voor de baby
  En wat is overbodig?


  Ananasss
  Bijdrager
  #10533375 Quote

  O zo verschillend!!

  mijn mening: nodig = een bedje en voeding, fles danwel borst, kinderwagen, maxi cosi
  overbodig = babynestje, flessenverwarmer, sterilisator, aerosleep matras, en nog veeeeel meer haha waar de babywinkels lekker op inspelen 


  JdeB
  Bijdrager
  #10533377 Quote

  Ik zou de checklist van de consumentenbond eens bekijken. Die vond ik erg handig. Ik zou iets meer hydrofieldoeken pakken (niet die hele grote) en ik miste daar plastic lepeltjes op (om vitamine te kunnen geven). Qua rompers zou ik altijd voor korte mouw en overslagrompers gaan. Mocht je toch iets missen… Het meeste kun je vrij snel online bestellen. 😉

  #10533383 Quote

  Voedingskussen vond ik geweldig met aankleedkussenhoes in de hoek van de bank of in de box of naast je in bed heb je geen baby nestje of wipstoel nodig


  Madiline
  Bijdrager
  #10533388 Quote

  Inderdaad het aankleedkussenhoes om het voedingskussen als babynest. Stukken goedkoper.

  Bij de oudste 5 spuugdoekjes nodig gehad, bij de jongste wel 50 haha. Koop inderdaad  niet teveel, je kan altijd bijbestellen.

  Onmisbaar hier een tummietub en douchehandschoen. We vinden het badje zo onpraktisch. Die werd pas gebruikt als de kleine zelfstandig kon zitten.

   


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10533392 Quote

  Mijn musthave is een inbakerdoek. Voor dochter (nr2) was een draagdoek essentieel, die woonde in een draagdoek. Voor zoon (nr1) was de draagdoek totaal overbodig. 

  Oh, infacol voor de eerste weken. Zou niet werken, maar ik kon niet zonder. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Sopi
  Bijdrager
  #10533404 Quote

  Musthave baby 1: babynestje
  Musthave baby 2: new born set voor op de stokke stoel

  #10533424 Quote

  Mijn mening :

  Overbodig: flessenwarmer, voedingskussen. Babynestje. Luiertas. ( gewone rugtas kan ook prima) luieremmer.
  Babybadje ( wij hebben groot bad en doen kind met badkussen in badje)

  Musthave: waszakje voor de babysokjes. Flessensterilisator. Flessen. Melkpoeder. (Ook als je borstvoeding wilt gaan geven en dat mocht niet lukken) mutsje. Slaapzak.

  Het is op zich heel persoonlijk wat je nodig vindt om te hebben.


  LiesTH
  Bijdrager
  #10533428 Quote

  Op internet staan zoveel verschillende baby-uitzetlijstjes, maar ik zou er één aanhouden van inderdaad de consumentenbond of kraamzorg Naviva. Daar staan echt alleen de noodzakelijke dingen op. Alles wat je verder nodig blijkt te hebben, kun je ook aanschaffen op het moment dat je erachter komt dat ze fijn zijn om te hebben. Wat voor de één een absolute musthave is, kan voor de ander totaal overbodig zijn. Wij hebben bijvoorbeeld geen tummy tub gebruikt, maar meteen een badje (een opvouwbare, superhandig, en dan gewoon op de eettafel).

  En een grote lading hydrofiele luiers was hier onmisbaar. Dan kun je meteen alle monddoekjes en andere doekjes achterwege laten. Die hydrofiele luiers gebruikten wij als spuuglap, ook in de wieg/ledikant tegen spugen (anders sta je vijf keer per dag dat bed te verschonen🙃), als handdoek na het badje, en verder overal voor als je even een doek nodig hebt. Dus 18 van die doeken was weinig😄. We gebruiken ze nu nog (kids van 4 en 2, voor baby 3 moeten we weer extra halen😄).

  Wat op die lijsten niet staat, maar wel fijn is om meteen te hebben, zijn bijvoorbeeld zoogcompressen en tepelzalf als je borstvoeding wil geven.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct