Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

N

 • Auteur
  Berichten
 • #10411247  LEvB
  Bijdrager
  #10411438 Quote

  Maak een stickerkaart van bijvoorbeeld 7 vakjes en zeg: Elke ochtend plakken we 1 sticker. Na 7 stickers is de kaart vol en dan gaan we je ledikant opruimen. Jij bent nu al zo groot, je bent al 3 en ledikantjes zijn voor nieuwe baby’s. Als we samen je ledikant opgeruimd hebben, krijg je een cadeau (even afspreken wat precies) en dan slaap je in je eigen Grote bed!

  Mijn oudste dochter is in oktober 3 geworden. Ze slaapt al vanaf 2 jaar in een peuterbed. Maar dit systeem met de stickerkaart hebben we vorige week gedaan om van de speen af te komen in de nacht.

  7 ochtenden plakte ze 1 sticker. Op dag 7 heeft ze zelf de speen in de prullenbak gegooid en mocht ze in de supermarkt een chocolade ei (zo’n kinderding met cadeautje erin) uitkiezen. Zo’n ei krijgt ze normaal nooit. Ze was er vreeeeeeselijk blij mee en keek er al 7 nachten naar uit. De speen ging zonder problemen in de prullenbak terwijl ze er behoorlijk aan verknocht was.

  Misschien kun je er iets mee. Kinderen van 3 snappen al heel veel en kun je prima belonen en werken met stickerkaarten.

  Met ruim 3 jaar is het toch echt wel tijd om het ledikant weg te doen vind ik… dus tja, een beetje pushen kan geen kwaad. Als je beide bedjes laat staan, gaat je kindje nooit in het grote bed slapen merk ik uit je verhaal.. dus gewoon weg doen dat ledikant (na die duidelijke uitleg van 7 nachten) en dan heeft ie geen keus!


  LEvB
  Bijdrager
  #10411442 Quote

  Slaapt hij wel op een peuterkussen en met dekbed en zonder slaapzak?

  Hier met ruim 2 jaar een peuterkussen gekocht, mn dochter sliep toen ook slecht, maar met kussen direct beter. Ook de slaapzak weg gedaan, daar vind ik ze vanaf 2/2.5 jaar echt veel te groot voor. En ze draaide zichzelf er steeds in vast. Onder een dekbed en met kussen slaapt ze beter!


  LEvB
  Bijdrager
  #10411446 Quote

  Koop een mooi nieuw dekbed voor in het grote bed, maak er wat moois van! 🙂 Maak je kindje enthousiast!

  #10411622 Quote

  Een hele goede tip bij slaapproblemen: volg snugglesanddreams op instagram. Zij geven heel veel gratis tips (ook op de website) en mocht daar niks tussen zitten, dan is een slaapgids of persoonlijk consult misschien aan te raden.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct