Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Na 4 kinderen thuisblijfmoeder geworden en mijn man vindt mij een niksnut

 • Auteur
  Berichten

 • Melissaax
  Bijdrager
  #10287315

  Zoals de titel al zegt; mijn man vindt dat ik een niksnut ben.

   

  Ik ben na het eerste kind van 36 uur werken naar 24 gegaan en na 3 kinderen naar 16 uur en nu ik 4 kinderen heb heb ik er in overleg met mijn man gekozen om thuisblijfmoeder te zijn. Ik heb weliswaar een 0-uren contract dus werk soms in de avond nog 3 uurtjes ofzo maar niet per se elke week. Soms 2x per week en soms niet eens een keer per week. Ligt een beetje aan het rooster van mijn man omdat hij veel van huis is. 

  Hij zegt dat ik niks doe omdat het huis niet altijd zo schoon is als hij vroeger bij zijn ouders gewend was en dat ik het allemaal niet aan kan en niet kan plannen. Hij wil dus hulp voor mij omdat ik het niet kan. Zodoende komt zijn moeder regelmatig polsen hoe het gaat en aanbieden om te helpen. Ik heb hier een hekel aan want ik voel me betutteld. En als ik er wat van zeg dan krijgen we woorden en blijft hij zeggen dat ik de hele dag een beetje kan appen en hangen en hij hard werkt en dus uit werktijd zijn vrije tijd hard nodig heeft en ik niet want ik heb altijd vakantie volgens hem. En als hij vrij is is dat niet zodat ik op mijn luie kont kan zitten. Ik voel me daardoor echt ondergewaardeerd. Vroeger was ik heel actief. Ik liep heel veel hard en sportte verder veel. Ik werkte altijd veel en over, maar dit valt me gewoon zwaar. Vooral omdat de jongste een ontzettende handenbinder is. Als ik zeg dat ik wel weer vaste uren wil werken dan kapt hij dat meteen weer af met : nee dat kun jij niet want dat is ook de reden dat je ermee gestopt bent.

  Op zich snap ik het ergens. Als hij een enkele keer op de kids moet passen dan hangt hoj ook onderuit met de telefoon en hij geeft geen respons. Ik ga er heel anders mee om en heb wel een schema maar kom niet altijd overal aan toe. Ik probeer echt te bewijzen dat ik mijn best doe om een goede vrouw/moeder te zijn maar het komt niet binnen.  En als ik vraag hoe ik het anders moet doen krijg ik ook geen reactie.. Hoe kan ik laten zien dat ik echt mijn best doe? Zwijgen en alles over me heen laten komen werkt iig niet en er tegen in gaan ook niet. Scheiden wil ik ook niet omdat ik wel van hem hou en hij soms ook wel van mij en de jonge kinderen. Daarbij heb ik geen contact met mijn familie maar wel met zijn familie. En dam sta ik er strsks helemaal alleen voor

  #10287320 Quote

  Thuisblijf moeder zijn en dus de hele dag voor 4 kinderen moeten zorgen lijkt mij zwaarder werk dan als je in loondienst werkt want dan kom je nog een soort van wegvluchten van je drukke leven als moeder.


  Lisapisa
  Bijdrager
  #10287321 Quote

  Wat ontzettend kut voor je. 

  ik vind, als jij continu voor de 4 kinderen zorgt je absoluut geen nietsnut bent! Daar ben je 24uur per dag mee bezig en dat mag hij absoluut niet onderschatten. 
  daarnaast neem ik aan dat hij ook kinderen wou, dus had hij dit kunnen verwachten. 
  het klinkt in mijn oren alsof hij het zich allemaal rooskleuriger had voorgesteld, maar 4 kinderen is niet niks en zul je samen voor moeten zorgen. 

  misschien kun je met hem afspreken dat als hij vrij is, hij even iets kan doen met de kinderen voor 2 uurtjes zodat jij lekker even zonder gestoord te worden kunt poetsen. Zodat jullie samen de rest van de dag iets leuks kunnen doen.

  vergeet absoluut niet dat je 4 kinderen groot brengt, je bent vast een geweldige moeder! 

  #10287347 Quote

  Heb nu 1 zoontje van 4 jaar en ben ook huismoeder over 5 weken moet ik bevallen en het klinkt me echt bekend in de oren maar trek me er echt niks meer van aan als hij alles beter weet doet hij maar alles lekker zelf en meneertje moet al huilen als hij een middagje op moet letten dan word er gelijk gevraagt van kan die niet naar oma 🤣🤣🤣 

  #10287348 Quote

  Heb nu 1 zoontje van 4 jaar en ben ook huismoeder over 5 weken moet ik bevallen en het klinkt me echt bekend in de oren maar trek me er echt niks meer van aan als hij alles beter weet doet hij maar alles lekker zelf en meneertje moet al huilen als hij een middagje op moet letten dan word er gelijk gevraagt van kan die niet naar oma 🤣🤣🤣 

  #10287350 Quote

  Jee, wat onwijs rot van je man om dit soort dingen te zeggen. Ik krijg vaak niet eens alles gedaan met 1 kind, laat staan 4. Je doet het vast en zeker top! 

  Ik zou zeggen, laat hem op z’n vrije dag maar eens op de kids passen en jouw schema qua huishouden volgen en ga zelf een dagje weg. Eens zien of hij je aan ’t eind van de dag nog steeds een nietsnut vindt. Ik denk van niet 😉 


  Carly
  Bijdrager
  #10287379 Quote

  Jeetje wat onwijs vervelend. 🙁 Ik weet zeker dat je een fantastische moeder bent en absoluut geen nietsnut. Heel oneerlijk en respectloos dat je man je zo noemt.

  Ik heb helaas geen gouden tip voor je maar ik denk niet dat het aan jou is om nóg meer je best te gaan doen om hem maar tevreden te houden. Kun je er ook niet op een rustig moment met hem over praten en vertellen wat het met je doet dat hij je zo noemt? 

  #10287388 Quote

  Ik kan me best voorstellen dat je man na een drukke werkdag thuis wil komen in een schone huis. Hij geeft je aan dat ‘hij’ je daarbij wil helpen. Als hij dit echt belangrijk vindt, dan zou hij hier ongelukkig mee kunnen worden..

  Ik zou een schema maken met de slaap- en voedingstijden van de kinderen en alle andere belangrijke zaken die gebeuren moeten en daarbij een apart takenlijst van de huishoudelijke taken. Daarbij komen ook de incidentele gebeurtenissen.. kortom, inzicht krijgen en heven in alles wat er gebeuren moet en wat jullie belangrijk vinden. Vervolgens kun je kijken, eventueel samen, of het reeel is en hoe jullie het anders kunnen doen en organiseren.. 

  İk proefdat je het niet eens bent met de wijze waarop je man het huishouden gedaan wil zien. Als je inzicht creeert in de hoeveelheid taken, kan je hem beter uitleggen wat er misgaat en waar je behoefte aan hebt. 

  En ik las dat je een handenbinder dus nog een jong kind hebt. Ik weet als geen ander wat regeldagen, sprongetjes, tandjes en kiesjes kunnen doen met je dagelijkse planning.. Het is dan lastig om je aan je planning te houden.. maar als de basis in je huis houden goed geregeld is, kan je deze dingen goed opvangen. 

  Ga gewoon samen met je man in overleg over hoe jullie het thuis weer gezellig kunnen krijgen en maak afspraken die voor jullie beiden haalbaar is.. je staat er echt niet alleen voor en bent zeker geen nietsnut!! 

  Het zou zonde zijn als jullie huwelijk kapot gaat hierdoor.. ik geloof niet dat hij je een nietsnut vind, hij beseft alleen niet hoe zwaar en hoeveel het is, dus communiceer met elkaar en kom in actie. 


  BrittBritt
  Bijdrager
  #10287539 Quote

  Oh, dit is reuze herkenbaar. Ik doe alles in huis dus Schoonmaken, huisdieren verzorgen, bedden opmaken, strijken, opruimen, koken, tafel dekken, kinderen verzorgen en naar school brengen en halen etc. Man doet er niks aan. En hij vind nog dat ik het rustig heb omdat ik geen baan heb, nou..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct