Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Na 4 Maanden Lopen Nog Steeds Wankel Dronken Lopen

 • Auteur
  Berichten

 • Kelly Nauta
  Bijdrager
  #10496469

  Hi,

  Ik ben nieuw hier. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou doen maar ik ben zelf na veel zoeken op internet niet echt hetzelfde verhaal tegengekomen. In ieder geval niet met een ‘fijne’ afloop.

  Mijn zoontje is nu precies 1,5 jaar en loopt 3 á 4 maandjes. De eerste stapjes waren al echt vreselijk om aan te zien. Hij heeft zo weinig evenwicht en lijkt echt heeeel dronken. In het begin hier erg om gelachen maar inmiddels toch wel grote twijfels.
  Zijn ‘lopen’ verbeterd wel, alleen dat evenwicht blijft wel echt slecht. Ook dat verbetert maar het is allemaal nog niet echt top. Praten etc doet hij ook nog niet. Dat baarde mij eerst geen zorgen want mij dochter praatte ook pas met 2,5 maar nu in combinatie met het slechte lopen ga je overal over twijfelen.

  Zijn er meer mama’s die dit herkennen? Dat de ’techniek’ van het lopen zo lang duurt? En dan voornamelijk het evenwicht gedeelte?

  Wij lopen al bij de fysio en hebben einde van de maand een afspraak bij de Kinder Neuroloog. Maar we hopen nogsteeds dat het uiteindelijk langszaam aan zal verdwijnen na veel oefenen..


  Fabelachtig
  Bijdrager
  #10507970 Quote

  Ik heb hier geen ervaring mee (mijn zoontje van bijna 14 maanden vindt los staan nog te spannend) maar ik zou het voor je eigen gemoedstoestand eens voorleggen aan de kinderarts bij het CB. Die weet ook de rest van zijn ontwikkeling en heeft een compleet beeld.
  Veel succes en niet teveel zorgen maken!


  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10507973 Quote

  Mijn zoon ging net voor zijn eerste verjaardag staan. Nou ja, hij bleef toen staan als wij hem neerzetten. Met 13 maanden kwamen er voorzichtige stapjes langs de meubels bij en aan onze handen. Hij was 15 maanden toen hij kleine oversteekjes ging maken. Allen was zijn evenwicht ook niet echt optimaal en viel hij veel. Het resultaat van vallen was een hevige huilbui en daarna weken niet meer los willen lopen. Rond de 17 maanden ging hij stukjes los lopen tussen papa en mama in en toen kreeg hij het door en werden de stukken steeds groter.

  Wij liepen ook bij een fysio omdat hij met 1 jaar nog steeds niet kroop. Dat is hij uiteindelijk met 15 maanden pas gaan doen.

  Het is goed om ernaar te laten kijken door een fysio / kinderarts, maar weet ook dat elk kind op zn eigen tempo ontwikkelt en de meesten er echt wel komen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct