Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Na 6 Uren Slapen Heel Vaak Wakker

 • Auteur
  Berichten
 • #10530079

  Hallo allemaal,

  Al verschillende keren heb ik hier vragen gesteld en hele waardevolle tips gekregen! Daarom stel ik nu ook graag deze vraag hier want ik ben zo MOE.

  Mijn zoontje is 6 maanden oud. Hij gaat tussen 6 en 7 naar bed, eigen ledikant omdat hij dan het rustigste slaapt, vraagt om 22:00 uur nog om een voeding en slaapt dan weer tot 01:20. Hierna wordt hij heel vaak wakker, is dan heel onrustig en jammert veel. Ik neem hem dan mee naar onze kamer en leg hem in de co-sleeper maar hij blijft dan elk uur wakker worden. Ik heb al veel dingen geprobeerd:

  -Co-sleep ledikant naast ons bed. Hij gaat op zijn buik liggen snachts en wordt daar wakker van. Op buik slapen wil hij niet, hij blijft zijn hoofdje optillen.

  -Nachtlampje aan

  -Warmer aankleden

  -Minder warm aankleden

  -Nachtvoedingen afbouwen

  -Na 2 weken toch maar weer wel nachtvoedingen, hielp niet en hij drinkt nu overdag veel en veel minder

  -Naast ons leggen in een babynestje

  -Wakkertijd terugschroeven

  -Wakkertijd opschroeven

   

  Met andere woorden, ik weet het niet meer! Het begint mij zo op te breken en het is vooral frustrerend dat ik gewoon niet weet wat er nu aan de hand is. Als ik hem oppak blijft hij jammeren. Ook een paar dagen in mijn armen laten slapen maar buiten dat ik dat riskant vind werdt hij nog veel onrustiger. Alles dat we doen lijkt heel eventjes te helpen, waarna het erger wordt. Eerst kwam het door doorkomende tandjes maar de tweede lijkt nu ook al door te zijn.

   

  HELP! Wie heeft de gouden tip/ervaring?

  #10530082 Quote

  Hij heeft trouwens geen slaapassociatie, valt niet in slaap aan de borst en/door wiegen.


  MloesM
  Bijdrager
  #10530088 Quote

  Misschien het Nunki lakentje van Fedde en Kees proberen? Hierdoor kan hij niet/moeilijker naar zijn buikje draaien.

  #10530140 Quote

  MLoesM hij is een zijslapertje dus zoiets kan helaas niet. Hij ligt al in een nestje tegen het draaien maar zelfs dat lukt hem met veel moeite. Ik vind het zo apart dat hij de eerste 6 uur wel gewoon slaapt.


  Galileo
  Bijdrager
  #10530145 Quote

  Bij onze zoon bleek het heel vaak wakker worden deels tenkonen door oorontsteking. Nu die over is, wordt hij nog steeds (te) vaak wakker, maar nu is het vaak 19-23-3-6, dus stuk beter dan die 1:30 en dan elk uur of meer.


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10530149 Quote

  Je zou nog kunnen kijken of het helpt als je hem een zetpil geeft. Vaak hebben ze al eerder last van doorkomende tandjes dan dat je doorhebt dat ze eraan komen.

  Rond de 6 maanden is er ook een slaapregressie. Mijn dochtertje sliep toen ook slechter en wilde ineens weer nachtvoedingen. Na een paar weken was dat ook weer over.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10530162 Quote

  @RozeWolkje oooh okee. Vanochtend gaf ik hem een kus voor ik naar mijn werk ging, had hem op een nieuw aankleedkussen gelegd, en hij lag op zijn buik te slapen! Denk dat hij veel beter zou slapen op zijn buik. Nouja, wie weet…

  Verder heeft hij geen tekenen van oorontsteking, geen pus of iets en hij is overdag heel erg vrolijk en enthousiast, wil constant bewegen. 


  Tesssa
  Bijdrager
  #10530164 Quote

  Hoeveel slaapt hij overdag? Als hij overdag wellicht (te) veel slaapt, is hij in de nacht na 6 uur slaap misschien niet meer moe genoeg? 

  #10530227 Quote

  @Tesssa, ik houd 2,5 uur wakkertijd aan, 2 dutjes op een dag en na 17:00 uur niet meer slapen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct