Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Na een jaar nog niet zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Meer-
  Bijdrager
  #10177860

  hi dames,

  ik ben in februari 2018 gestopt met de prikpil en ik ben nu weer ongesteld geworden. Ik probeer er niet te veel mee bezich te zijn wat iedereen me aanraad maar ik vind het zo moeilijk. Ik heb al een meisje van 4 jaar uit mijn vorige relatie zij was niet gepland. En nu ik dan graag met mijn huidige partner nog een kindje wil lukt het maar niet. Mijn partner heeft nog geen kinderen en op het begin vond hij het wachten niet moeilijk, ik merk aan hem dat hij er nu ook meer moeite mee krijgt.

  Ik ben ben in februari 2019 ook naar de huisarts geweest. Zij zei dat na de prikpil het wel even kan duren voor je zwanger ben. Als ik nu in Mei nog niet zwanger ben mag ik terug komen. Mijn friend kon wel al zijn sperma laten testen, dat heeft hij gedaan en dat zag er prima uit.

  Ik heb deze maand voor het eerst een ovulatie test gedaan en ik meet mijn temratuur nu. 

  maar ik vind het wachten zo moeilijk elke maand weer een teleurstelling! Ik denk dat ik het ook heel moeilijk vind om dat mijn eerste kindje door de pil heen kwam en nu je het graag wil lekt het niet 🙁 en om dat het zijn eerste kindje is wil ik hem zo graag verassen met goed nieuws!

  Ik moes dit echt even kwijt.

  Hoe gaan jullie er mee om?


  Hopsasaa
  Bijdrager
  #10177897 Quote

  Wat vervelend dat het nog niet gelukt is, maar goed dat je al actie ondernomen hebt. Het klinkt misschien stom, maar op dit moment kun je niet meer doen dan ‘je best’ en in mei kun je verder kijken met de huisarts. Hou de moed er nog even in en probeer het leuk te houden met je partner. Wie weet lukt het je dan toch nog voor mei!

   

  Succes!


  G-G
  Bijdrager
  #10177903 Quote

  Altijd vervelend natuurlijk als het niet wil lukken. Als je het advies heb gekregen om tot mei te wachten dan denk ik dat je dat gewoon moet doen. Wat nou als je het echt helemaal los laat? Ook niet temperaturen en ovulatietesten. Maar gewoon er helemaal niet mee bezig zijn? Gewoon vrijen wanneer je daar zin in hebt? Lekker van het leven genieten, en kijken of dat effect heeft? Ik weet dat het makkelijk praten is. Maar bij mij werkte het namelijk wel, bij beide m’n zwangerschap. Bij de eerste was ik ook na 7 maanden zwanger, vooral omdat het een maand op z’n beloop hebt gelaten. Ik wist dat de kans toen klein was, maar de maand erop was het ineens wel raak. 

  Het is geen garantie dat het dan wel lukt, maar als je toch tot mei moet afwachten, zou je dit kunnen proberen. 😉 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10177906 Quote

  Heel herkenbaar! Ik ben ook 1,5 jaar gestopt met de prikpil en nog niet zwanger… Had na een maand of 4 wel weer een min of meer regelmatige cyclus met hier en daar een maand met een uitschieter. 

  Wel fijn dat je al de geruststelling hebt dat alles bij je partner klopt. Wij bellen als het deze maand niet raak is de huisarts… 

  Dus helaas geen tips voor je maar een medestander 😉 


  Meer-
  Bijdrager
  #10178188 Quote

  Hopsasaa

  we doen zeker ons best ook gezond eten enzo. Ik hoop zeker dat het voor mei gelukt is zou leuk zijn! ik hou de moed er nog zeker in 🙂 

  G-G

  Ik heb het rond sep,okt,nov,dec ook echt los gelaten maar dat heeft ook niet gewerkt jammer genoeg. Het echt helemaal los laten vind ik wel echt moeilijk maar het ging redelijk goed toen. Ik vind nu vooral weer heel moeilijk worden om dat voor me gevoel zo lang duurt. 

  Bo-Belle

  1,5 dat is nog langer dan bij ons vind je dat niet moeilijk af en toe? ja ik had ook na maand of 4/5 weer redelijk normale cyclus. 

  Ja het is zeker fijn om te weten dat het bij mijn partner goed ziet! Ik hoop voor jullie dat het deze maand wel lukt zou leuk zijn! 

  Wij gaan deze maand ook weer goed ons best doen en hopen dat het raak is 🙂

  het is toch fijn om niet alleen! 


  Meer-
  Bijdrager
  #10178292 Quote

  Hopsasaa we doen zeker ons best ook gezond eten enzo. Ik hoop zeker dat het voor mei gelukt is zou leuk zijn! ik hou de moed er nog zeker in 🙂 G-G Ik heb het rond sep,okt,nov,dec ook echt los gelaten maar dat heeft ook niet gewerkt jammer genoeg. Het echt helemaal los laten vind ik wel echt moeilijk maar het ging redelijk goed toen. Ik vind nu vooral weer heel moeilijk worden om dat voor me gevoel zo lang duurt. Bo-Belle 1,5 dat is nog langer dan bij ons vind je dat niet moeilijk af en toe? ja ik had ook na maand of 4/5 weer redelijk normale cyclus. Ja het is zeker fijn om te weten dat het bij mijn partner goed ziet! Ik hoop voor jullie dat het deze maand wel lukt zou leuk zijn!

  Wij gaan deze maand ook weer goed ons best doen en hopen dat het raak is 🙂

  het is toch fijn om niet alleen te zijn!

   

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10178370 Quote

  Ja dat is zeker wel lastig af en toe! Ik kan er gelukkig wel over praten maar heb weinig mensen in mijn omgeving die herkennen wat ik zeg, die waren of allemaal super snel zwanger of zelfs onbewust…

  En dat steekt wel eens hoor. Sinds wij besloten hebben om ervoor te gaan zijn we nu al door zoveel mensen “ingehaald” die zwanger of al bevallen zijn. Natuurlijk gun ik het iedereen! Maar ik gun het ons ook haha 🙂 


  gebruiker365106
  Bijdrager
  #10178497 Quote

  Hoi, 

  Ja dat is heel vervelend. Op t rechtbankje als je iets heel graag wilt. 

  Hier bij de 1ste niet gepland zwanger.  We hadden t een keer niet veilig gedaan vlak na mn menstruatie. Patsboem zwanger. 

  Ik dacht: oh bij 2de zal t ook wel snel gaan. Dat viel even tegen. Na poging 22 was t raak. Ook hier de boel laten testen. Man had topsperma. Ik voldoende eitjes, een eisprong, stabiele cyclus, normaal baarmoeder slijmvlies geen afwijking in hormonen. Keer de handel laten doorspoelen. Had eigenlijk moed beetje opgegeven (ook vorm van loslaten). En toen werd ik zwanger. 

  Soms duurt t langer zonder aanwijsbare rede. 

  Ik hoop voor jullie dat t maar snel raak mag zijn. 

  Grtn nvn


  BDK
  Bijdrager
  #10180411 Quote

  Hoi,

  Wachten en niet weten waar je aan toe bent is lastig, dat weet ik uit ervaring. Zonder de pil, alcohol en roken duurde het ruim 2 jaar voor ik zwanger raakte. Ik was er hopeloos veel mee bezig en het beheerste m’n leven… omdat ik wel veel controle wilde, hield ik op een speciale app m’n menstruatie bij waarbij je dan heel goed bij kan houden hoelang je cyclus duurt en de app geeft ook aan wanneer je ongeveer oculeert. Heel handig!! 

  Misschien dat je hier iets aan hebt? De app heet P.C.  huppeldepub… 

  Adviezen van “laat het los” zijn goed bedoeld maar o zo moeilijk!! Sterkte ermee hoor;-)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct