Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Na eerste ivf een leeg vruchtzakje

 • Auteur
  Berichten

 • KimAmira
  Bijdrager
  #10125934

  Hallo allemaal,

  Ik ben Kim 28 jaar, heb het asherman syndroom en ben nu bezig met ivf!

  Na veel te hebben geGoogled en meelezen van forums plaats ik toch maar zelf mijn verhaal.

  Na een jaar te hebben geprobeerd zwanger te worden, voelde het alsof er iets mis was met mijn lijf. Uit de testen van mijn vriend zijn zaad kwam niks raars dit was juist erg goed.

  Ik heb op mijn 17e abortus gehad en ging ineens twijfelen of het misschien toen beschadigd is geraakt. Na meerdere onderzoeken kwamen we erachter dat ik het Asherman syndroom heb. Dit zijn verklevingen in je baarmoeder.

  Na 4 operaties hieraan moesten we toch verder naar een volgende stap. De verklevingen komen elke keer al binnen een maand terug waardoor wij zelf geen kans krijgen om op een natuurlijke manier zwanger te worden.

  De controles etc moeten allemaal met een roesje omdat mijn baarmoeder gekanteld is en naar achter. Ze kunnen er dus niet goed bij en dit is echt onwijs pijnlijk.

  Ivf traject gestart en dit was best pittig vooral de punctie. En het wachten elke keer. Ik ben mij ervan bewust dat het per terugplaatsing maar een kans is van 25% dat het uitloopt op een goede zwangerschap. Het embryo wat ze terug plaatste was van beste kwaliteit, dus dat was allemaal positief.

  Na 10 dagen de uitslag van mijn bloed of ik zwanger zou zijn. Ik werd gebeld en kreeg het goede nieuws ik was zwanger!! Echt blij kon ik nog niet zijn , na alle teleurstelling en gedoetjes kon ik mij niet voorstellen dat het ging lukken.

  De dag voor de eerste echo een nachtmerrie dat het echt niet goed zat en ik weer een curretage moest ondergaan.

  Ik kwam in het ziekenhuis voor de echo en ik wilde gewoon niet meer. En ja mijn gevoel klopte er was niks te zien alleen een groot zwart gat, een leeg vruchtzakje. Nou mijn wereld storte echt compleet in. Ik was 6 weken en 4 dagen en er moest toch echt wel iets te zien zijn.

  Morgen is het een week later en moet ik weer een echo en krijg ik medicatie om de miskraam op te wekken. Ik ben hier best  gespannen door. Iemand die hier ervaring mee heeft?

  Ben benieuwd hoe we nu verder moeten gaan, kans dat ik eerst weer geopereerd moet worden aan verklevingen is groot.

  En dat ik nu sinds gister onwijs misselijk ben de hele dag helpt ook niet mee. Als dit nou was terwijl ik zwanger zou zijn neem ik t voor lief maar nu is het nergens goed voor 😞

  Ik zie op tegen de pijn van de miskraam fysiek en mentaal. Alles heeft al zoveel pijn gedaan waarom moet dit ook weer pijn doen. Bah ben er echt klaar mee..

  Zwangere vrouwen of mensen die er heel makkelijk over praten kunnen op dit moment ook echt beter uit de buurt blijven.

  Bedankt voor het lezen.

  Tips hier mee om te gaan zijn welkom.

  #10126107 Quote

  Wauw verbaas me dat niemand nog gereageerd heeft. Ik wilde reageren alleen kwam bij het laatst stukje zwangere vrouwen of mensen die makkelijk praten kunnen beter niet reageren. Er zijn misschien nu zwangere vrouwen die in het zelfde schuitje hebben gezeten en wie hun ervaring door dat stukje nu niet delen.

   

  ik hoor misschien bij de andere catorgorie ik zou niet makkelijk praten MAar ben heel positief ingesteld. Dat is de enige manier die mij erdoor heen heeft geholpen. 

  Ik heb 3 miskramen gehad elke keer duurde het een halfjaar voor ik zwanger was. De eerste keer was spontaan met 7 weken 2e x met 7 weken op de echo een leeg vruchtzakje en 3e Keer is met 12 weken het hartje gestopt met kloppen 

  de laatste 2 curretage gehad bij 2 verschillende gyn die dat allebei aanraden in plaats van medicijnen 

   

  ik heb geen ivf traject gehad dus kan daar me ervaring niet over mee delen maar wat mij echt heeft geholpen is gewoon positief te blijven en een beetje proberen te genieten van het leven ik stond 3 dagen na me curretage alweer op een opening en die avond heb ik weer gewerkt. 

  Heel heftig je verhaal en na zon tijd bezig en dan denken dat het gelukt is en niets te zien op de echo lijkt me heel zwaar maar probeer er vertrouwen in te hebben dat het goed gaat komen als je hier gaat lezen zie je dat er veel stellen met vruchtbaarheidsproblemen worstelen maar het ook vaak is gelukt om zwanger te mogen raken. Hoop dat je de komende tijd een beetje doorgaat komen veel stekte verder 


  Sanne1979
  Bijdrager
  #10126110 Quote

  Zelf heb ik 2 jaar terug een leeg vruchtzakje gehad. Ik heb het eerst met pillen geprobeerd (Cytotec), maar die hebben bij mij helemaal niks gedaan. Een week later ben ik gecurreteerd. Ik hoop dat het nooit meer van toepassing zal zijn, maar ik zou gelijk weer voor curettage gaan.

  Heel veel sterkte! Onderschat het niet en neem de tijd om dit een plekje te geven. Mensen in je omgeving kunnen er makkelijk over praten omdat het toch zo pril was. Lekker laten kletsen.

  Veel succes en hopelijk dat de volgende behandeling wel goed gaat.

  Ik wil je adviseren om eens naar acupunctuur te kijken. Zelf loop ik bij Gilles Stoop. Hij is gespecialiseerd in vruchtbaarheid. Gelukkig is een medisch traject mij bespaard gebleven, maar mijn 1e zwangerschap was ik na 3 weken zwanger en deze zwangerschap na 3 maanden. Mocht je hiervoor openstaan, ga dan naar een acupuncturist die er echt in gespecialiseerd is. Gilles zit in Rotterdam en Utrecht. Op zijn website staan veel verhalen van vrouwen die jaren bezig zijn geweest. Mocht je niet in de buurt van Rotterdam of Utrecht wonen, dan kan je hem misschien vragen naar een goede collega bij jou in de buurt.

  Succes!


  Sunshinexxx
  Bijdrager
  #10126228 Quote

  Ik vind het heel verschrikkelijk voor je om dit te lezen. Ik reageer toch, ondanks dat je geen reacties wilt van zwangere vrouwen. Want ja ik ben zwanger van ons tweede kindje, maar bij de eerste hebben we er bijna een jaar over gedaan en ons kindje werd doodgeboren…. wellicht kun je beter je mening over zwangere vrouwen bijstellen want ook veel zwangeren hebben een verhaal en zouden je juist tot steun kunnen zijn. Ik wens je heel veel sterkte. 

  #10126455 Quote

  Hoi,

  wat een naar verhaal zeg, ik wil je veel sterkte wensen. Ik heb twee jaar geleden een miskraam gehad die ik moest opwekken met cyotec. Ik heb een avond hele zware krampen gehad en veel bloedverlies. Eind Vd avond voelde ik een plop en toen kwam vruchtje eruit. Daarna zwakte de krampen gelukkig af en kon ik gewoon slapen. Nog een paar dagen bloedverlies gehad en daarna was het voorbij. Cyclus kwam gelukkig snel weer op gang. Alles bij elkaar dus een positieve ervaring met cyotec gehad. Een curetage leek me erg heftig, gelukkig was alles schoon en hoefde ik na de pillen geen curretage.

  veel sterkte!


  Snackworteltje
  Bijdrager
  #10126474 Quote

  Als ik het berichtje van Kim lees, bedoelt ze niet dat zwangere vrouwen niet mogen reageren. Volgens mij (zoals ik het lees) staat er dat zwangere vrouwen op dit moment even beter niet in haar buurt kunnen komen. Oftewel: Ze kan even geen zwangere vrouwen handelen. 

  Dat kan ik me goed voorstellen. Ik ben net een paar maanden bezig en ik zie O V E R A L om mij heen zwangere vrouwen. Iedereen lijkt binnen een maand zwanger te zijn. ‘ Oh ja, ik ben met de pil gestopt en een maand later had ik een positieve test in mijn handen’ 
  Ik gun iedereen (die in staat is een kindje op te voeden en liefde te geven) een zwangerschap, maar ook mezelf. Ik denk dat Kim zoiets ook een beetje bedoelt. 

   

  Kim, ik heb verder geen goede adviezen voor je. Het lijkt me verschrikkelijk voor je waar jullie doorheen moeten. Hopeljk gaat jullie droom alsnog in vervulling!

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct