Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Na verwijderen spiraal niet snel zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Ma Belle
  Bijdrager
  #10184146

  Hi dames, ik start dit topic om even mn verkeerde verwachtingen door jullie te laten relativeren. Ik heb begin januari mn spiraal laten verwijderen en sindsdien 2 cyclussen gehad, 1 van 29 dagen en 1 van 27 dagen. We hebben ovulatietesten gebruikt en ik denk op de goede momenten gevreeën en regelmatig daaromheen. Ik ben gezond (rook niet, drink nauwelijks, eet gezond, beweeg, goed gewicht, weinig stress en neem de goede vitamines en mn vriend is ook gezond en vitaal. We zijn begin 30) en het is (Ja ik zeur 😂) na 2 rondes niet gelukt. 

  Ik hoorde om me heen alleen maar meiden die direct na het verwijderen van spiraal zwanger werden. Niet eens meer ongesteld. Dus ik dacht, dat gaat vast snel. 

  Nu heb ik jullie relativerende verhalen nodig om me de realiteit meer in te laten zien 😂 


  BenB
  Bijdrager
  #10184150 Quote

  Ik heb in oktober 2017 mijn spiraaltje laten verwijderen. In november werd ik weer ongesteld. We zijn in juni 2018 begonnen en in juli 2018 was ik zwanger. Ronde 2 dus, maar mijn lichaam had al ruim een half jaar kunnen herstellen.


  Klaasjee
  Bijdrager
  #10184155 Quote

  Ik heb mij spiraal in sept 18 laten verwijderen en nog niet zwanger. Bij de gyn geweest omdat ik bijna een maand een bloeding had. Waarschijnlijk heb ik nog napret van de prikpil die ik kreeg voor mn spiraal. Nu lijkt mn cyclus weer een beetje normaal te zijn.

  Het is en blijft een wonder. Dat het bij de een snel gaat wil niet zeggen dat het bij de ander ook zo. Snap de teleurstelling duurt elke keer weer zo lang voor je weer een nieuwe kans hebt 😋

  Succes! 


  Niefje
  Bijdrager
  #10184162 Quote

  Ik heb mijn spiraal eind jun ’18 laten verwijderen. Werd in jul ’18 voor het eerst ongesteld en had eind sept een positieve test in handen. Ben nu 30+3 weken zwanger. In de 2e ronde gelukt dus.

  Succes!


  Daniëllebritt
  Bijdrager
  #10184163 Quote

  Ik 18 Jan dit jaar mijn spiraal verwijdert ’t duurde ff voordat ik ongesteld werd. Ik ben afgelopen woensdag pas voor ’t eerst ongesteld geworden. Nog geen idee wat mijn cyclus is dus wel begonnen met ovulatietesten. 


  Kay
  Bijdrager
  #10184177 Quote

  Ik heb zelf 10 jaar aan de pil gezeten. Januari 2018 gestopt ermee en pas in november zwanger. 

  Dus het kan altijd even duren! Maar lekker door blijven klussen.

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Zeep
  Bijdrager
  #10184184 Quote

  Één maand voordat we gingen beginnen de spiraal laten verwijderen. Derde ronde was het raak. 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10184193 Quote

  Als je pas 2 cycli hebt gehad kun je nog bepaald niet spreken van niet-snel denk ik. Niet voor niets laten artsen je vaak eerst een jaar proberen voordat ze überhaupt gaan onderzoeken of er iets aan de hand is (tenzij er eerder al duidelijke aanwijzingen voor zijn dat er iets mis is).
  Zelf heb ik een beetje wisselende ervaringen mee. Mijn eerste mirena spiraaltje is spontaan aan de wandel gegaan, vermoedelijk tijdens een menstruatie, en toen ik een maand later niet ongesteld werd kwam ik erachter dat mijn spiraal verdwenen was en ik ongepland zwanger was (voor de tweede keer, eerste keer was met een gescheurd condoom en een falende morning afterpil). Helaas een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Nadat mijn lijf ver genoeg hersteld was van die bbz heb ik opnieuw een mirena spiraaltje laten plaatsen, mijn vriend en ik waren immers nog niet aan kinderen toe (al hadden we dat kindje zeker welkom geheten als het wel een goede zwangerschap was geweest).
  In juni 2018 is die mirena ook verwijderd, mede omdat de draadjes teruggetrokken waren en ik dus niet meer kon voelen of hij er nog zat, en dat in combinatie met de eerdere ervaring vond ik zachtst gezegd niet zo prettig. Bovendien hadden mijn vriend en ik afgesproken om er in september 2018 voor te gaan, dus zouden we maar een beperkte periode met condooms moeten vrijen. In augustus 2018 besloten om er alvast mee te beginnen en meteen zwanger (wel 2 menstruaties gehad na verwijdering), maar helaas ook meteen een vroege miskraam. Sindsdien geen zwangerschap meer meegemaakt, en zijn er wel een hele hoop vruchtbaarheidsproblemen geconstateerd (cystes, PCOS, verstopte eileider… en ondanks dat 3x super snel zwanger geweest, al laat het nu dus al even op zich wachten). 
  Het kan dus allerlei kanten op gaan, het blijft een kans dat het goed gaat. Je kan zelfs met een hele lading aan vruchtbaarheidsproblemen meteen zwanger zijn, maar het kan ook langer duren terwijl er niks aan de hand is. En als je zwanger wordt is dat helaas geen enkele garantie dat het goed blijft gaan. 

  Maar zo te horen doen jullie zo’n beetje alles wat je eraan kan doen om snel en gezond zwanger te worden, dus hopelijk komt jullie wondertje snel!


  Tulpje
  Bijdrager
  #10184205 Quote

  Nu in ronde 8 na verwijderen spiraal… zegt dus helemaal niks en bij iedereen anders.

  Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct